Kinem van igaza, a szobatársamnak vagy nekem? (kollégium)
4-en lakunk egy szobába, és az egyik lánnyal kölcsönösen elviselhetetlennek tartjuk egymást. Szobán kell tanulni, én mindig elmegyek a könyvtárba vagy beülök a konyhába (csak ritkán van ott valaki), de ha a nevelő észreveszi, visszaküld a szobámba. A legutóbb egy fegyelmi kíséretében tette ezt, azóta a szobában vagyok, ahol ez a másik lány énekelget, zenét hallgat, filmet néz vagy beszélgetni kezd velem, mert hát ő unatkozik. Ilyenkor mindig megkértem, hogy foglalja el magát csendben, mert nekem viszont tanulnom kell.
A vacsi utáni időben könyvtárba szoktam menni, ha tanulnom kell, olyankor kiélheti magát, viszont neki ez nem elég, fel van háborodva, hogy én nem dumálok vele, és hogy ő nem képes kussban ellenni a szobában 3 órára. Néha éjjel is tanulok, ilyenkor a takarodó utáni 1 órában égetem azt az ÉJJELI LÁMPÁT, amit azért hoztam be, hogy ne zavarja őt semmi a pihenésben. Nem értem, hogy ha én az emeleten lakom, ő meg alattam, akkor hogy süthetne a szemébe a fény? Állítólag belesüt. De egyébként addig szoktam lámpázni, amíg a nevelő le nem fekszik, utána kimegyek a folyosóra.
Reggel hatkor van ébresztő, mi felkelünk 6-kor, de csak elemlámpával meg mobilokkal öltözhetünk fel, mert ő 3/4 7-ig alszik, aztán elvárja, hogy megvárjuk a reggelivel, amikor mi már 7-kor készen vagyunk. Ja, és szerinte a szabadkimenőmben, 2-4-ig kellene tanulnom valahol, amíg ő nyugodtan tombol a szobában.
Értem én, hogy nem lehet mindig csöndben, de csak annyit kérnék, hogy ha már én tekintettel vagyok az extra igényére (hogy reggel tovább aludjon és várjunk rá), akkor ő is legyen képes betartani egy egyszerű szabályt, csak 3 órában. Nevelőnek nem szóltam eddig, mert azt hittem hogy meg bírjuk oldani, ha most ezt kitálalom szerintetek kinel ad igazat (persze a másik két lány és az ő verzióját is meg kellene hallgatni, de ezt sajnos nem tudom leírni).
17/l

Huh, megértem a problémádat! Egyetemen én is kolis voltam, és pont az ilyen dolgok miatt hagytam ott. Sok ember van, aki egyszerűen nincs tekintettel a másikra :S
A másik 2 lányt is zavarja ez a csaj? Esetleg meg lehetne beszélni a nevelőkkel, hogy cseréljék le egy csendesebb lányra. Vagy nem tudom. Mindenesetre mindenképpen szólj a nevelőknek, koli vezetőjének stb., és próbáljatok valami megoldást kiötleni! Nem hiszem, hogy ne segítenének, ha a megfelelő helyen, a megfelelő módon előadod ezt a problémát. Senki nem kötelez arra, hogy szenvedj!

A kollégiumban vagy? Tanulsz? Ha mindkettőre igen a választ, akkor nem értem, miért problémázik a nevelő azon, hogy melyik helyiségben teszed ezt?
Amúgy miért nem beszélsz a másik két lánnyal? 3-man együtt mehetnétek a nevelőhöz panaszkodni.

Szerintem barátkozz vele össze, lehet nehéz, de ha már barátok vagytok úgy könnyebb az életben bárkivel is kompromisszumra jutni fölég ha egy a légtér amiben éldegéltek.
Barátkozz vele össze. Világíts úgy, hogy ne zavarja a barátnőd szemecskéjét.
Minden nap kérdezd meg, hogy hogy van, hallgasd meg amit mond aztán táncoljatok, sétáljatok, egyetek, sportoljatok egyet és ha meg volt a közös időtöltés akkor kérd meg barátian, hogy csendesedjen el egy kicsit mert tanulnál akár azzal, hogy ő is tanul(egyszerre tanulhatnátok) vagy hallgasson zenét fej/fülhallgatóval, menjen el enni, inni, sétálni, sportolni vagy találkozzon a többi barátnőivel.

Már régen befejezte a sulit a kérdés kiírója.
Amúgy furcsa, hogy nincs tanulószoba, vagy erre alkalmas helyiség. Igaz, hogy ha a szobában van íróasztal, akkor az ilyesmi nem kötelező, de egyéb okokból, pl. közös tanulás, vagy egyéb indokolt esetben ez jól jöhet.

Szerintem nagyon sokan vannak ugyan ilyen vagy hasonló élethelyzetben és azért is válaszoltam.
Egyébként amit írtam az múltban és a jövőben is az egyik hanem a legjobb megoldás volt/lesz.
Reméljük, hogy sikerültek a vizsgái. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!