Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Miért nem bicikliznek többen?

Miért nem bicikliznek többen?

Figyelt kérdés

"Az utazásoknak közel a fele

(44%-a) 3 km alatti volt, másik 16%-a

pedig 4–6 km-es. 3 kilométer

megtétele az átlagos kerékpáros

sebességgel 12 perc, 6 kilométeré

maximum fél óra."

"nagymértékű közlekedési eredetű lég-

és zajszennyezés;

rengeteg, többségében az

autóhasználat miatti közúti baleset;

a rendszeres testmozgás hiánya és az

ebből adódó egészségügyi problémák

(pl. elhízás );

munkahelyi stressz és levezetésének

elmaradása.

A rendszeres munkába, iskolába

kerékpározás mindezeken segíteni

tudna. Nemcsak pénzt tudnánk

megspórolni (2009-ben a kilométerre

vetített utazási költség 18 forint volt

autózás és 13 forint volt közösségi

közlekedés esetén), de nem

szennyeznénk a levegőt, jobban le

tudnánk vezetni a munkahelyi

stresszt, legalább annyit mozognánk,

amíg be-, illetve hazaérünk, és még

új szemszögből is megismernénk

lakóhelyünket."

2014. márc. 23. 17:49
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

én elhiszem, hoyg vannak olyan helyzetek, amikor nem jó a bicikli, de tényleg sok a lusta ember.

persze ebben az országban életveszélyes bármilyen közlekedés, tényleg ellopják, nem lehet rendesen lekötni, stb, de azért sokan nagyon lehetetlennek állítják be.

pl közheyles ez az izzadás dolog is, mert megfelelő sebesség mellett nagyon minimálisan izzad meg az ember. sokkal kevésbé mint a villamoszaunában, ahol semmilyen levegő nincs. míg nyáron hűt a menetszél, télen melegít a mozgás, addig a tömegközlekedésen hol ilyen hol olyan idő van, főleg ha ki be száll az ember.

de vannak olyan iskolák, munkahelyek, ahol van kerékpártároló, sőt, zuhanyzó is.

télen se másabb sokkal, max 1-2 hónapig tömegközlekedsz, vagy autózol, ha akkora vihar van.

perzse igaza van a kérdezőnek, nem állok le egyenként cáfolni minden kifogást. az tény, hogy zongorát szállítani mág midnig autóval jobb, vagy 100km felett már megterhelő lehet az embernek, de az egész mögött az áll, hogy ciki is egy üzletembernek tekergetni öltönyben, ami tényleg nem szokatlan látvány hollandiában. ott van kultúrája és elfogadottsága, itt nincs igazán.

ezért kell minél többen elmenni critical mass bicikliemelésre :)

2014. márc. 23. 20:16
 12/18 anonim ***** válasza:
0%

Egyébként csak én vagyok annyira igénytelen, hogy napi szintű tusolás mellett nem tartom gáznak az izzadást?

Beérsz, WC-ben átveszed a pólódat, fújsz magadra dezodort, megfésülködsz és annyi.

2014. márc. 23. 20:40
 13/18 A kérdező kommentje:

Én megyek Critical Massre. :)

Az izzadás-dolgot nem értem. Én nem voltam valami edzett állapotban, amikor elkezdtem ősszel tekerni napi rendszerességgel, bő 15 kg felesleg is van rajtam, mégse izzadtam le. Sőt, séta után jobban le voltam izzadva, a menetszél felszárítja a verejtéket.

