Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Normális az, ha az alattunk...

Normális az, ha az alattunk levő szomszéd feljött azért most 21:15-kor, mert a szüleim pulykát klopfoltak és a szomszéd gyerekei aludnának?

Figyelt kérdés
Egyszerű húsklopfolásról van szó, nem pedig ütvefúrózásról.

2013. dec. 22. 21:22
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
9%

A gyerekeknek nincs is holnap iskola, mit kényeskednek? Amúgy aki társasházban lakik, az azzal a tudattal vett lakást, hogy a szomszéd dolgai át fognak hallatszani. Akit meg ez zavar, az tessék, spóroljon és költözzön a külvárosba kertesházba, ennyi. Mellesleg kari előtt 2 nappal még jó, hogy főz mindenki! Holnap azért is át fog jönni mert a szagelszívón átjön a pulykaillat? Pff...

A karácsony a toleranciáról is szól, majd emlékeztesd a szomszédodat.

2013. dec. 22. 23:15
 12/33 A kérdező kommentje:
Köszönöm, 11-es, zöld pacsi. :) Végre a 2-es és a 6-os után egy normális válaszoló. :)
2013. dec. 22. 23:19
 13/33 anonim ***** válasza:
91%

Utolsó, a toleranciának kétoldalúnak kellene lenni, azt ugye tudod?

Vagy szerinted mindig csak a többi embernek kell tolerálnia téged?

Ebben az esetben a tolerancia az egyik részről annyi, hogy ha nap közben csinál hangosabb dolgot a szomszéd, akkor azt igenis viselje el, akármennyire is szeretne mondjuk aludni délután, vagy éppen nagyon fáj a feje. De a másik féltől ezért cserébe elvárható, hogy este már ne zajongjon. Amúgy meg akármi miatt szükséges lehet a korai lefekvés a gyerekeknek, mondjuk másnap korán indulnak egy hosszú utazásra, vagy korán kell menni vérvételre, anyámkínja.

2013. dec. 22. 23:20
 14/33 anonim ***** válasza:
92%
Vagyis töröltetted azokat a véleményeket, amelyek neked nem tetszettek. Ez is megoldás. De attól még késő este zajongani akkor is modortalanság.
2013. dec. 22. 23:25
 15/33 anonim ***** válasza:
10%

Nem, azt a tényt kell elfogadni, hogy a társasház relatíve zajos hely. Mint egy tornaterem - nem kell senki üvöltsön ahhoz, hogy állandó nyüzsi és nagy alapzaj legyen. Panelban mindenki máskor csinál hangos dolgokat, a lift 5 percenként jön-megy, pedig mindenki csak átlag 5-ször használja naponta, mégis állandóan kattog. A Wc lehúzásokat is percenként hallod, pedig te nem mész pisálni percenként. Szóval sok ember = sok zaj, de ezek életzajok, nem csendháborítás.

A tolerancia a társasházban meg arról szól, hogy elfogadod ezeket az életzajokat, cserébe a tieidet is elfogadják. Nem ülhetsz egész nap az ágyon, hiszen a te lakásod basszus. DE cserébe te is lenyeled, ha beindul a 20 éves orosz centrifuga a fölső szomszédodnál. Érted?

Aki csendet akar, meg pátyolgatja a gyerekeit szünidőben, az tényleg költözzön ki kertesházba, mert mindig csak baja lesz a szomszédokkal, akárki is lakjon mellette / fölötte / alatta.

2013. dec. 22. 23:29
 16/33 A kérdező kommentje:
15-ös válasza hasznos, köszönöm! Jó éjt, kellemes ünnepeket!
2013. dec. 22. 23:34
 17/33 anonim ***** válasza:
51%

Ja, és még valami: szerintem nincs olyan (normális ingerküszöbű) ember, aki a szomszédok miatt késett volna el bárhonnan. Vagy ha van is, valószínű azért, mert nem sok ideje él itt. De akkor idővel megszokja, de addig se a szomszédokat kell okolni meg cseszegetni, mert ő nem alkalmazkodik. Amúgy a falszomszédom reggeli rituáléja: felkel, kinyitja az erkélyajtót, hallom a kávéfőzőt, beül youtube-on keres valami standup comedy klippeket (röhögés, tapsolás hallatszik a legjobban), és így ébred fel. Az elején röhögtem, hogy mit csinál ez az ember, de mostmár fura lenne, ha nem hallanám, nem tudom, otthon érzem magam tőle már:)

Na mindegy. Szóval társasház = nyüzsgés = tolerancia.

2013. dec. 22. 23:37
 18/33 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen egyetértek mindennel, amit leírtál. Egyáltalán nem ezekre gondoltam, mint megszüntetendő zajokra.

De abban meg remélem te értesz velem egyet, hogy a nyilvánvalóan hangos tevékenységeket a "pihenőidőben" (késő este és éjszaka) illik kerülni. Tehát oké társasház, de én pl nem indítom el a mosógépet este 8kor, hanem szépen egy pár száz forintos mechanikus időkapcsolóval megoldom, hogy egy olyan időpotra legyen kész, amikor pont otthon vagyok és ki tudok teregetni. Nem klopfolok húst este kilenckor. Nem kezdek el hangszeren gyakorolni este kilenckor. Sorolhatnám vég nélkül az ilyen példákat. Azért ezeknek az íratlan szabályoknak a betartása egy teljesen jogos elvárás.

2013. dec. 22. 23:45
 19/33 anonim ***** válasza:
89%
Pontosan arról van szó amit Valamokka írt. Bizonyos alapzajok vannak és ezekkel együtt is lehet élni. De a tolerancia nem azt jelenti, hogy fogadja el mindenki, ha éjjel kettőkor akarok a trombitámon gyakorolni, ha enm tetszik neki akkor meg költözzön tanyára. Normális esetben az ember tekintettel van a szomszédaira és nem kezd este 9-kor húst klopfolni. Fordított esetben a szomszéd se hagyja, hogy a gyereke üvöltve trappoljon este 9-kor.
2013. dec. 22. 23:53
 20/33 anonim ***** válasza:
65%
A gyerekeknek az a jó, ha rendes időben fekszenek le, akkor is ha nincs iskola. Rendszer kell nekik. És igen, ha a szerencsétlenek este negyed 10-kor már fáradtak, akkor hadd aludjanak már. Nem este 6-kor mentek át hozzátok pampogni. Egy társasházban a tolerancia nem arról szól, hogy este hangoskodsz és a többieknek ezt el kell viselniük. Nem mellesleg a legtöbb társasháznak van egy házirendje. A miénkben például az áll, hogy este 8 óra után nem szabad olyan hangos tevékenységet folytatni, amellyel a többi lakó nyugalmát zavarhatjuk. Én ezt el is fogadom, mert rühellem ha valaki éjszaka tombol. Azt is ha valaki hajnalban húst klopfol, azt is ha éjjel kettőkor zenét hallgat amikor én aludnék. Ettől függetlenül én éjjel 11-ig baromi toleráns vagyok. Az este 8 utáni hangoskodás tiltása szerintem nem olyan nagy gond, úgysem veszi véresen komolyan senki. Akinek nem tetszik a házirend, az spóroljon és költözzön tanyára, vagy családi házba, ahol maximum csak a szomszéd kutyájának folyamatos ugatását kell hallgatnia. Na, annak mondd meg, hogy éjjel duguljon már el.
2013. dec. 23. 02:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!