Szelektíven gyűjtöd a hulladékot?
Figyelt kérdés
Én igen, gondosan kimosok mindent, külön szatyrokban gyűjtöm a különféle anyagokat. Sajnos azonban az anyukám úgymond csak azért szelektál, hogy a kukában kevesebb legyen a szemét, és mindent beledobál a konténerekbe, azt is, ami nem való oda, vagy a koszos üvegeket... :|2014. máj. 18. 21:15
1/5 anonim válasza:
Nem, mert a csövesek úgyis csak kiborogatják az egészet... :( meg felénk kb. sose viszik el a szelektív kukákat üríteni.
2/5 anonim válasza:
Igen. Konyhai hulladék megy az állatoknak (kecske, malac, csirke), műanyag, papír megy a kazánba fűtésnél, a macskakonzervdoboz pedig megy a kukába:)
3/5 anonim válasza:
Ahol most lakom nem nagyon van szelektív kuka (meg kb a 4 emeletnyi lakásra van 1 darab), de próbálom külön gyűjteni, és elvinni szelektív kukához.
Nem mondom hogy a szelektív gyűjtés mintaképe lehetnék, de fémdobozok, műanyag flakon, üvegek, papír, ezek mindig külön mennek.
De pl zacskókat, szatyrokat, papírdobozokat el is lehet tenni, vagy hazahordom a tojástartókat, üres üvegeket, mert otthoni befőzésnél, tyúkoknál jól jönnek.
Ja meg igen, otthon vidéken állatok elpusztítanak elég sok mindent, vagy lehet komposztálni és azzal trágyázni később a növényeket.
Vagy pl papír is mehet papírgyűjtésbe, vagy ami olyan, azt félbehajtom firkálni, jegyzetelni tökéletes, legnagyobb halálom mikor valaki egybe a kukába dobja a majdnem üres papírköteget.
4/5 anonim válasza:
Azért ennek az egésznek az anyagi vetületét is fel kell mérni, mert a sok mosogatás csak vízpazarlás, azaz visszájára fordul minden. Az alapvető gond inkább az, hogy nem tudjuk, mi történik pl. az üveghulladékkal, hogyan dolgozzák fel. Anyáddal abban egyetértek, hogy inkább a szemét kisebb térfogatára kell törekedni, mert az azonnali tudatos hulladék-kezelési hozzáállás. Aztán sok mindent lehet a háztartásban is hasznosítani, ha odafigyel az ember, pl. palántázó cserépként hasznosítani a tejfölös és egyéb műanyag poharakat, a WC papír gurigákat, a papír és fahulladékot tüzelőanyagként lehet hasznosítani (ahol ez lehetséges), papír- és kötözőanyag hulladék későbbi csomagoláshoz is jó lehet stb. Azonban nagyon felemás ez az egész szelektív gyűjtés, mert ki a fene kíváncsi arra a sok papíron érkező reklámanyagra, amit az ember olvasatlanul kidob ? Inkább a nyomdák mellé kellene hatalmas konténereket felállítani, aztán a megtermelt reklámanyagot azonnal oda kidobni. Ez a rengeteg flancos csomagolóanyag, ami iszonyú drága, aztán semmire sem jó (pl. az aluminium fóliával bélelt viaszos papír (pl. gyümölcsleves, meg tejes tartályok), akkor is megvennék, ha olcsóbb megoldásban lennének.
5/5 anonim válasza:
Én amit tudok szoktam de sajnos csak bizonyos időszakok alatt.Papírt sokszor dobok ki mert tanuló vagyok ezért annak egy dobozt vagy keményebb papír szatyrot állítok fel és elviszem a legközelebbi szelektív hulladékgyűjtő kukákhoz. Műanyag üveget is,de nem nagyon szoktam mosogatni mert általában csak vizet iszom belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!