Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Mit lehet tenni a szomszédtól...

Mit lehet tenni a szomszédtól a lakásunkba bejövő füst ellen?

Figyelt kérdés

A nő az erkélyén dohányzik, természetesen zárt ajtó és ablak mellet, mert nem szereti a füstöt a lakásában. Ez a füst viszont hozzánk jön bóe, ahol egy pár hetes csecsemővel vagyunk, és az Ő szobájába is be megy a füst. Többször beszéltünk már vele, hogy ha nem lenne gond, cigizzen a lakás másik oldalán, ahol nyitott folyósó van, és legyen tekintettel legalább az ujszülöttünkre. De hajthtatlan, nem siierült vele kompromisszumra lépni, semmilyen téren. Magyarán szarik az egészre.

Lenne ötletetek, mit lehetne tenni, hogy ne jöjjön be a füst? Valami füstterelő vagy ilyesmi. Vagy mit lehet ilyen esetben tenni?

2014. máj. 6. 11:30
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/86 anonim ***** válasza:

"Számomra a cigifüst azzal egyenlő, mikor állandóan fel kellett mennem a felső szomszédhoz, mert úgy pancsikolt a kádban, hogy nálam rendesen csöpögött a víz. "

Nem lehet egyenlő, hiszen azáltal, hogy leáztat anyagi kárt okoz neked. A minimálisan beáramló majd távozó cigifüst nem tesz kárt semmiben. Anyagi következménye nincs, nem rongálás, és nem károkozás.

2014. máj. 7. 15:29
 72/86 anonim ***** válasza:

70:

Tény, hogy aki dohányzik, az kevésbé érzékeny a füstre, szóval az sok mindent nem mond, hogy te hogyan érzed, ha az alattad lévő füstje bejut a lakásodba.

2014. máj. 7. 15:39
 73/86 anonim ***** válasza:
0%

Erre írtam, hogy próbáld egyszer ki. Ez nem nagy dráma, hiszen ha az lenne, akkor minden tömbben lenne egy csomó lakó aki panaszkodna miatta. Ezzel csak egy-két kérdezőhöz hasonló embernek van baja.

Neked volt már ezzel gondod? Vagy az ismerőseid körébe hallottál már ilyen panaszt? Mert én nem. Nem hiszem, hogy egy ember több száz másikat ismer, 50-60 emberrel tartja a kapcsolatot rendszeresen, beszélnek mindenről, de ez valahogy véletlenül kimarad.

Nem azért van ez így, mert mások nem szembesülnek ezzel, hanem azért van így, mert annyira pitiáner jelentéktelen probléma, ha az ember nem annyira agresszív mint a kérdező. Nézd meg a másik kérdésében a stílusát.

Te csak azt olvasod, hogy szólt és a szomszéd azt mondja leszarja. A stílusát tedd hozzá hogy hogyan szólhat stb.

Ha velem abban a stílusban beszélne valaki ahogy a kérdező tette az előző kérdésében, akkor én is leszarnám de nagyon magasról.

2014. máj. 7. 15:47
 74/86 anonim ***** válasza:

73:

"Ezzel csak egy-két kérdezőhöz hasonló embernek van baja. "

Biztos vagy benne? Itt 3-4 ember értett egyet a kérdezővel, és 3-4 ember, köztük te, leoltottátok (ha nem tetszik, költözzön el).

"Neked volt már ezzel gondod?"

Én már leírtam korábban, hogy van gondom, de jobb a békesség, ezért nem balhézok miatta, viszont ha asztmás lennék, kicsit más lenne a helyzet.

"Erre írtam, hogy próbáld egyszer ki. Ez nem nagy dráma, hiszen ha az lenne, akkor minden tömbben lenne egy csomó lakó aki panaszkodna miatta. Ezzel csak egy-két kérdezőhöz hasonló embernek van baja.

Neked volt már ezzel gondod? Vagy az ismerőseid körébe hallottál már ilyen panaszt? Mert én nem. Nem hiszem, hogy egy ember több száz másikat ismer, 50-60 emberrel tartja a kapcsolatot rendszeresen, beszélnek mindenről, de ez valahogy véletlenül kimarad. "

Nem is veled osztják meg, akiről tudják, hogy dohányzik.

"Nem azért van ez így, mert mások nem szembesülnek ezzel, hanem azért van így, mert annyira pitiáner jelentéktelen probléma, ha az ember nem annyira agresszív mint a kérdező."

Az intolerancia felsőfoka, amikor más problémáját csak azért, mert nekünk ilyen nem fordult elő, jelentéktelennek tekintjük.

"Te csak azt olvasod, hogy szólt és a szomszéd azt mondja leszarja. A stílusát tedd hozzá hogy hogyan szólhat stb.

Ha velem abban a stílusban beszélne valaki ahogy a kérdező tette az előző kérdésében, akkor én is leszarnám de nagyon magasról."

