Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Nem tudunk aludni a szomszédok...

Nem tudunk aludni a szomszédoktól, mit tehetünk az ügy békés rendezéséért?

Figyelt kérdés
Tanácstalan vagyok, nem panelről van szó hanem új építésű társasház, felettünk 4 5 év alatti gyerekekkel lakik család, a gyerekek minden este ordítva alszanak el, mint akiket nyúznak, este 11kor még futnak fel-alá a lakásban, és kivétel nélkül minden este ez megy. Biztos jól sikerült megépíteni az épületet mert mikor futnak még az asztalok is beleremegnek. Meg is értem őket nekünk 5 hónapos picink van...de elképzelni nem tudom mire ez az ordítás. A baj az, hogy a pici miatt nekünk is jól esne a pihenés, ő szépen nyugodtan elalszik, viszont mi nem tudunk. Mit tehetnénk?
2014. febr. 25. 07:22
 1/9 anonim ***** válasza:
22%

Most 4-5 gyerek van, vagy 4-5 éves az EGY gyerek?

Este 11-kor nem hiszem, hogy bárki is furkározna, legfeljebb a padló vezeti a hangot. Az meg, hogy a gyerek nem tud elaludni, elöfordul.

A legokosabb lenne, ha átmennétek hozzájuk és nagyon udvariasan elmondanátok, hogy mi a problémátok.

2014. febr. 25. 07:35
 2/9 anonim ***** válasza:

én voltam ugyanilyen szituban,

-és nem volt megoldás

*önkormi jegyző nem tudott segíteni a birtokvédelemben,

*rendőrség nem fog rámenni kisgyerekre,

*a mi lakásunk hangszigetelése -400 e ft-sem oldott meg semmit,

2014. febr. 25. 07:52
 3/9 anonim ***** válasza:

OFF Elso, a gyerekekkel az többes szám, tehat 4 db 5 ev alatti gyerek van

On Sajnos a beszélgetésen kívül mas lehetőség nincs. Eselyes, hogy ok sem értékelik, hogy nem fekszenek le normálisan a gyerekek, de nem tudnak mit tenni,

2014. febr. 25. 07:53
 4/9 A kérdező kommentje:
Igen 4 db 5 év alatti gyerekről van szó, kicsit félreérthető volt,bocsi! És tényleg futnak 11kor! Semmi bajom nem lenne tényleg, gyerekek, nekem is van, lehet nyűgösebb napjuk, stb. De! Náluk ez minden estés sajnos :( Én is úgy gondolom, hogy ez a szülőknek sem jó, de hát én ezzel sokra nem megyek :(
2014. febr. 25. 08:45
 5/9 anonim ***** válasza:
8%

Én teljesen átérzem a dolgot :( Mi panelban lakunk. A felső szomszéd este 11 ig szaladgál, van amikor 7-kor kezdi, van amikor du 4-kor. Filmet nézni sem tudunk, nem még pihenni :( Reggel 5.50-kor kel, és szaladgál. A beton vezeti a hangot, ez oké, de nem értem miért kell mezítláb szaladgálni. Nem értem miért nem lehet lassan menni, sarkat nem odaverve.. Az ágy remeg a fejem alatt... Ez a srác max 30 éves az anyja 55 felé van, ő magassarkú fapapucsban takarit minden reggel 5 30-tól, minusz 8 fokban is ablakot pucol és olyan béna mind a 2 hogy mindent leejtenek, nekik járólap van mindenhol ezért mindent hallunk :( Már felmentünk, szóltunk, természetesen mindent tagadnak, meg fentebbről jön a hang... most azon gondolkozok hogy megölöm őket :)

Alattunk szoktak lenni unokák 4-5 napig ott vannak, 5 évesen kb, este 11 ig szaladgálnak, nem értem miért nem alszanak, miért nem néznek mesét vagy miért nem olvas a papa... Beszélj velük, hívj rendőrt!

2014. febr. 25. 08:46
 6/9 anonim ***** válasza:

Semmire nem megy a rendőrrel,beszédre sem fog hallgatni,akit magától nem zavar.

Felettünk is hasonlók laktak,két egész kicsi gyerek,két kisiskolás és egy lázadó tini,és a szülők.Anyuka reggeltől estig orditva beszélt,a kicsik egyfolytában üvöltöttek (nem,nem az éhes vagyok üvöltés), a kisiskolások mindens zabad percben labdáztak vagy verekedtek, a nagylány max hangerőn a zenét késő este is.

Beszélhettem én bármit,nem zavarta.Rendőrt is hivtam a zene miatt,megbüntették őket,5 gyerek miatt kért kedvezményt,a 30ezer helyett 5ezerre mérsékelték a büntetését,tett rá magasról.

Ehhez már csak a hab volt a tortán,hogy eláztattak minket havonta.

Szerencsére csak albérlet volt,fél év után költöztünk inkább.

2014. febr. 25. 11:53
 7/9 PureGame válasza:

Szia!

Ha hiszed, ha nem: sajnos nem egyedi esetről van szó. Ez velem is megtörtént, sok évig és számtalan esetről tudok, nemtől, kórtól függetlenül, akik hangoskodnak. Voltam már én is jegyzőnél stb.. szóltam szépen, csúnyán. A lényeg, hogy nem tudsz tenni békés úton semmit, illetve annyit, hogy elköltözöl. És ha újra társasházba mész, lesz ott más. Ne légy naiv. Lesz más. Sőt tovább megyek, olykor még családi házas környéken sem egyszerű az együttélés a szomszédokkal. Ilyenek az emberek. Hülyeség ellen nincs védelem.

2014. febr. 25. 12:40
 8/9 anonim ***** válasza:
A megoldás a költözés egy nagy telkes családiba ,körbe kő vagy egyéb átlátszattlan kerítéssel ,komoly ablakokkal és szigeteléssel. A társasház velejárója ez a hangoskodást és semmit nem tudsz tenni de a hatóság sem ,mert ez úgymond életvitelhez hozzátartózó zaj ,ez nem olyan mint egy házibulin ezerrel ordító zene, amire kijön a rendőr és csendre inti a bulizókat. Arra nem jön ki ,hogy sír a gyerek vagy szalad. Kiröhögnek, vagy elhajtanak. Csak a költözés segít. Pereskedni sem éri meg hidd el, attól nem lesz csend ,de 3-5 évig járhatsz bíróságra és fizetheted az ügyvédet, addig meg biztos hogy szerzel egy igazi ellenséget tőled néhány centire a zaj mellé.
2014. febr. 25. 19:16
 9/9 JulesM111 ***** válasza:

Légy erős, az új èpítésű társasház is ugyan olyan sz@r, mint a panel, csak jobban néz ki.

Ha gyermek van, élet, zsibongás a vele járója.

Ne aggódj, eljön az is, hogy nálatok lesz a zaj forrása,

Ha nem bírod ezt a környezetet, pecót eladni, valami békésebb helyre költözni.

2014. febr. 27. 07:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!