Csak szerintem nem jó ötlet így az összeköltözés?
Nemsokára össze szeretnénk költözni (20 és 22 évesek vagyunk a párommal).
A haverja (25 és van egy 5 éves kislánya, akit egyedül nevel) is szeretne költözni így a következőt gondolta ki:
Az ő ismerőseivel( 30körüli pár 2 kis gyerekkel) költözzünk össze egy nagyváros mellett, mert az mégse város, mégis közel van hozzá. Egy nagy házba.
Számomra felvetődött egy csomó gond (pl gyerek: nekünk nincs, nem is akarunk még sokáig. alkalmazkodás egymáshoz, főleg hogy különböző korosztályok vagyunk... ők nem tanulnak már semmilyen formában. és az lenne a "jó" : ha valaki elveszíti az állását, akkor a többiek kicsit többet fizetnek és majd később megadja az illető vagy ha más veszti el akkor majd a másik akkor fizet többet (mi van azzal kinek végig biztos jövedelme van??)
Én úgy vagyok vele, ha már elköltözök a párommal, akkor azért tesszük, hogy függetlenek legyünk, ne kelljen alkalmazkodni másokhoz (most azt tesszük - a szüleimnél lakunk)
Több mint 1,5 éve, abból 4 hónapja így a szüleimmel. Itt semmilyen gond nincs, a párom ezt hívja "otthonnak" nem szeret hazamenni igazán, az anyja miatt. A karácsonyt is itt akarja tölteni velünk.
Itthon a rutin jól megy, mindenkinek más időpontra kell beérnie, így a fürdő mindig szabad (ott három gyerek fürdetése...). Mi szeretünk korán feküdni, előtte egy jó fürdő közösen, esetleg film, séta.
A hétvégéken elég későn érünk haza mert eljárunk. A szülőket nem zavarja, ők is sokáig vannak fent. A szobák egymástól függetlenek, nem hallani át semmit. Ott gyereksírás, ők felébrednek stb.
Mi még vagy 10 évig nem tervezünk gyereket.
Most is azért a cuccainkat a fürdőbe visszük-hozzuk, ha elköltözünk ezt pl jó lenne otthagyni, be lehetne rendezkedni. Nem akarok csatát vívni hogy ez tűnt el, ezt törik el a gyerekek, berontanak a szobába (mindketten eléggé gyerekellenesek vagyunk (neki van kisebb tesója, én sokáig voltam babysitter - jó ha vissza lehet adni :))
Mi is garzonba gondolkodtunk, és a belvárosba, tanulás és munka miatt. Ha már beköltözünk akkor ne kelljen órákat utazni, attól akarunk most megszabadulni. Két személyre egy 30 + rezsis garzon elég olcsón kijön. Itt egy ház legalább 120 + rezsi. Gyűlölöm a kertes ház féle fűtést. (éltem 15 évig kertes házba, a hátam közepére nem kívánom az állandó hideget, megfázást, idegeskedést a betörések miatt stb.)
Én szeretném pontosan beosztani a pénzem, ne az legyen hogy na most akkor elveszik az enyémet mert ő elvesztette az állását...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!