Mit lehet csinálni idegesítő lakótárssal?
Négyen lakunk együtt, ebből hárman tökjól megvagyunk. Nem pakoljuk tele, csak egy bizonyos szintig a közös helyiségeket a cuccainkkal, senki kajája nem tűnik el és nem vesszük fel a másik ruháját. A probléma a negyedik lakóval -egy kissé idegbeteg csajjal - van. Ő úgy gondolja, hogy ő a ház ura. Elvárná, hogy mindenki más pakolja el a cuccait és takarítson, de rá ezek már nem vonatkoznak. Állandóan ordít és hangosan telefonál, ráadásul kihallgatja mások telefonbeszélgetéseit, és beleszól vagy hangosan kommenteli úgy, hogy a készülék másik végén is gyakran hallani. Négyünknek csak egy fürdőszobája van, amivel semmi baj nincs, de ha ő menni akar, akkor mindenki más azonnal jöjjön ki onnan, mert különben megint ordít és káromkodik. A baj az, hogy a fürdőszoba és a wc ugyanott van.
Másnak volt ilyen tapasztalata?
A csaj már egy féléve ígérgeti, hogy elköltözik, de még nem ment el, és a főbérlő haverja, szóval a "beszélünk a főbérlővel"-ügy kiesett.
Viszont maga a környék szép, rendezett és biztonságos, az albérlet se nagyon drága, nem szívesen költöznék el egy ilyen őrült liba miatt.
Elsőnek üzenem, hogy nem tartom viccesnek a válaszát, jöjjön, és lakjon együtt ő ezzel a lánnyal, akkor majd megérti.
Szerencsére ő másik szobában lakik, egyedül. Egy másik lány is egyedül lakik, én meg egy harmadikkal egy kétágyasban.
És ti meg is csináljátok azt, amit követel? Takarítás, rendrakás, stb.?
Megbeszélni hármótok között, hogy ezt nem akarjátok és leültök "közösen" (azaz ti vele szemben) és elmondjátok, hogy egyrészt az eddigi közös dolgok ezen túl felejtősek, másrészt, hogy szeretnétek, ha keresne más lakást magának.
Kicsit rizikós, mert lehet, hogy extrém őrült lesz ettől, de ha következetesen betartjátok a "kizárását" előbb-utóbb megunja és rájön, hogy nem kell.
Mennyire jó haverja a tulajnak?
Az egész baj forrása, hogy haverja a főbérlőnek, ezért érzi magát a világ jampijának. Elég groteszk szituáció, ha esetleg van még valami fontos infó, oszd meg itt, vagy ha olyan akkor privátban.
(2. voltam)
Én megértem a kérdező gondját, nekem szobatársam ilyen kb.
Egész nap játszik, zéró életcéllal, osztja az észt, kérdezés nélkül felhívja ismerőseit hogy "persze, gyere nem zavarsz", engem véletlenül se kérdezne meg. Mosogatással is az van, hogy ha megcsinálja akkor 3 napig hangoztatja, hogy ő elmosogatott. Rendrakás dettó, beszól a másiknak, míg ő pont ugyanannyira nem csinál rendet.
Legkiakasztóbbak az ilyen apróságok, hogy mindennel csörög, csattog, bevágja az ajtót, a szobában hangosan telefonálástól meg én is kiakadok. Főleg hogy kb félig kihangosítva beszél, és hallgathatom az összes rinyálást, barátnői nyávogást, meg fordítva ő is ezerrel sajnáltatja mindig valamiért magát.
Szerintem erre egy megoldás lehet, hogy ti is ott csesztetitek ahol lehet, előbb utóbb csak megunja.
De szerintem hiába haverja a tulajnak, ha 3-an odamentek hogy ez és az a gond a csajjal, akkor kénytelen lesz beszélni vele.
"Mondjátok meg a tulajnak, hogy mind a hárman elköltöztök, ha a csaj marad. Ez majd csak hat."
Ott a pont, ha 3 ember megy oda hogy kibírhatatlan a csaj, akkor valószínűleg a tulaj is elgondolkozik rajta hogy megéri e neki így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!