Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Mit érdemes tenni a dohányosok...

Mit érdemes tenni a dohányosokkal társasházban? Szinte senkit sem érdekel a dohányzási tilalom, illetve "legális" helyről jön a füst.

Figyelt kérdés

Egy ideje állítólag büntetik, papírok is vannak kint, mégis a zárt folyosón dohányoznak.

Többszöri felszólítás ellenére sem hagyják abba, a házmestert nem érdekli, senki más nem mer/akar szólni.

Ráadásul körülöttünk is dohányoznak a szomszédok erkélyről, ablakról, szellőztetni is alig lehet, ha bent dohányzik a wcben, fürdőben, konyhában, a szellőzőn feljön a szag.

Gyakorlatilag annyira igénytelen mindenki itt, hogy állandóan problémát okoznak, és már utálok itt lakni, de elköltözni nincs pénzem.

Ha a szép szóra nem hallgatnak, mit tegyek? Az elsőt még TALÁN a rendőrök elintézik, se semmit sem tudok tenni ha valakinek a lakásából jön át? Nincs semmilyen szabály vagy gyakorlatban bevált bármilyen más módszer?

2014. jan. 12. 14:39
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
51%
Engem felháborít már a dohányosok elleni hecckampány, főleg hogy súlyos milliárdos haszon van rajta az államnak. Kitiltják innen onnan, aztán már jön egy ilyen egysejtű szomszéd és megtiltaná hogy a saját lakásában erkélyén rágyújtson? Akkor hová menjen? Szaladgáljon le a parkba ,ahol majd jön a ősanyuci és az kajabál hogy jajaj a babucira szál a füst, takarodjon innen is.Az nem fér a buta agyukba ,hogy a városban nem a cigi okozza a légszennyezést ,hanem a sok büdös gyár ,millió pöfékelő autó és szilárd tüzelésű kémények garmadája, ahhoz képest a cigi annyi mint csepp a tengerbe. Ezt a tiszta levegőt engedi be a nagy "szellőztetésnél" ,de azt nem érzi az orrocskája, mivel megszokta már ,mint tehenész a szarszagot,csak a cigifüstre van kihegyezve és zsémbel mérgelődik feljelentget. Csak értelme nincs semmi. Ja és mindezt úgy mondom ,hogy soha nem cigiztem, de át tudom érezni a másik fél helyzetét...
2014. jan. 13. 12:15
 12/23 tetro ***** válasza:
55%

12.15

Az államnak összességében a dohányosok kiadást jelentenek. Azzal, hogy a dohányzást hasznot hoz, irtózatosan buta dolog érvelni.

A városban valóban nem a cigi okozza a légszennyezést, és otthon tőlem cigizzen bárki, viszont nem látom ez miért zárná ki azt, hogy étteremben a mellettem lévő asztalnál tilos legyen rágyújtani...

2014. jan. 13. 12:20
 13/23 gungasam ***** válasza:
66%
Megszoksz vagy megszöksz....
2014. jan. 13. 20:30
 14/23 anonim ***** válasza:
33%

Kérdező!

A wc-be hozzám is feljött a szag az alattam lakó láncdohányostól, hát én betapasztottam (begipszeltem) azt a kis szellőzőt, mert ott úgysem szellőzik ki rendesen és a fürdő ablakát kinyitjuk használat után, ott legalább kiszellőzik, a bagószag meg nem jön be lentről.

Az alattam lévő erkélyen éjjel-nappal (tényleg, még hajnali 2-3-kor is) megy a bagózás, nem tudok mit tenni, akkor szellőztetek, amikor látom, hogy nincs ott a kocsijuk, tehát elhúzták a belüket itthonról. Szólni felesleges. (Igaz, a csaj már panaszolta, 31 évesen!!, hogy nem tud a harmadikra felmenni, meg kell álljon pihenni, mert nem bírja levegővel, de rendületlenül "bagzik". Hát akkor csak tegye a marhája.)

Szerencsére a lépcsőházban nálunk senki nem gyújt rá. Volt egy albérlő, aki kezdetben kijárt a lépcsőfordulóba, de valaki szépen megkérte, hogy ne, azóta nem is teszi.

