Lakáskérdés. Kinek van igaza?
Van egy munkatársam, akinek a lánya nem túl régen ment férjhez. Amikor a fiatalok összeköltöztek (volna), nem volt hol lakniuk. Albérlet drága, saját lakásra semmi reményük nem volt egyelőre.
Aztán jött az isteni ötlet: a szülők lépcsőházában van egy üresen álló lakás. Utána érdeklődtek, a tulajdonos Angliában dolgozik, már vagy öt éve nem jött haza. Örökölte a lakást, de nincs szüksége rá,eladni-kiadni nem akarja. A lakáshoz tartozó kiadásokat ( pl. közös költség)minden hónapban utalja a közös képviselőnek, sose volt gond.
Felvették vele a kapcsolatot, és az telefonon beleegyezett: a fiatalok ingyen lakhatnak a lakásban, feltétel, hogy minden lakáshoz tartozó költséget átvállalnak.
Nos, ennek ők úgy megörültek, hogy menten elkezdték felújítani a lakást. Áttapétázták az egészet, járólapokat, parkettát cseréltek, felújították a konyhát és fürdőszobát (átcsempézték, wc kagylót, burkolólapot, kádat cseréltek. Beleöltek majd egy évet és vagy két és fél millát. Ráment a spórolt pénz és a nászajándékba kapott pénz is, mert közben megvolt a lagzi is.
Alig pár hétig élvezték a kényelmet, megjelent a tulajdonos, és közölte, hogy köszöni szépen a felújítást, nem kellett volna, és ezúton kéri a lakókat, hogy legyenek szívesek x időig kiköltözni a lakásból, mert úgy döntött, hogy eladja. (Esetleg elővásárlási joggal élhetnek)
Természetesen a tulajdonosnak van igaza.
Ilyen nagymértékű változás eleve nem is történhetett volna meg a tulajdonos tudta és beleegyezése nélkül.
Legalábbis a szavaidból úgy tűnik, hogy a tulaj erről nem tudott. Csak ideiglenesen odaadta nekik a lakást, hogy a rezsi fejében ott lakhatnak.
Nagyon buták voltak az ismerőseid, hogy mindenféle papír, megállapodás nélkül nekiálltak egy idegen lakását felújítani.
Ez nem a saját lakásuk, ezért eleve felesleges volt ennyit beleölni, még akkor is, ha nem pár hétig, hanem pl. 3 évig élvezhették volna.
Ahogy a munkatársam szavaiból kivettem, azt hitték, hogy még évekig használhatják a lakást, tudván, hogy a tulajdonos haza sem szagol Magyarországra.
A legnagyobb hibát szerintem ott követték el, hogy semmilyen papírt nem írtak arról, hogy a lakás milyen állapotban volt, és hogy ők milyen értéknövelő felújításokat végeznek, így még csak vissza sem perelhetik a ráköltött pénzt.
Nagyon buták voltak. Nem elég csak hinni. Mindent papírozni kellett volna.
Nem értem hogyan jutott eszükbe más lakását felújítani.
óóóó te jóóó ég! léteznek ennyire ostoba naiv emberek? más lakását saját pénzből felújítani?
a tulaj nagyot kaszált az ügyön, az biztos. most már csak azzal lehetne menteni a helyzetet ha megveszik a kecót.
abból a 2.5 millából már lehetett volna indulni, mondjuk hitelt felvenni, szülők lakását bevonni fedezetnek, stb, stb. nem is értem hogy nem figyelmeztette őket senki erre. ennek a családnak összesen nincs meg a 10-es IQ-ja...
"azt hitte"
Más tulajdonában nem hinni kell, hanem szigorú szabályok és szerződés szerint eljárni.
Nem is értem, hogy hogy lehet egy ekkora volumenű munkának egyeztetés nélkül, egy szimpla telefonbeszélgetés alapján nekiállni.
Senki nem kérte rá őket, semmilyen szerződés nem készült stb. Gondolom pereskedni lehet, de nyilván évekig fog tartani. Albérletben alapból olyan munkát végeztetek csak el, amit a bérleti díjamba beleszámítanak, jelen esetben azt a munkát csináltattam volna meg, ami előre le van beszélve. Jót tettek a tulajjal, most jobb áron el tudja adni a lakást.
Persze az elővásárlási joggal élhetnek, viszont a lakás értéke már a felújítás utáni érték, nem az a rom amihez hozzányúltak.
Nem hiszem el!!!!! Tényleg ilyen hülyék vannak!??????
Két dolog jut most hirtelen eszembe!
1: Aki hülye haljon meg!!!
2: Tanulópénz!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!