A tárolásról pedig, nem a világ legbiztonságosabb városában lakom, mégse hallok lopásokról. Nem olyan gyakori az, mint ahogy beállítjátok! De evy jó minőségű U lakattal meg lehet oldani ezr a problémát is. :) Tárolóhely pedig mindig van, a sulinkban is, a közeli vasútállomáson is, a pénztár előtt, így nem merik ellopni... Szóval nincs kifogás! :)

2014. márc. 23. 22:39
 14/18 anonim ***** válasza:
azért a kerékpár értékétől is függ, elviszik-e. egy hétköznapi városi bringát le lehet ulakattal zárni, de egy 50-100E ft felettit már 2 lánccal sem hagynék ott sehol egész napra, közterületen.
2014. márc. 24. 08:31
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Rólam speciel ömlik a víz nyáron ,ha bicajozok ,szóval lehet valakinek ez jó és van ideje állandóan öltözni vetkőzni mosakodni a munkahelyén ,nekem ez nem pálya. Se a téli mínuszban ráfagyni a kétkerekűre, mert vág a menetszél. A lustaság és a kényelemszeretet szerintem más más dolog. Nekem van autóm ,és használom, nem tömegközlekedek. A bringa csak sporteszköz vagy ki lehet ugrani vele a közeli boltba esetleg túrát szervezni ,de minden napos közlekedésre nem alkalmas csak olyan kompromisszumok árán ami nekem nem éri meg. Megnyernék vele havi 15 ezret ami elmegy üzemanyagra, de nekem ennyit megér a kényelem a fűtött hűtött kényelmes autó. Mifelénk a kertekbe is bemásznak egy tescobringáért szóval otthagyni egész napra valahol nem lehet.
2014. márc. 24. 11:09
 16/18 anonim ***** válasza:

Amíg otthon laktam, addig a napi 40km simán lement, meg nem beszélve a 60+km-es túrákról hétvégén, de most külföldön élek, és még nem tudtam kerékpárt venni, ellenben borzasztóan szenvedek, mert már nagyon hiányzik a tekerés.

+1

visszakérdezés

Valaki ismer-e jó kerékpározásra alkalmas helyet, útvonalat London közelében?

A belváros ilyen szempontból nagyon gáz, kerékpárutak nincsenek, a parkok meg alkalmatlanok, csak kerülgetni állandóan a gyalogosokat.

2014. márc. 24. 15:29
 17/18 anonim ***** válasza:

"Vicces olvasni, mennyi kifogás merül fel az emberekben. :)

Többnyire mindegyik a lustaságból ered. Hollandia a biciklizés hazája, ott az utazások fele kerékpárral történik. Az utakon több a bicikli, mint az autó. Persze ott a bicikliutak is mindenhol ki vannak építve, de ott is később alkalmazkodott a kormány, miután látták, van rá igény. Télen csak 1-2%-al csökken a számuk a kerékpárosoknak. Tehát igen, a lustaság az, ami miatt nem valósulhat ez meg nálunk."

Nem csak a lustasag az oka. En is voltam par honapot Hollandiaban es teljesen mas a kultura. Mindenhol voltak bicikli utak, meg 2 telepules kozott is. A soforok pedig tenyleg figyeltek a biciklisekre. Meg is lepodtem amikor egy zebranal azonnal megaltak nekem. Nem tudom te hol laksz, de nalunk alig vannak bicikli utak. Az egyetemig pl egy sincs. Vagy megprobalok a jardan menni, ami sok helyen szuk es alig fernek el, vagy valaszthatok hogy megprobalok a kocsik mellett menni, ami szintugy veszelyes tud lenni. Amikor falun jartam suliba, minden nap biciklivel jartam, kiveve telen vagy ha esett. Ez jelenleg nem megoldhato.

2014. márc. 29. 09:20
 18/18 A kérdező kommentje:
Az általad idézett írásom végén ott van: ott persze vannak bicikliutak is... Tehát egyetértek, Magyarországon veszélyes és nehéz emiatt normálisan közkekedni. Ráadásul sok autós türelmetlen a biciklisekkel szemben, lenézi őket, tegnap is kaptam egy lelúzerező beszólást, amikor normálisan mentem az út szélén, a körforgalomnál kis híján halálfélelmem volt... Nehéz, mert szeretném azt hinni, hogy az autósok egyenrangúnak kezelnek engem, de nekem kell óvatosnak lennem, mert ki tudja, hogy egy türelmetlen valaki mikor hajt bele a bringámba...
2014. márc. 29. 10:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!