A törvény által szabályozott területeken vagy pl. lépcsőház, ha ott a házirend tiltja, igenis büntethető.

Az a vicces, hogy sokoan védik a dohányosokat, mondván: hagy dohányozzon a lakásában. Ez igaz, de ha én nem zavarom őt a nemdohányzásommal, ő miért zavar engem a dohányzásával? Ezt kellene nekik megérteni! És persze egyiküknek sem jutott eszébe, még véletlenül sem:

le kellene szokni a dohányzásról...

2014. jan. 18. 06:28
 15/23 anonim ***** válasza:
63%

Hidd el utolsó, a dohányos nem direkt hajtja be az ablakodon a füstöt. Ez ilyen sajnos, a legjobb indulattal sem tud ellene semmit tenni. A leszokást meg hiába mondod, nem kötelezheted, hogy lemondjon a "hobbijáról" a kedvedért.

Képzeld el, hogy te mondjuk repülőmaketteket szerelsz össze szabadidődben. Az alkatrészek ragasztására egy elég büdös, hígítószagú folyadék szolgál. Nyilván nyitott ablaknál fogsz ragasztani, mert te sem akarsz megfulladni. Ez a vegyszerszag ugyanúgy zavarhatja a körülötted lakókat, mint téged a dohányfüst. Mégsem fogod feladni a hobbidat, nem igaz?

2014. jan. 18. 08:44
 16/23 A kérdező kommentje:

"A wc-be hozzám is feljött a szag az alattam lakó láncdohányostól, hát én betapasztottam (begipszeltem) azt a kis szellőzőt, mert ott úgysem szellőzik ki rendesen és a fürdő ablakát kinyitjuk használat után, ott legalább kiszellőzik, a bagószag meg nem jön be lentről. "

Én is próbáltam betömködni, azóta jobb.

"A törvény által szabályozott területeken vagy pl. lépcsőház, ha ott a házirend tiltja, igenis büntethető. "

Elméletileg, gyakorlatilag meg ha kihívom a rendőröket, akkor 2 óra múlva idejönnek és megállapítják hogy nincs itt semmi. Márha kijönnek és megbünteti mert épp nem bagós rendőr.

"Az a vicces, hogy sokoan védik a dohányosokat, mondván: hagy dohányozzon a lakásában. Ez igaz, de ha én nem zavarom őt a nemdohányzásommal, ő miért zavar engem a dohányzásával? Ezt kellene nekik megérteni! "

A dohányos lényege, hogy ostoba, lusta, ember. Gyakran még flegma is, bár néha találkozok olyannal akik nem. Aki normálisan tud beszélni és van 1 kis esze, az tudja hogy rossz amit csinál, de enm tud leszokni mert gyenge hozzá. Pont ezért nem fogják fel, és nem is akarják elfogadni, hogy rossz amit csinálnak. Inkább jönnek a kifogások, hárítás, hogy szmog meg zsíros kaják, megmagyarázzák, miért jó az ami rossz, meghogy valójában az egész csak egy propaganda, és talán még egészséges is... minthogy tegyenek valamit ellene.

A dohányost nem érdekli, hogy ő zavar valakit. Az ilyen ember enm érti az emberi beszédet, csak az erőszakból ért. Akárhány emberrel beszéltem, nekem azt mondták hogy a szép szó nem használt. Úgyhogy a te egyik eseted kivételes.

"És persze egyiküknek sem jutott eszébe, még véletlenül sem:

le kellene szokni a dohányzásról..."

Engem nem érdekel, felőlem úgy öli meg magát, ahogy akarja, legalább kevesebb lesz belőle. Csak nekem ne kelljen otthon gázmaszkban meg karanténsátorban reggelizni, mert a szomszéd "jól érzi magát".

Nem is értem, miért nem bünteti a törvény, ha már a csendháborítás fogalma létezik.

2014. jan. 18. 11:32
 17/23 anonim ***** válasza:
70%

Ostoba lusta ember? Mert dohányzik? Ez ugye nem komoly? :D

Nyilván akkor az egyik dohányzó egyetemi professzorom is egy ostoba lusta ember, és a két szép szeméért kapta meg az egyetemi tanári rangot, a doktori és PhD fokozatát, valamint ezért ül ott sokszor hajnalig a laborjában/irodájában...és nem ő az egyedüli normális ember aki dohányzik, hidd el...

