Szomszéd 50% - én 50%?
Szomszéd 50% és én 50%?
Vettem egy ingatlant 2 lakásos, társasházzá nyilvánított épületben. Régi családi ház volt azt alakították át. Nincs közös költség, minden mérő megosztott, külön bejárat stb. .. de … A nem itt lakó másik tulaj kitalálta, hogy vállalkozóknak adja ki a lakását, ami nem is zavart míg a sokadig vállalkozó sem tartja tiszteletben, hogy ez egy lakás és szeretnék legalább este –éjjel - hétvégén pihenni. Szép szó nem segít. Tulaj arcom alá dugott egy papírt, hogy nem engedély köteles a kiadása - magyarán mintha albérlők lennének-, szóval nem érdekli. Ráadásul szerinte mikor megvásároltam az ingatlan azáltal megszűntünk társasház lenni, mivel ő az előző tulajjal kötött társasházi szerződést. (?) Igaz a társasházi nyilatkozat semmi erre utalót nem tartalmaz. Hogy lehetne ezt szabályozni, mit lehet tenni?
(A házban lévő lakásunk területi elosztása kb.70%-30%. Az enyém a nagyobb, ha ez számít vagy csak az számít, hogy van egy-egy lakásunk és matt helyzet?)
Nem egésezn világos, hogy mi a problémád.
Arra joga van a tulajdonsonak, hogy kiadja a lakást annak, akinek akarja.
Viszont sem a társtulajdonsnak, sem a bérlönek nincs joga arra, hogy túl hangosak legyenek. (Legalább is feltélezetm, ezzel van gond)
Elöször szólj az ottlakóknak, hogy csökkentsék a zajt normál szintre. Ha nem teszik, akkor szólsz a rendörségen, hogy túl hangosak. Ök idövel lerendezik, legkésöbb, amikor többedszerre kell kiszállniuk.
A csendrendelet nem csak este 10 és reggel 6 között érvényes, hanem nap közben sem haladhatja meg a törvényben elöírt szintet. (Kivéve, ha indokolt, pl. lakásfelújítás, illetve gyerekzaj)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!