Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Postaládámon mit jelent a...

Postaládámon mit jelent a nagy É betű pirossal?

Figyelt kérdés
Fél éve valaki ráírta filccel és nem tudom, hogy miért. Rajtam kívül még 1 embernek van odaírva a lakóközösségből.

2014. júl. 1. 18:38
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Megjelölték a betörők
2014. júl. 1. 18:46
 2/15 anonim ***** válasza:
Szerintem fesd le/mosd le.
2014. júl. 1. 18:50
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
első válaszolóval értek egyet én is hallottam már ilyenről hogy betörők megjelölnek házakat kaput postaládát betűvel vagy jellel de az is lehet hogy csak valaki szórakozik mindenesetre nem árt ha lemosod vagy lefested
2014. júl. 1. 18:58
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

A betörők szoktak ilyen jeleket tenni, nálunk úgy tizenvalahány évvel ezelőtt több betörés történt a lépcsőházban, azt megelőzően voltak ajtókra írkált jelek, de ezek nem betűk voltak hanem piktogrammok.

Volt akinek ropit tettek a lábtörlője alá.

2014. júl. 1. 19:19
 5/15 anonim ***** válasza:
62%

Ez a "megjelölték a betörök" szerintem elég urban legend gyanús. Ha betörő lennék miért jelölném meg a postaládákat?

Ha egyedül dolgoznék és egy rablás előtt felmérném a terepet (hova érdemes betörni, mikor nincsenek otthon a tulajdonosok stb.) akkor felesleges jelölgetnem a postaládákat, mivel tudnám, hogy melyik házakat figyeltem meg és melyiket akarom kifosztani.

Ha társakkal együtt hajtanám végre a betörést, de terepszemlén és nem vennék részt, akkor ők el tudják mondani melyik lakásba érdemes betörni, megint csak felesleges a postaládákat jelölgetni.

Csak azért megbízni valakit, hogy figyelje és jelölje meg a lehetséges lakásokat, nos, ennek én sok értelmét nem látom, hiszen a társam tulajdonképpen a semmiért tartja majd a markát, amikor osztozkodni kell a zsákmányon.

Persze, lehet hogy a bűnözők máshogy gondolkodnak, és valamiért mégis van értelme a postaláda jelölgetésnek.

2014. júl. 1. 19:27
 6/15 anonim ***** válasza:
0%

Ja ez a betörős-megjelölős sztori szerintem is hülyeség.

Ha be akarnak törni, akkor folyamatosan figyelik a házat, kifigyelik mikor vagy otthon mikor nem. Meg alapvetően, ha valaki ki akarna rabolni egy házat, az miért jelezne a többieknek, segítve ezzel őket?

2014. júl. 1. 19:40
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Ezeket általában lakótelepi lakásoknál csinálják, nem családi házaknál. A lábtörlő alá rakott ropi nem hiszem hogy magyarázatra szorul, a firkálmányoknak lehet az is az értelme, hogy a lakás tulajdonosa letörli e az ajtóról, vagy nem, szerintem az érdekli a gazembereket hogy tartózkodik e valaki otthon, ha igen akkor mikor, hányan satöbbi, a napközbeni becsengetések (mire kimegy az ember sehol senki), is kiválóan alkalmas ennek kiderítésére.
2014. júl. 1. 19:52
 8/15 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a válaszokat! Nem lettem okosabb. Megijesztett ez a betörős sztori, de remélem, hogy nem ez van a dolog mögött. Remélem hígítóval lejön.
2014. júl. 1. 20:46
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
2014. júl. 1. 21:02
 10/15 anonim válasza:
100%
Én ha betőrő lennék nem nagy piros betűvel írnám rá az É betűt, az aljára írnám kicsibe, ragasztanák az aljára egy matricát(azt is csak kicsit) vagy tennék rá egy rágógumit. Lehet valaki csak szórakozott de lehet hogy komolyabb a helyzet. szerintem is fesd le.
2014. júl. 2. 13:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!