A főbérlőm nem akarja visszaadni a kauciót. Megteheti ezt így?
Tegnap költöztem ki, és nem hajlandó visszaadni a pénzt (egy havi kauciót fizettem)
-van szerződés, amiben az áll, hogy a felmondási idő 1 hónap és utána visszajár a kaució. Nos, ő eleve két hét felmondási időt akart adni, mondtam neki, hogy ez nem így megy. Aug. 10-én küldött el, és tegnap költöztem, ez 3 hét, és mindne hónap 25-én fizettem. Egyrészt erre hivatkozik, hogy túlléptem a 25-ét egy héttel, szóval hogy ő ezt már eleve levonhatná a kaucióból, nem tudom, ez igaz?
-egyszer a redőny alatt hagyott egy bögrét, amit én nem vettem észre és lehúztam, de sikerült megcsinálni, egy 300 Ft-os alkatrész kellett hozzá. Erre pedig azt mondta, hogy de ilyne erővel ő dolgozott vele és az ő munkadíja lehetne akár 10 000 Ft, merthogy egy szerelő is ennyiért jönne ki...
-8 hónapot laktam ott, van párom, aki heti 2-3 x nálam aludt (de volt, hogy nem jött 3 hétig, vagy h heti egyszer stb.) Elkezdte, hogy a párom "lelakta" a kauciót, merthogy itt zuhanyzott, fogat mosott és WC-re is ment!
Mondtam neki, hogy akkor küldje át az össze számlát az elmúlt 8 hónapból, aztán összevetem, de nem hinném, hogy vízből sikerült kitenni a kauciót....arról nem is bezsélve, h neki is voltka itt alvó vendégei.
Szerintetek igaza van abban, hogy nem adja vissza pénzt?
A szerződés számít.
Fizet adót rendesen? Számlát adott?
Mi van? És ő fizette a vizet, villanyt, fűtést, amit a párod is igénybe vett, mikor ott aludt?
Kérjed a számlákat visszamenőleg a 8 hónapra. Ha nem, akkor NAV megoldja.
Amikre hivatkozik,azok hülyeségek.
Viszont a legtöbb számla utólag érkezik meg, általában annak rendezésére szokott menni a kaució. De ezt általában át szokták beszélni,h kell-e még hozzátenni, esetleg jár-e belőle vissza. De ha ez nem áll fenn, akkor nyilván nincs igaza. Sajna sok ilyen főbérlő van :(, pedig tényleg adózatlan jövedelemhez jutnak, nem értem miért éri meg ilyenkor pattogniuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!