Beengednétek így egy idegent a lakásotokba?
Mondd meg neki, hogy találkoztok egy plázában, és ha kifizeti a laptopot, akkor a szabályos adásvételi szerződésben majd megadjátok egymásnak a címeteket kölcsönösen, megmutatjátok egymásnak a szerződés aláírásakor a személyi igazolványt és a lakcímkártyát is.
Ha jóhiszeműen érdekelte a lakcímed (a laptop tiszta származása és a jótállás miatt), akkor ez a megoldás megfelel majd neki.
Ha ez így nem felel meg neki, akkor egyszerű besurranó ci... civil állampolgárokról van szó: bejönnek ketten, az egyik szóval tart, a másik összepakolja az értékeidet. Esetleg kést raknak a nyakadhoz, és viszik a laptopot is.
fél attól hogy hibásat kap te meg eltűnsz, ha van cím tud hol reklamálni
ha nem akarod átverni akkor nem hiszem hogy attól kell félni hogy zaklatni fog
Nem. Alapból már csak attól bizalmatlan lennék vele szemben emiatt, hogy kell, mégsem kell. Ez a ragaszkodás a lakáson való átvételhez, meg pláne gyanússá teszi az egészet.
Javaslom, amit #4 írt, hogy adásvételi szerződés, okmányokkal. Azzal minden későbbi probléma megelőzhető.
Már jó pár dolgot adtam el és vásároltam így, de soha nem volt ilyenből probléma, vevőként nem akartam lakásra menni és eladóként se találkoztam még ilyennel. (egy kivétel, amikor íróasztalt vettem, de az más téma)
NEM!
"A mostani vevő viszont ragaszkodik hozzá, hogy a lakcímemre jöhessen el az áruért, és elég "erőszakos", pl. többször is úgy volt már, hogy mégse kell neki, de aztán pár nap után mindig újra írt, hogy ha hajlandó vagyok megadni a címem, ott átvenné, gondoljam meg stb."
Bármennyire is kell a pénz, eszedbe se jusson, ha jót akarsz magadnak, hogy ilyen embert beengedj a lakásodba. Erőszakos, és agresszor. Nem is kispályás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!