Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » London vs Bécs, élhetőség...

London vs Bécs, élhetőség alapján?

Figyelt kérdés

Olvasom a legfrisebb EIU jelentèst, ami több szempontbòl rangsorolja a vilàg vàrosait, ebben Bècs ismèt a lista 2. helyèn zàrt, hajszàlra az első Melbourne mögött:

[link]

Ezutàn talàltam nèhàny hasonlò friss felmèrèst Londonròl is:

[link]

[link]

Ezek szerint London az egyik legkevèsbè èlhető euròpai vàros, a vilàg 140 vàrosàt vizsgàlò lista 55. helyen van.

Nem paradox ez egy kicsit hogy a legtöbb magyar mègis Londonba megy, mikor Bècs itt van a szomszèdban?

Hozzàteszem èltem (azaz èlek Bècsben most is) mindkèt helyen, azèrt is vetödött fel a kèrdès.

2014. szept. 22. 00:12
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Nem mindegy, hogy milyen nyelven beszélsz. Bécsbe kell a német nyelvtudás, Londonba meg talán az angol sem.
2014. szept. 22. 01:14
 2/11 A kérdező kommentje:

Londonba is kell az angol, most màr nem ùgy van mint 10 ève hogy majd elmutogatjàk a dolgokat.

Egyèbkènt a pàrom nem beszèl nèmetül, csak angollal is talàlt àllàst Bècsben, szòval nem jelentett olyan nagy gondot a dolog. Igaz, nem ez a jellemző.

2014. szept. 22. 02:05
 3/11 A kérdező kommentje:
Ha pedig valaki tudatosan kèszül külföldi èletre akkor a nèmet nyelv sem lehet akadàly.
2014. szept. 22. 02:06
 4/11 anonim ***** válasza:
Lehet hogy Bécs élhetőbb város mint London, de a fiatalok zöme inkább angolul beszél, és nyelvgyakorlás miatt mennek Londonba, és persze munka miatt is. Közelebb áll hozzájuk az angol nyelv mint a német. Többet keresnek Angliában, és nagyobbak a lehetőségek Londonban mint Bécsben. Ha angolul jól beszél valaki , akkor késöbb mehet Amerikába, Ausztráliába, de a német nyelvtudással csak Európában boldogul.
2014. szept. 22. 04:41
 5/11 A kérdező kommentje:

Azzal vitatkoznek hogy tobbet keresnek. A fizetesek nagyon kicsivel alacsonyabbak mint Becsben, viszont Ausztriaban ott van a 13. 14. havi fizu, arrol nem is beszelve hogy az elet toredekebe kerul mint Londonban.

Az alberlet arak kb a harmadaba, egy tomegkozlekesesi berlet a negyedebe kerul. (3 zonas berlet Londonban 32£/het, havi berlet Becs 35€)

2014. szept. 23. 01:13
 6/11 A kérdező kommentje:

"A fizetesek nagyon kicsivel alacsonyabbak mint Becsben"

...akarom mondani a becsi fizuk kicsivel alacsonyabbak csak.

2014. szept. 23. 01:16
 7/11 anonim ***** válasza:
Ha rövid távon gondolkozik valaki, akkor lehet hogy jó Bécsben is, de ha hosszú távon, akkor London jobb a nyelvtudás miatt, és ha jól beszél angolul akkor megnyílik a világ elötte. Mehet tengerentúlra dolgozni vagy élni. Német nyelvtudással csak Németországba vagy Ausztriába dolgozhat. A Lehetőségek nagyobbak ha angolul beszélsz.
2014. szept. 23. 05:52
 8/11 anonim ***** válasza:
Nem mindenkinek tetszik Ausztria vagy Németország.
2014. szept. 23. 05:54
 9/11 A kérdező kommentje:

Ez hogy nem mindenkinek tetszik Ausztria nem szempont. Anglia sem tetszik sok mindenkinek, nem mindenki szeret egy zsufolt, zajos, szmogos 10+ millios metropoliszban elni. Nem veletlen hivjak tranzitvarosnak. Az emberek tobbsege ideig-oraig marad, aztan tovabbal. A magyaroknak olyan gondolkodasmodjuk van hogy ha egy orszag minel meszebb van az annal jobb.

A nyelv miatt meg miert lenne jobb hosszu tavon? Nem a nyelv az ami miatt jo vagy nem jo valahol, miert akarna valaki menni pl UK vagy Ausztria utan meg valahova? Ha valakinek USA a cel akkor azt is meg lehet celozni.

En az hosszutavu eletkorulmenyekrol beszelek. A gyereknevelesrol, oktatasrol, lakhatasrol, megtakaritasokrol. Ezekben mindben jobb Becs, a magyarok 90% nem orvosnak, meg igazgatonak megy kulfoldre dolgozni, a zomuk olyan szakmunkakat vegez mint pincer, sofor, recepcios, targoncas, vagy gyari munkas. Es az ilyen munkakert jaro fizetesekbol nem mindegy hogy a fele, vagy a negyede megy el megelhetesre.

2014. szept. 23. 14:44
 10/11 anonim ***** válasza:

Beszélek németül is, angolul is, de soha nem mennék sem Ausztriába, sem Németországba, egyszerűen ódzkodom mindkét helytől valamiért. Ellenben Anglia, London mindig is hatalmas szerelem volt, imádom, annyira nekem való hely. Először csak 1-1 hetes utazásokkal teszteltem, majd volt egy 3 hónapos próbaidőszakom is, onnan hazatérve döntöttem el, hogy visszajövök minél hamarabb. 2 éve élek itt, dolgozom, főiskolára járok, jól érzem magam, mindent megtudok venni, mindenhová el tudok menni, mindent ki tudok próbálni, mindent meg tudok nézni, ami érdekel. Bejön az emberek mentalitása, a város felépítése és stílusa, a lehetőségek, minden annyira hozzám illő. Itt ismertem meg a párom is, aki holland, együtt éldegélünk, tervezzük a jövőt, van rengeteg barátunk, jobbnál-jobb programjaink. Nem tudom, mit hoz a jövő, nem mondom, hogy soha nem költözöm haza, mert ki tudja, mi fog történni, de nem szeretnék innen már sehová menni.

23l

2014. okt. 4. 01:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!