Ti mit tettetek volna a helyünkben?
Tegnap délután egy barátommal sétáltunk a városban, és úgy döntöttünk, beülünk ebédelni egy közeli étterembe. Igazából még egyikünk sem járt ott, csak megláttuk, hogy ott van.
Pár perccel két óra után értünk be, nem volt nagy forgalom, talán 4-5 asztalnál ültek, 5 pincért is láttunk.
A pincér hamar odaért, egy két személyes tálat rendeltünk (4700 Ft) meg két sprite-ot.
Vártunk, vártunk, majdnem három órakor meg is érkezett az étel (ezt azért kicsit hosszúnak éreztük), fél négy után kicsivel jeleztük a pincérnek, hogy fizetnénk (akkor vitte el a terítéket). "Azonnal", mondta, és eltűnt.
Még mindig alig voltak az étteremben.
Telt-múlt az idő, négy óra lett, majd el is múlt, fél öt előtt néhány perccel jeleztük egy másik pincérnek, hogy fizetnénk, ugyanazt a választ kaptuk.
Öt óra után tíz perccel kitettünk egy szalvéta alá 5500 Ft-ot (annyi biztosan fedezte a számlát), és távoztunk, mert elegünk lett a várakozásból.
Anyuék azt mondták, hogy ők eljöttek volna fizetés nélkül öt órakor, a barátom szülei pedig azt, hogy be kellett volna írni a vendégkönyvbe (vagy mibe).
Ti mit tettetek volna? Megtehettük volna, hogy "csak úgy" eljövünk fizetés nélkül?
Nem a pasim, csak egy barát (egyébként mindketten lányok vagyunk, csak nem szeretem a barátnő szót, bocsi, ha megtévesztő voltam). Egyébként próbáltuk többször jelezni, hogy fizetnénk, csak máskor nem figyelt(ek) a pincér(ek).
A kaja nem volt rossz, kifejezetten jó sem, csak valahogy nem úgy számoltunk, hogy a fél délutánt ott fogjuk eltölteni.
Elérhető helyen csak az étlapot láttuk, bár lehet, hogy ettől még lett volna vendégkönyv.
Mindenesetre köszönöm a válaszokat!
Én is eljöttem volna, aztán majd rájönnek, hogy nem úgy működik a dolog, hogy a vendég, akiért ők vannak, órákat vár a semmiért.
Lehet, hogy ti "megloptátok" volna őket ötezer valamennyi Ft-tal, de ők meg elloptak tőletek legalább 2 órát... 5000 Ft ahhoz képest nem nagy érték.
Maximális 10-15 perc várakozás után odasétáltam volna az első személyzeti taghoz, akit meglátok, és közöltem volna, hogy fizetni szeretnék ebben a pillanatban, mert mennem kell.
A panaszkönyvbe is írtam volna, ha elérhető helyen van.
Illetve fél óra várakozás után az éltere valószínűleg megkérdeztem volna egy arra sétáló pincértől, hogy körülbelül mennyi idő még, mert ha sok, akkor kérek egy pohár bort vagy hasonlót.
Te sem gyengén lehetsz béna, de a barátod meg garantáltan töketlen, hogy ott ültetek és nem voltatok képesek egy mukkot sem kinyögni...
Aki fizetés nélkül elsétált volna, az pedig szégyellje magát. Attól, hogy a pincérek bunkók, az az étel még másoknak (pl. szakács és egyéb személyzet) a munkájába került, és nem ők tehetnek róla, hogy a kiszolgálás egyéb része minősíthetetlenül viselkedik. Ahogy az alapanyagok is pénzbe kerültek nyilván. Borravalót nem kell adni, de fizetés nélkül elsétálni közönséges lopás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!