Ti mit tennétek a helyünkben?
Van egy lakótársunk, aki elvileg csak ebben hónapban lesz velünk. Mióta felköltözött rohamosan fogy az öblítőszerünk. Nem vagyunk teljesen biztosak abban, hogy a 3. fél használja, csak furcsa az egybeesés. A szobatársam pont tegnap vette észre, hogy hiányzik az öblítőszerének kb. a fele, az enyémből meg kb. 2 hete hiányzik kb. a fele.
Hogyan mondjuk meg neki, hogy ne sértődjön meg, de hülyén se érezzük magunkat, ha tévednénk?
Én arra gondoltam, hogy megkérdezem tőle, hogy rájött-e, hogy a mosógépen melyik program mi, illetve, hogy mivel most, mert nincs új mosószer/ öblítőszer a fürdőben (tényleg nincs).
Igen, azt kéne, hogy megbeszéljük. Csak nem tudom, hogy hogyan hozzam fel a dolgot. Mivel megvádolni nem akarom, de ha meg igazam van, akkor meg derüljön ki.
Szerinted az a felvezetés, amit az utolsó mondatban írtam, jó lehet?
Mi csak a ténylegesen közösen használt dolgokon közösködünk (mosogatószer, alufólia stb.)
Ez a lány nem is kommunikál velünk: bemegy a szobájába és ott van egész nap. Van, hogy este elmegy valahova, és hajnalban ér haza. Gyakran kerüljük egymást, mert más időpontra megyünk dolgozni.
Ha csak egy hónapig lesz nálatok, akkor vagy beszéltek vele, vagy addig a saját szobátokban tartjátok az öblítőszert.
Hosszútávon persze mindenképp beszélni kellene, de nem vagyok biztos benne, hogy ilyen rövid idő miatt belemennék egy ilyen kellemetlen vitába.
Én biztos szólnék neki, hogy nem baj, ha használ az öblítőből, de az egy koncentrátum, tehát egy kupaknyi bőven elég egy teljes programra.
A környezetnek sem tesz jót a túlzott vegyszerhasználat. Ha viszont ő sok öblítőt akar használni, akkor legyen szíves venni magának, mert azt a 4-5 kupaknyit, amennyit normál esetben elhasznál egy hónap alatt az ember nem sajnálod tőle, de az extra igényeit nem te szeretnéd finanszírozni.
Ha ezt így elmondod neki, az nem b*nkó és nem lekezelő, egyszerűen értelmes ember módjára megkéred és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!