Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Beszóljak a szomszéd nőnek,...

Beszóljak a szomszéd nőnek, aki felnyomott? Hogy viszonyulnátok?

Figyelt kérdés
Igaz, hogy veszélyes dolog itthon hagyni két pici gyermeket, nem is jókedvünkben tesszük, hanem mert nem tudjuk megoldani másként. Olyan helyen van dolgunk, ahol nagyon zavaró, ha két pici hangoskodik. Nem várhatom el egy 2,5 évestől, hogy csöndben üljön. Amikor tudjuk megoldjuk felváltva az elmenetelt, de ha nem, akkor muszáj... (sajnos a férjem is nagyon nehezen tolerálja és utána műsor van itthon ha visszük őket és gond van velük) És csak akkor megyünk el, ha alszanak. Alig volt olyan alkalom, amikor sírt valamelyik mikor hazaértünk, egy-kettő. De a szomszéd nő panaszt tett a védőnőnek, hogy rendszeresen itt vannak hagyva és sokat sírnak. Mi nem bántottuk őt, akkor miért akar nekünk rosszat? Azért sem szóltam, hogy az ablak alatt dohányzik és nem tudok szellőztetni a gyerekszobában mert csupa füst lesz. És a hülye kutyáját is tolerálom, amelyik folyton ugat és zeng tőle a környék, ő meg rá se szól. Azt is lenyeltük, hogy nem engedte a páraelszívót kivezetni a konyhából csak a ház másik oldalán, mert neki büdös (a férje megengedte, ő nem). Nem tudom mi a baja velünk, de ezek után nem biztos, hogy olyan kedves leszek hozzá. Gondoltam megkérdezem, hogy segíteni szeretne a gyerek felvigyázásban vagy minek pattog?

2014. jan. 17. 18:16
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
te is megválaszoltad... 2 pici gyereket hagysz otthon, magára!!!!! én sem hagynám annyiban!!! bár én felajánlanám a segítségemet, ha dolgotok van és nem felnyomnálak, de lássuk be... veszélyeztetitek a gyerekeket... kérj meg egy barátnőt, nagymamát, másik szomszédot, bárkit, ha valami dolgotok van vigyázzanak rájuk, még ha alszanak is... de magukra hagyni??? még csak fél órára is???? én a lányomat addig se hagytam soha otthon, míg 5 percre lefutottam a házunkkal szembeni kisboltba... sose tudhatod mi történik... hogy birkóznál meg a lelkiismereteddel, ha pont akkor történne velük valami?
2014. jan. 17. 18:26
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
hat figyelj,en sem kedvelnem a kutyaja es a kötözködese miatt.de,hogy a gyerek ügyben igaza van az biztos.nem biztos,hogy nektek akar rosszat,lehet,hogy a gyerekeknek jot,vagy akar nektek is.nagyon veszelyes dolog olyan kis gyereket magaban otthon hagyni,felelötlenseg szerintem is. 24/f
2014. jan. 17. 18:27
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

A szomszéd nőnek a Rendőrségre kellett volna bejelentenie. Majd ők intézkednek, tudják mit tegyenek, és valószinűleg be is mennek és kihozzák a gyerekeket..

Te észnél vagy? hogy egy 2,5 éves picit egyedül hagysz?

10 éves gyereket nem hagyok egyedül totál a lakásba, hanem viszem magammal ha mennem kell.

Te normális vagy?

2014. jan. 17. 18:42
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
te otthon hagyod a 2.5 éves gyerekedet, aki ott sírdogál nélkületek a lakásban?! a férjedet meg idegesítenék, ha magatokkal vinnétek őket...?! én a gyermekvédelmiseknél nyomnálak fel! mi van, ha tűz üt ki a lakásban és a gyerekeid bent égnek? nem beszélve a páraelszívóról, mert akkor annak is annyi... remélem, troll vagy...
2014. jan. 17. 18:49
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Az elhagyás nagyon-nagyon súlyos gyermekbántalmazásnak számít, iszonyatosan kemény pszichés következményei vannak, úgyhogy jogos az, hogy feljelentett titeket.

Én a helyedben, kedves anyuka, igen gyorsan anyává változnék és a továbbiakban törődnék a gyerekeimmel. Különben azt is megérheted, hogy a Gyámhatóság elveszi tőletek a gyerekeket. Teljes joggal.

És nem érv az, hogy te miket tűrsz el a szomszédtól, mert annak ehhez a témához SEMMI köze sincsen. Tényleg jobb volna, ha egy jólelkű szomszédra bíznád a kicsiket, sem mint teljesen magukra hagyod őket.

2014. jan. 17. 19:15
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem mernék én sem egyedül hagyni ilyen pici gyereket.

(Mondjuk egy 10 évest azért már igen, akkora gyereknek már el lehet magyarázni sok mindent.)

Különösen rosszul hangzik, hogy "olyan helyen van dolgunk", ráadásul éjszaka...mit csináltok, kaszinóztok, vagy embert csempésztek?

Ez a két dolog így együtt szerintem is megér egy bejelentést. Gondoljl bele, a szomszéd csak azt hallja/látja, hogy ti elmentek este, gyerek meg üvölt egész éjjel amíg haza nem értek. Nyilván szólnék valami hatóságnak.

A többi valóban félig-meddig kötözködés, de ez a gyerek dolog tényleg durva...

2014. jan. 18. 12:39
 7/7 anonim válasza:

Hát itt tényleg mindenki jogosan van felháborodva...

Nem szabad magára hagyni ilyen kisgyerekeket, én 5 percre sem hagynám őket magukra... Tényleg ha nincs rokon, barát a közelben, még inkább kérj meg egy szomszédot, hogy vigyázzanak rájuk, de semmiképp ne hagyd őket egyedül, még akkor se, ha alszanak!!!!!

2014. jan. 21. 10:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!