Postaládámon mit jelent a nagy É betű pirossal?
A betörők szoktak ilyen jeleket tenni, nálunk úgy tizenvalahány évvel ezelőtt több betörés történt a lépcsőházban, azt megelőzően voltak ajtókra írkált jelek, de ezek nem betűk voltak hanem piktogrammok.
Volt akinek ropit tettek a lábtörlője alá.
Ez a "megjelölték a betörök" szerintem elég urban legend gyanús. Ha betörő lennék miért jelölném meg a postaládákat?
Ha egyedül dolgoznék és egy rablás előtt felmérném a terepet (hova érdemes betörni, mikor nincsenek otthon a tulajdonosok stb.) akkor felesleges jelölgetnem a postaládákat, mivel tudnám, hogy melyik házakat figyeltem meg és melyiket akarom kifosztani.
Ha társakkal együtt hajtanám végre a betörést, de terepszemlén és nem vennék részt, akkor ők el tudják mondani melyik lakásba érdemes betörni, megint csak felesleges a postaládákat jelölgetni.
Csak azért megbízni valakit, hogy figyelje és jelölje meg a lehetséges lakásokat, nos, ennek én sok értelmét nem látom, hiszen a társam tulajdonképpen a semmiért tartja majd a markát, amikor osztozkodni kell a zsákmányon.
Persze, lehet hogy a bűnözők máshogy gondolkodnak, és valamiért mégis van értelme a postaláda jelölgetésnek.
Ja ez a betörős-megjelölős sztori szerintem is hülyeség.
Ha be akarnak törni, akkor folyamatosan figyelik a házat, kifigyelik mikor vagy otthon mikor nem. Meg alapvetően, ha valaki ki akarna rabolni egy házat, az miért jelezne a többieknek, segítve ezzel őket?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!