Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Ti mit tennétek a helyünkben?

Ti mit tennétek a helyünkben?

Figyelt kérdés

Van egy lakótársunk, aki elvileg csak ebben hónapban lesz velünk. Mióta felköltözött rohamosan fogy az öblítőszerünk. Nem vagyunk teljesen biztosak abban, hogy a 3. fél használja, csak furcsa az egybeesés. A szobatársam pont tegnap vette észre, hogy hiányzik az öblítőszerének kb. a fele, az enyémből meg kb. 2 hete hiányzik kb. a fele.

Hogyan mondjuk meg neki, hogy ne sértődjön meg, de hülyén se érezzük magunkat, ha tévednénk?

Én arra gondoltam, hogy megkérdezem tőle, hogy rájött-e, hogy a mosógépen melyik program mi, illetve, hogy mivel most, mert nincs új mosószer/ öblítőszer a fürdőben (tényleg nincs).

2014. aug. 11. 09:08
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
én a helyetekben megbeszélném a dolgot...és elmagyaráznám (nem lekezelően) neki a dolgokat...
2014. aug. 11. 09:16
 2/9 anonim ***** válasza:
52%
Én a lakótársaimmal anno megegyeztem, hogy nem lesz külön öblítőnk,tisztító szerünk, és hasonlók, hanem ha elfogy, mindig a soron következő veszi. Így nem volt gond, hogy kiéből mennyi fogy. Szerintem vezessetek be rendszert, hogy ki után ki következik. Ugyanígy volt a takarításnál is, meg volt hogy ki melyik héten takarít. Ezekkel meg tudtuk szüntetni a vitás helyzeteket, és a sértődést. :) Nálunk bevált. :)
2014. aug. 11. 09:17
 3/9 A kérdező kommentje:

Igen, azt kéne, hogy megbeszéljük. Csak nem tudom, hogy hogyan hozzam fel a dolgot. Mivel megvádolni nem akarom, de ha meg igazam van, akkor meg derüljön ki.

Szerinted az a felvezetés, amit az utolsó mondatban írtam, jó lehet?

2014. aug. 11. 09:18
 4/9 A kérdező kommentje:

Mi csak a ténylegesen közösen használt dolgokon közösködünk (mosogatószer, alufólia stb.)

Ez a lány nem is kommunikál velünk: bemegy a szobájába és ott van egész nap. Van, hogy este elmegy valahova, és hajnalban ér haza. Gyakran kerüljük egymást, mert más időpontra megyünk dolgozni.

2014. aug. 11. 09:21
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha csak egy hónapig lesz nálatok, akkor vagy beszéltek vele, vagy addig a saját szobátokban tartjátok az öblítőszert.

Hosszútávon persze mindenképp beszélni kellene, de nem vagyok biztos benne, hogy ilyen rövid idő miatt belemennék egy ilyen kellemetlen vitába.

2014. aug. 11. 09:24
 6/9 A kérdező kommentje:
De akkor is: megvesszük magunknak és ő kérdezés/ utólagos engedelem nélkül használja az öblítőnket?
2014. aug. 11. 09:25
 7/9 A kérdező kommentje:
Ráadásul a felét... mert ha egy kupaknyit használna, az fel sem tűnne...
2014. aug. 11. 09:26
 8/9 A kérdező kommentje:
Meg a 2l-es öblítőt egyedül kb. 4 hónapig használom, most meg 1 hónapja vettem meg és csak az 1/3-ada van már meg...
2014. aug. 11. 10:24
 9/9 anonim ***** válasza:
72%

Én biztos szólnék neki, hogy nem baj, ha használ az öblítőből, de az egy koncentrátum, tehát egy kupaknyi bőven elég egy teljes programra.

A környezetnek sem tesz jót a túlzott vegyszerhasználat. Ha viszont ő sok öblítőt akar használni, akkor legyen szíves venni magának, mert azt a 4-5 kupaknyit, amennyit normál esetben elhasznál egy hónap alatt az ember nem sajnálod tőle, de az extra igényeit nem te szeretnéd finanszírozni.

Ha ezt így elmondod neki, az nem b*nkó és nem lekezelő, egyszerűen értelmes ember módjára megkéred és kész.

2014. aug. 11. 11:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!