A kérdésben magában nincsen semmi ordenáré stílus, de te már egyből azzal indítottál, hogy ha nem tetszik, költözzön el, kapott egy-két ehhez hasonló arrogáns választ, persze hogy felhúzta magát.

Én jóhiszeműen feltételezem, hogy először kulturáltan kérte a szomszédot, mert én is így tenném. Viszont ha olyan lenne a reakció, mint a te válaszaid itt, akkor hamar felmenne bennem a pumpa.

2014. máj. 7. 16:00
 75/86 anonim ***** válasza:
Hozzáteszem nálunk a lépcsőházban az egyik lakó például panaszkodott az alatta lévőkre ugyanilyen miatt (másért is, mert hangosak voltak), szóval nem egyedi eset. Neki a gyerekei asztmásak, mikor lement szólni, durva beszólásokat kapott, később a bagósok (apuka és két fia) elköltöztek (bérlők voltak), és a következők is cigiznek néha, de annyira ritkán, hogy nem szólt miatta a felettük lévő.
2014. máj. 7. 16:06
 76/86 anonim ***** válasza:
2014. máj. 7. 16:12
 77/86 anonim ***** válasza:

Megnéztem (most rosszul linkelted, de az előbb jól). Tényleg elég paraszt módon kérdezett ott a kérdező, és tényleg ő volt egyértelműen.

Mondjuk ott elég sok olyan válaszoló volt, aki a bicskanyitogató stílussal együtt is úgy gondolja, mint én.

Nézd pl. a 41-est, amellett, hogy minden szavával egyetértek, ő is felhívja az általam említett kettős mércére a figyelmet:

"azért mindenki átérzi, mennyire paradox az, hogy a bagós kint cigizik az erkélyen, hogy a lakása ne legyen füstös, és így más lakásba megy be a füst egy része"

Egyébként ez ugyanaz, mint ami akkor volt, mikor még voltak dohányzó kocsik a vonaton. A nem dohányzó kocsi hamar megtelt, a dohányosok is általában itt foglaltak helyet, mivel zavarta őket is a füst, aztán átjártak a dohányzóba bagózni, ahol csak azok foglaltak helyet, akik már nem fértek el a nem dohányzóban...

2014. máj. 7. 16:59
 78/86 anonim ***** válasza:

"Anyagi következménye nincs, nem rongálás, és nem károkozás."

Dehogynem. Hamarabb elfogy a Symbicort-om, többször kell venni. A teljes ára 13 ezer ft. Csak akkor kapom támogatottan, ha elmegyek a tüdőgondozóba, ami csak keddenként rendel 11-től 14-ig. Tehát szabadnapot kell kivennem. Itt megkapom a receptet, amivel csak 1300 ft-ba kerül a támogatás miatt, mert szakorvos írja fel.

Így közvetetten mindenkinek pénzbe kerül, aki adót fizet, hogy én 90%-kal olcsóbban meg tudom venni a pipát.

Vagy azt is mondhatnám, amikor a szúnyoghálót kiégeti vagy a lepedőt, mert ezek is történtek már meg. Vagy hogy ha bezárom az ablakot nyáron, mert már folyik ki a szemem a füsttől, akkor benyomom a ventilátort, az meg áramot fogyaszt. Ez is pénz, ha már ennyire rá vagy izgulva az anyagiakra, de az élet minőségét nem lehet pénzben mérni.

2014. máj. 7. 17:41
 79/86 A kérdező kommentje:
Sajnos, mint kiderült, az együttmüködése látszólagos volt, és csak addig a két napig tartott, amíg a lánya itt volt nála, és teljes mértékbenegyet értett velünk. Ő magavis javasolta az anyjának, hogy dohányozzon a másik oldalon, ahol még a Nap is szebben süt reggelente. A nö ezalatt a két nap alatt hívott, hogy csukjam ke az ablakom. Azóta se teszi. Legutóbb, amikor beszéltem vele azt javasolt, hogy ha érzem a füstöt csukjam be az ablakom. Ezzel "csak" annyi a gond, ha éppen szoptatok, kicsit gáz az ablakhoz rohanni, becsukni, majd megvárni amíg elszívja, hogy aztán kinyithassam az ablakot szellőztetni, hogy kimenjen a büz, és után ujra folytathassam gyerekem etetését. A nő szerint amugy is csak 5 perc amíg elszívja, azt ki lehet bírni. Semmi egyezségre nem hajlandó sajnos. Nem érdekli a pici baba, nem érdekli az asthmám, neki a legfontosabb, hofí az erkélyén dohányozhasson. Ezt én meg is értem, és eszemben sincs korlátozni, de cserébe ő se korlátozzon engem a szabadságomban. Tőlem bele is dögölhet a cigijébe, de oldja meg, hogy az én és a családom jogai se sérüljenek.
2014. máj. 8. 00:51
 80/86 A kérdező kommentje:
Bocsánat a hibákért, telefon. :-)
2014. máj. 8. 00:53
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!