Ez azért egy elég durva általánosítás, nem gondolod?

Vagy esetleg végeztél egy reprezentatív felmérést arról, hogy a dohányzásból illetve nem-dohányzásból lehet következtetni egy ember intelligencia- és értelmi szintjére, valamint a szorgalmára?

2014. jan. 18. 12:15
 18/23 anonim ***** válasza:
58%

"A dohányost nem érdekli, hogy ő zavar valakit"

Ez nem igaz. Dohányzom én is, DE:

Buszmegállóban, vasútállomáson, stb az emberek közelében még a törvényi tiltás előtt sem gyújtottam rá. Inkább arrébb mentem. Ha tehetem a szélirányra is figyelek.

Nemdohányzó albérletben laktam sokáig, néha rágyújtottam az ablakon kihajolva (szoba közepén, bent soha - én sem szeretem, ha füstszagúak a ruháim). Egyszer találkoztam a szomszéddal, aki megkért, hogy legyek olyan jó ne tegyem, mert bemegy hozzájuk a füst. Mondom oké. Szépen lementem az ötödik emeletről a ház elé, ha nagyon cigizni akartam.

Csikket ha van akkor mindig a csatornába/kukába dobom. Ha nincs akkor is igyekszem "elrejteni" (földbe belenyomni, mikor mire van lehetőségem), nem dobom el a nagyvilágba.

Ha valaki nem dohányzik, és csak mi ketten vagyunk és beszélgetünk, akkor megkérdezem zavarná-e, ha rágyújtok. Ha zavarja, nem gyújtok rá. Ha nem zavarja, akkor is úgy helyezkedek, hogy se a szél ne vigye rá a füstöt, és én sem fújom felé még véletlenül sem.

Szabadtéren, parkban, ligetben egy zsebkendőbe, italos dobozba/üvegbe, vagy valami hasonlóba gyűjtjük a csikkeket akár többen vagyunk dohányosok a társaságban, akár csak én egyedül, amit aztán elviszünk az első kukáig.

Így is lehet, és a legtöbb dohányos akit ismerek, így csinálja.

2014. jan. 18. 12:28
 19/23 anonim ***** válasza:
41%
Érdekes, a dohányzás csak azóta zavarja az embereket, mióta itt-ott betiltották, vagyis beindult az" inkvizició". Hirtelen rengetegen lettek allergiások a cigifüstre, holott azelőtt a kutyát nem zavarta, ki hol gyujt rá.Kicsit mintha kezdenénk átesni a ló tuloldalára.
2014. jan. 18. 17:18
 20/23 anonim válasza:
57%

Többek közötti ezért is költöztünk el,mert volt egy fő bunkó dohányos,aki zavartalanul pöfékelte tele a házat füsttel.2 asztmás gyerekkel kellett áttörni magunkat a füstfelhőn.Ráadásul feljött az összes bűz a harmadikra.Volt több dohányos szomszédunk,de nekik érdekes módon nem volt kényszerük befüstölni a lépcsőházat.Ez csak odafigyelés kérdése.Ilyen nyugaton nincs,hogy még a cigisek vannak megsértődve.Ott létezik a tolerancia...De mint tudjuk,tapasztaljuk sok magyar bunkó,irigy,csak azért is,provokál,kárörvend a szomszédaira,embertársaira.Közüllük, cigiző fajtájúak pedig úgy képzelik,hogy a nem dohányosok (csecsemők,gyerekek,fiatalok,idősek,betegek) legyenek tekintettel őrájuk. Viccc...nemigaz? És nyilván,ebből a rétegből írogattak "okos" hozzászólásokat a kérdezőnek.

Több ismerősöm is dohányzik,de szerencsére a kultúráltabb családokba nevelkedtek,ők tudnak élni úgy a szenvedélyüknek,hogy másokat nem zavarnak vele.Talán azért is mert a cigizésben lelik örömüket,nem a mások szekálásában...és hát ez nem mai probléma sajnos,ez mindig bántotta azokat az embereket,akik csak nyelik a füstöt.

2014. febr. 6. 14:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!