Nyilvános "kutyakereskedelem". Kinél érdemes bejelenteni? Vagy ez legális?
Sziasztok!
Facebook-on csatlakoztam az Angol & Francia Bulldog Kedvelők csoportjához,viszont a hónapok alatt folyamatosan azt látom,hogy ott keresnek a tagok eladó kutyákat.És rengeteg szaporító is tagja a csoportnak,akik pedig ott is hirdetik az egyébként expresszes,apródos hirdetésüket.
Egy db törzskönyves kutyát sem láttam még,sőt egy olyan kommentárt sem,ahol valaki ezt egyáltalán sérelmezné,hogy lényegében tönkreteszik a fajtákat és az állítólagos "kedvelők" még asszisztálnak is hozzá.
Megjegyzem RENGETEG hirdetés van,több tucatnyi kutyáról,akik 30-40 ezerért,angol bulldogoknál többért eladóak,jobb esetben oltással...
Valamit nem lehetne tenni ellenük?
a NAV foglalkozik már szaporítókkal is, tekintve h 30-40eért árulnak, adót meg sosem fizetnek..
ill talán a Fehér Kereszt az a szervezet amely gyűjti az adatokat a szapitelepekről.
Az első válaszolót nem értem...Nem is kívánok rá reagálni,főleg a stílusa miatt.
A Fehér Keresztnél akkor van esélye,hogy foglalkoznak vele?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!