Hogy lehetnek ilyen érzékenyek az emberek? Kicsit hangosabb volt a zene, és kb 30 méterről átjöttk szólni, hogy hangos!
Tegnap kicsit buliztunk, nem volt igazán hangos a zene, nincs olyan hangcuccom! Szüleim nem voltak itthon, és kicsit átjöttek páran!
Kicsit feltekertem a hangszórót!
És átjött 1 szomszéd szólni(konkrétan azt se tudom kicsoda, most láttam először) hogy onnan jött szemből. És hogy hangos a zene! Mire, mondom, ott hangos? Az kb 20 méterre van a ház! Tény, nyitott ablakkal voltunk, de mondom, nem volt itt recsegő fal!
Ez délután 6-7 kor volt! Istenem! ki akar szombat délután 6 kor aludni???
Azt mondták, ha hangoskodni akarunk, költözzünk egy sivatagba! Mire mondtam, hogy "elnézést hölgyem, szilveszterkor itt láttam, hogy órákon át lőtték fel a rakétákat, megkérdeztek engem, hogy szeretnék-e pihenni?"
A gyerekei órákat kiabálnak az udvaron, tudom, bizonyítani is ha akarja( bármikor ha 10 foknál több van, kint van 2 kisgyerek, és üvöltöznek órákon át) Mentem én át szólni, hogy költözzön a gyerekével a sivatagba? Nem... Akkor asszem kvittek vagyunk!
Azt mondja, ez nagyon nem így megy, és ránk hívja a rendőröket, ha nem halkítjuk le!
Erre azért levettük, nem akartam a szüleimet ilyen helyzetbe hozni.
Kíváncsiságból elsétáltunk arra, és tény, hallatszott HALKAN a zene(még józanon is halk volt!) megmértem Decibel mérővel a telefonomról( a házban a hangfal mellett volt 150 db (ez azért hangos lehet, mert a max a telefonon 180 volt) és a ház másik felében már 100db. Akkor mennyire lehetett már hallani onnan tőlük zárt ablakkal? szerintem a telefonom ki se mutatta volna!
És mondom, olyan 15-20 méterre van a két ház egymástól(közte utca, az egyik ház az telek egyik felében a másik a másik végében)
A nő kutyái ugatnak a nap 365 napján! Órákon át! Mentem én át szólni, hogy költözzön a kutyáival, és a gyerekével a sivatagba? A gyerek néha nyomkodja az autó dudáját!
Ne mondjátok már, hogy ennyire érzékenyek az emberek!
És az ember egyszer hallgatna hangosabban zenét, már jönnek kiakadva? Most a stílusa nem tetszett a zenének(tuctuc) vagy ha flexelek azért jöttek volna át?
Vagy az volt a baja, hogy Őt nem hívtuk meg???
Most mondjátok meg, hogy ennyire érzékeny valaki, vagy mi voltunk a tuskók?
Ha ez nem általános nálatok, ez csak egy kivételes eset volt, akkor kekec a szomszéd.
A mi szomszédaink is öt év távlatában volt, hogy évente egyszer-kétszer, de tényleg nem többször, bulit tartottak és hangosabb volt a zene úgy, hogy áthallatszott még estefelé is. Eszünk ágában sem volt hisztizni miatta.
Ez már tolerancia kérdése.
Persze előfordulhat olyan, hogy pont ilyenkor például beteg a gyerek, pihenni kellene neki. Akkor teljesen érthető, hogy átmegy a szülő és megkéri szépen a társaságot, hogy halkítsák le a zenét, mert ilyen és ilyen probléma van, de nem azzal kéne kezdeni, hogy nagy pofával kiverem a balhét, hogy költözzetek a sivatagba.
"A gyerek zsivaj nem azonos a hangos zenével és mulatással."
Engem például a gyerekzsivaj zavar, de borzalmasan. Akkor ezért is rendőrt hívhatok a szomszédra?
A gyerekzsivaj NEM zaj, mert a gyereken NINCS kikapcsoló gomb!!! Ez a törvényben is benne van, a gyerekkel zaj jár, ezt mindenkinek el kell türnie.
A kérdezönek meg: ha a szomszéd 15-10 m távolságból ÁTJÖTT, hogy túl zajosak vagytok, akkor azt HALLOTTA és biztos zavarta, mert különben nem ment volna át hozzád.
Ja, meg ha mérsz valamit (tömeg, hossz, feszültség, kismacska) nem árt tudni, mit is mérsz, mennyi is az annyi. Mert mértél egy 150 dB-es értéket, de fogalmad sincs róla, hogy az mégis mennyit jelent.
Itt egy táblázat, és rájössz, hogy az okostelefonos dB mérőd fingot sem ér. Vagy nagyon komoly hangszerelés van a házatokban :D
Kérdező: OFF: A KFT-t nem kellene szidni. Egészen jó újhullámos zene volt az...
Nagyon sokszor nem maga a hangos zene zavarja az embert, hanem tényleg maga a tény, hogy a másik szórakozik, jól érzi magát, fiatal, megengedheti magának. Ha rendes indokkal jön szólni: alszik a kicsi, éjszakás voltam, beteg vagyok stb, akkor meglehet érteni... különben, foglalkozzon mással..
Bár ha a nyitott ablak azért volt, hogy kiszűrödjön az utcára, hogy jajj én aztán bulizok, az meg csak simán a kérdezőtöl gáz, hiszen a kérdező írta, hogy amúgy hideg volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!