Kollégium vagy albérlet?
közép?
elsőnek meg: ahol én vagyok koliban (közép) ott szinte 50%-a dolgozik...
A kollégium nem jár együtt ivással, társasági kóborlással. Mi ismerjük egymást az emeleten néha beszélgetünk és annyi. Mindenki dolgozik/csajozik. Nem szoktunk közös partira, bulira menni.
És nem unalmas az életem, mert reggel 8-tól 5-ig úgy elpattan, hogy semmi szabadidőm nincs. Na ha most még én is dolgoznék mégúgy se lenne.
Aki azt gondolja hogy a koli a:
szexről, piárol, buliról szól, az nagy hülye.
Bocs ezért a kijelentésért, de ha valaki az előbb felsoroltakra pályázik, annak tökmindegy hogy kolis vagy sem. A koli semmivel nem változtat rajta. Ha otthon ülve, nem sikerülnek ezek, koliban se fognak.
Ez olyan mintha máshol laknál és ennyi. Mondjuk egy panelban (mert ott is sokan vannak)
Attól függ, hogy közoktatásban, vagy felsőoktatásban tanulsz tovább.
Ha közoktatásban tanulsz tovább, nem vagy még 21 éves és első szakmádat szerzed, akkor a kollégiumot ingyen kapod, ami szerintem elég nyomós érv tud lenni a kolesz mellett. A hátulütője a dolognak, hogy a szabályok ugyanúgy rád is vonatkoznak, mint a kiskorú társaidra. Vannak olyan helyek, ahol azért megengedőbbek 18 éven felüliekkel, van, ahol nem.
Az egyetemi kollégiumért fizetni kell (bár olcsóbb mint egy albérlet) ott is van házirend, de az inkább a békés együttélést szolgálja. Olyan dolgok vannak benne, amiket érett felnőtt ember is betart egy lakóépületben. Senki nem kér rajtad számon semmit. A kutya nem kérdi meg mikor hová mész és mit csinálsz.
Nekem mindkettőben volt/van részem. (Az egyetemet félbe hagytam és még 21 éves korom előtt mentem szakmára) Voltak/vannak bosszúságok, de voltak nagyon szép élmények is. Az, hogy leiszod e magad, az még rossz társaságban is elsősorban tőled függ. Bármit választasz a fontossági sorrendet neked kell felállítanod és ne hagyd, hogy befolyásoljanak.
hát de nem mindenki tud havi 60000 Forintot kiperkálni albérletre, főleg ha még nem ő keresi a pénzét és diák, ergo a szülei által adott zsebpénzből fizet mindent, esetleg egy kis diákmunka, amúgy reggel 8-tól estig az egyetemen van
hát albérletbe is lehet 3-4-5-en menni, de ott is közös fürdő, wc és konyha van, de a kollégiumban is, szóval ebből tud válogatni az, akinek nem kőgazdagok a szülei sajna
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!