Mit lehet tenni egy őrült szomszéddal?
Egy kis faluban èlünk. A második szomszédunkban lakik egy idős asszony.
Most már egyedül él, a férje egy éve halt meg. De amióta itt élün ilyen. Nem normális. Szerintem az elmúlt 5 évben egyszer sem fürdött. Annyira büdös, mocskos, hogy az emberek elkerülik az utcán. Múltkor felszállt a buszra és a sofőr mögé ült, aki egy idő után szólt neki, hogy üljön el onnét, mert nem bírta.
A mi kutyáinknak is szórta be a kaját az udvarunkba, pedig ezerszer elmondtuk, hogy ne tegye. Amikor a nagymamám beleveszett már ez miatt, akkor elmondta minden kur..nak és másnap reggelre szó szerint odasz@rt a kisajtóba!
Folyton úgy beszél, mint egy kocsis, mindenkit elküld melegebb èghajlatra.
Rendszeresen lop az utcabeliek kertjéből, volt akinél minden éjjel más pétisós zsákot kezdett meg.
A múltkor kirabolták, mert fél millióval a zsebében mászkál, és minden boltban el is mondja mindenkinek. Ezek az átutazó "román árusok" pedig kirabolták.
A baj az, hogy ma ellopta az egyik utcabeli kiscicáját. A cica egy kislányé és nagyon szeretné visszakapni, de a nő nem adja oda. Ma vagy két órát kiabáltak a háza előtt. Azt kiabálta vissza ki nekik, hogy nem adja vissza addig a macskát, amíg a kislány anyja vissza nem adja neki a fél milliót, amit ellopott tőle. (???)
Segíteni akarunk nekik, mert ez már nem állapot.
Ilyenkor kihez lehet fordulni? Mit tehetünk?
Ezt agresszióval nem lehet megoldani, nem lehet bezáratni, amíg nem követ el bűncselekményt.
Azt tudnám elképzelni, hogy háziorvos beutalja kivizsgálásra, esetleg kapna a demenciájára, vagy akármi is ez gyógyszert. Így én a háziorvosának szólnék, látogassa meg.
Hármas:
Szerinted segítene valamit, ha az orvos rizsázna neki?
Úgyis csak semmibe venné. És akkor még dühösebben folytatná az idióta viselkedését.
Kérdező: Rendezd le! :D
#3: Csak viccelődtem a gyújtogatással. :)
Szerintem ez már lopás. Talán ki kéne hívni rá a rendőrséget.
De csak ez a háziorvosos megoldás van? Nincs más, aki tudna segíteni.
Igazából kicsit sajnálom is, biztos nem tehet róla.
A rendőrség szerintem kiröhögne, de hátha vannak még csodák.
Azért tanácsoltam a háziorvost, mert egyrészt ő elfogadható indokkal felkereshetné ezt a nőt, aki ha még pislákol benne valamiféle értelem, talán "bevenné" a dolgot, és az orvos beszélhetne vele higgadtan.
Van egy kis eü-s múltam, és meglepő, de szervi okok okozhatnak olyan tüneteket, amikre a laikus csak annyit mond, hogy ez őrült, bolond. Lehet, hogy gyógyítható lenne.
Talán van megoldás.
Ismerősöméknél olyan volt, hogy a szomszéd bácsi kicsit kattant volt, magában beszélt folyamatosan. Ez nem zavarta őket. ám amikor már órákat üvöltözött az udvaron saját magával, akkor kihívták rá a mentőket. Ők pedig elvitték, adtak be neki gyógyszert, meg elvitték kivizsgálásra.
Tudom sok embernek nem fog tetszeni,de leírom a véleményem.Amikor valaki beteggé válik akkor az emberek nagy része úgy gondolja belerúghat a másikba.Ezt azért mondom,mert a néni biztosan tudja ki lophatta meg? Nagyon gyakori,hogy a közösségből kitaszított -tól, más nevében lopnak,hogy a gyanút is elkerüljék.Nem tudni van-e kerítés ahonnan pétisót lophatna,de kutya biztosan akad.Számomra nem világos,miért lopna pétisót amikor másra lenne szüksége?
Ha elveszítjük azt az egyetlen embert(férjet)aki támaszunk volt a bajban és nem beszélünk szinte senkivel,akkor nem várható el változás.Ki hogyan dolgozná fel azt:Nincs miért felkelnem!
Nem akarom a pártját fogni,van tapasztalatom milyen aki hosszú évek óta nem fürdik:a szomszéd faluban is érzik!Nem tudom elhinni,hogy a Tisztiorvosi szolgálat segíteni fog,mert anno a Köjál sem tette a mi időnkben(1982-1987). Ha van gyermeke a néninek az segíthet.Vannak milliomos koldusok! A régi idős emberek még azért is takarékoskodnak,hogy a temetésükre teljen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!