Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » A szomszédom egy kacat dombot...

A szomszédom egy kacat dombot tart a kertjében! Van joga ahhoz, hogy elcsúfítsa a környéket? Most ez otthon, vagy műhely?

Figyelt kérdés

Mindenhol rendezett kert, fákkal, fűvel, kavicsos sziklakerttel... Nagyon jó. De a szomszédom egy hulladéklerakót tart a kertjében. Tele vas, fém, tégla, törmelékkel, drótokkal, hálóval, vasrudakkal, faanyagokkal...

Olyan csúnya arra felé nézni! Van joga ahhoz, hogy így elrontsa a környéket?

És még sokszor flexel is, kalapál, meg fúr, farag!

2014. febr. 25. 12:07
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
te nem súri vagy véletlen?
2014. febr. 25. 13:24
 12/24 anonim ***** válasza:

11-es

Súr?:D

Kcsg Úr?:D

2014. febr. 25. 14:26
 13/24 anonim ***** válasza:
aham:D
2014. febr. 25. 16:14
 14/24 A kérdező kommentje:
Kinek ne tetszene egy szép igényes szilakert, benne virágokkal? Annak aki irigykedik rá!
2014. febr. 25. 16:16
 15/24 anonim ***** válasza:
90%
Húzz fel átlátszatlan kerítést ha nem tetszik. Azt tart a telkén amit akar, ha az egészségre nem ártalmas.Amúgy meg miért itt kérdezgetsz,menj át és mond meg neki hogy tüntesse el a lomját mert neked nem tetszik neked ..De ehhez meg nincs merszed.
2014. febr. 25. 19:01
 16/24 anonim ***** válasza:
88%
Nekem az erdőm szélét pakolta meg Kolompárról magyarosított nevű szomszédom mindenféle műanyag hulladékkal. Pedig az a rész nem is az övé. Amikor leordítom a fejét, letagadja, hogy nem ő volt. Nem tudok mit tenni vele, csak sóhajtozok, hogy szarjon sünt.
2014. febr. 25. 19:20
 17/24 anonim ***** válasza:
16%

Szia kedves Kérdező!

A válaszokból nagyjából le is lehet szűrni, ki a kacatdombépítő, és ki a környezetre igényes.

Mert ugye, mint valaki írta, igen, lehet becipelni mindent az udvarra, de igyekezni azért lehet, hogy ne ocsmány és rendezetlen legyen az egész, és onnantól persze hogy nincs vele semmi gond, viszont.

Az a helyzet, hogy itt sokan az állítólagos jogukra hivatkoznak, hogy a sajátjában azt csinál amit akar, hát bizonyx ez nem igaz, a társadalmi együttélésnek vannak szabályai.

Addig csinálhatja azt, amit akar, amíg a másik szabadságát nem sérti. A szabadság nyilván szubjektíve korlátozott mindkét részről.

A kacatdomb viszont patkány és élősködő vonzó, egészségügyi kockázatok(esetleg sugárveszélyt magukban rejtő cuccok) vagy udvarotokba átesés lehetősége miatti veszélyviselés, vagy a gyerekeket veszélyeztető cuccok, ezekre mind lehetne hivatkozni, a rendszeres flexelés és hangoskodás szintén hivatkozható, persze ennek már a városi rendeletek szabhatnak határt.

Személy szerint teljesen egyetértek Veled, és a véleményem az, hogy az akinek a flexelés és a sufnituning a mániája, ne lakjon olyan környéken, ahol a kertek minőségéből gyaníthatóan más társadalmi réteg lakik - ez persze nem feltétlenül igaz, és most előítéletes vagyok, de a kivétel erősíti a szabályt.

Az otthona bárkinek pihenésre és feltöltődésre való, nem arra, hogy ott feketén műhelyezzenek, igenis, a flexelő alkalmazkodjon a többséghez, és ideje lenne már végre Magyarországon is hozzászokni, hogy az az bizonyos "az én udvaromban azt csinálok amit akarok" - nem nem így müxik.

2014. febr. 25. 21:19
 18/24 anonim ***** válasza:

Utolsó, mi az, hogy feketén műhelyezik? Honnan tudhatnád, hogy nem bejelentett vállalkozó, és mondjuk bútorasztalos a mestersége, és egész nap szépen melózik? Aki fúr-farag otthon, az kizárólag csak rosszban sántikálhat?

Édesapám méhész, télen ő is a műhelyben dolgozik egész nap, ha kell visít a szalagfűrész, az egyengetőgyalu meg a nútmaró gép, mert a kaptárakat javítgatja, vagy újakat készít. Nyilván ezeket munkaidőre időzíti, tehát este 5 után mondjuk ragasztja az elemeket, vagy festi őket, olyan dolgokat csinál, ami nem jár különösebb zajjal.

Ebbe nehogy belekössél már, mondván ez "nem olyan" környék. Mert milyen? Ő is dolgozik, boldogulni próbál, és igenis tele van faanyaggal a kert, mert szüksége van rá.

A "nekem nem tetszik" nem indok semmire.

2014. febr. 26. 13:12
 19/24 anonim ***** válasza:
71%

"Az otthona bárkinek pihenésre és feltöltődésre való,"

Hallottál már aktív pihenésről? Mi van, ha nekem a barkácsolás jelent kikapcsolódást? Baromira nem éri meg, hiszen manapság a piacgazdaság korában újan olcsóbb megvenni bármit, mint otthon javítgani, de én vagyok olyan elvetemült, hogy a napi szellemi munka után ilyenekkel foglalkozom.

2014. febr. 26. 13:34
 20/24 anonim ***** válasza:
26%
Nálunk otthon van műhely, van minden, így van "szemétdomb" is, ahogy ti nevezetik. Nem tudom mi a baj van azzal,ha valaki otthon javít? szerel?
2014. febr. 26. 14:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!