Panellakásotokat hogyan dekoráljátok karácsonykor?
Ugyan én nem panelban laktam a párommal, hanem tégla építésű lakóparkban, de részletkérdés.
A nappali ablakára tettünk un. fényhálót, és az erkély korlátra is csavartunk kültéri fénysort. Ha esetleg van erkélyed és azon valami örökzöld, arra is tehetsz kültéri világítást. Az ablak elé tettem egy kis asztalt és arra tettem sorban talpas burgundis poharakat, abba töltöttem vizet, amit megszíneztem vízszínező folyadékkal. Mindegyikbe helyezem egy-egy darab úszógyertyát. A konyhaablakra egy fenyőfa formájú világítótest került.
Ablakokba égősor kötelező!:) Néhány gömböt is szoktam a függönyrúdra felfűzni. Illatgyertyákat is szoktam venni, piros, arany színűeket, azokat simán csak az asztalra, vagy van egy tükrös nyitott része a szekrénynek, oda is szép, mert még tükröződik is. A giccseket, meg terítőket nem szeretem, de ez ízlés kérdése, van nagyon sok szép terítő, a vörös és arany színűek mindenből megadják a karácsony hangulatot. Szóval én inkább illatgyertyákat pakolok mindenhova:) Idén valószínű műfenyőnk lesz, hogy a kutya ne lépjen bele a tűlevelekbe, mint tavaly.
A nappalin kívüli dekorálásnak még ugyanilyen, mély nehezebb színű, vörös ágynemű és párnahuzatokat,m ágytakarókat mondanék, ha lenne akkor biztos azt raknék fel:) Meg az égősor, minden mennyiségben, akár előszobaszekrény szélére, tükör oldalain végig:)
Panel:
A bejárati ajtóra télapó figura, illetve télies ajtódísz. Mikor melyik. A télapót mikuláskor rakom ki a bejárati ajtóra kb egy hétre, máskor bent van a szekrényajtón.
Kis zokni szerűségek is vannak (szintén szekrényajtón), amiket az amerikai filmekben a kandallóra tesznek.
Konyhaasztalon hosszú gyertya, a tövében piros virágos, arany díszes gyertyadísz.
Van karácsonyos tányéralátétünk, illetve fehér terítő a gyertyával. Mikor hogy tetszik...
Az egyik szoba plafonjánál van egy vízszintes fűtéscső, arra valamelyik évben tettem műfenyős ágat. Erre mehetnek gömbök, vagy szárított narancs karikák. A narancskarikákat máshogy is lehet, pl egy szép üveg edénybe beledobálni.
Ezt a műfenyős ágat lehetne a lépcsőház korlátjára is, bár nem tudom hogy szabad-e odatenni.
Kb 1 m-es műfenyőnk van, amit egyszínű gömbökkel díszítek. Tavaly pirossal.
Felragasztható hópihék az ablakra.
Mást nem nagyon szoktam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!