Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Összeköltözés jó ötlet vagy sem?

Összeköltözés jó ötlet vagy sem?

Figyelt kérdés
28éves lány vagyok,barátom megemlítette mi lenne ha odaköltöznék hozzájuk,ő az édesanyjával lakik együtt egy családi házban.Én egyedül,albérletben.Az az álláspontom,hogy én ettől csak megkergülnék,nem szeretem ha beleszólnak a dolgaimba,akkor szeretek felkelni amikor én akarok,és szoktam azért főzni,de ott tuti elvárná az anyósjelölt,hogy sürögjek-forogjak a konyhában.Illetve rájöttem arra is hogy kétszínű elég rendesen.Szeretnék együtt lakni a barátommal,de nem így,ő meg nem igazán akar idejönni,mert feleslegesen minek is fizessen albérletet.Ugye jól látom hogy ebbe még véletlenül se menjek bele?köszi a válaszokat
2009. aug. 19. 23:59
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
jaja, ez egy ördögi kör. nyilván az neked nem pálya, hogy anyóssal élj együtt, a párod meg nem szivesen költözne albérletbe saját lakásból. de előbb-utóbb egyikőtöknek engednie kell, ha hosszútávon együtt akartok maradni. anno nekem is volt élettársam, 3an laktunk hugommal egy kicsi, de saját lakásban. a párom folyton mondogatta, hogy költözzünk el, mert nem szeret ilyen kis helyen még egy harmadik emberrel is osztozkodni, node mégiscsak saját lakás... a vége az lett, hogy ő csak elköltözött, de egyedül... persze voltak annak más okai is, de ez is sokat tett a latban.
2009. aug. 20. 00:37
 2/18 anonim ***** válasza:
85%
Hát nem tudom mennyire őszinte a kapcsolat, ha ezt itt kell megkérdezned. A gondok márpedig mindig abból vannak.
2009. aug. 20. 01:19
 3/18 anonim ***** válasza:
100%

Én azt javaslom, hogy semmiképpen ne költözz össze az anyósoddal!!! Még akkor sem, ha most minden nagyon szépnek és jónak tűnik, még akkor sem, ha most az anyósod kedves...

Sajnos, én is beleugrottam, hittem az anyósom mézes-mázos-kedves szavainak... Aztán ahogy odaköltöztem, a világon mindenbe belekötött, semmi nem volt jó, bármit csináltam, a szekrényünket naponta feltúrta és átrendezte, ahogy kitettük a lábunkat.

Még abba is belekötött, hogy a tejesbögrét miért mosom el mosogatószeres vízzel, holott azt őszerinte elég vízzel elöblíteni!(?)... 8-o

Állandóan csípős megjegyzéseket tett, minden mondatában ott volt a fullánk, persze amint a férjem halló távolságba került, azonnal negédes (álszent!) bájolgásba váltott át : hiába bizonygattam a férjemnek, hogy mikor ő nem hallja, akkor folyamatosan bántanak, ő ILYET el sem tudott képzelni a szüleiről...

Igazából, én a saját szüleimmel sem költöznék össze, mert bármennyire szeretem őket, együtt lakva ők is belekötnének ebbe-abba, legfeljebb nekik könnyebb megmondani a véleményem, hogy ne szóljanak bele a dolgaimba!

20 évig laktam az anyósékkal egy házban úgy, hogy 2 évig náluk laktunk, míg az emeletet építettük, 18 évig külön a saját emeleti lakásunkban (amit saját erőnkből és saját pénzünkből építettünk).

Az ott eltelt 20 év alatt a férjem képtelen volt kilépni a "szülei édes fiacskája" szerepből, mindig az volt előtte, hogyan feleljen meg a szüleinek, az eszébe sem jutott, hogy önálló gondolkozású családfővé lépjen elő a saját házasságában.

20 év után egy véletlen szerencsének köszönhetően el tudtunk költözni, inkább otthagytam üresen a lakásunkat, nem bírtam tovább az anyósomék szekatúráját. Férjem dúlt-fúlt, de végül ő is velem jött! :D

Na, ettől a pillanattól mondhatom, hogy normális lett az életünk! Ez az egészséges állapot : külön lakni a szülőktől!

Ha a barátod veled szeretne élni, akkor költözzön ő hozzád, inkább fizessétek az albérletet. Ne tedd tönkre az életed!!!

2009. aug. 20. 02:18
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
Én is csak azt tudom tanácsolni hogy ne költözz össze vele!Nem lenne egy perc nyugtotok sem! Felnőtt emberek vagytok, külön kell élnetek! Ha komoly a kapcsolatotok, akkor miért nem vesztek közösen egy kis lakást vagy házat? Sőt ha belefér még másik települése, városba is kölözzetek, mert tuti, hogy a nyakatokon lógna!
2009. aug. 20. 07:20
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
JAJ!SOHA DE SOHA!!!!!!!!Nem jó egy tálból cseresznyézni.Tuti szakítás lenne a vége!Ha azt írtad volna,hogy az anyósod egy kedves aranyos asszony.Még akkor sem!!!Mindent tönkre tehet az,hogy nem a saját lábatokon álltok.Ha ketten fizetitek nem olyan sok az albi.És akkor egy-egy veszekedés alkalmával nem kell azt hallgatni,hogy "itt én vagyok itthon... ha gondolod el is mehetsz".Ha külön éltek egyenlők az arányok.
2009. aug. 20. 08:03
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

Okos kislány!

:)

2009. aug. 20. 08:41
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

Ha ennyire ellenzed hogy odaköltözz akkor ne hogy odamenj. Amit és ahogy leírtad a dolgokat érezhető, hogy ha egy fedél alatt kéne lenni az "anyóssal", akkor kikészülnél plusz rámenne a kapcsolatod is.

Az albérletről meg annyit hogyha a barátod annyira összeakarna veled költözni, akkor egy szó nélkül odaköltözne HOZZÁD!!!! Érdemes lenne elgondolkozni hogy ez a kapcsolat akkor mégis mennyire fontos neki.

A Párommal 1 hónap után költöztünk össze az "anyósékhoz", de úgy hogy külön emeletünk van, 2 szoba+fürdőszoba+konyha, így nem kell osztozkodni, és hamarosan külön választjuk az emeletet, külön bejárattal. Bár nekem az ég világon semmi bajom nincs az após-anyóssal és nekik sem velem. Nem szólnak bele semmibe. 22/N

2009. aug. 20. 08:50
 8/18 A kérdező kommentje:
Őszinte a kapcsolatunk,de azt azért nem mondhatom neki hogy engem irritál az anyja,hiszen ő úgy látja hogy mi milyen jól el tudunk beszélgetni:)Na persze,normálisnak kell hogy tűnjek:)Amikor kicsit összetakarítottam náluk,akkor nagyon kis cuki voltam,de mikor nem csináltam valamit,akkor már másképp nézett rám:)A barátomnak nincs annyi pénze hogy a fele albérletet állja,és mivel nem egy városban lakunk,innen messzebb lenne neki a melóhely.Nem tudunk saját lakásba,házba belevágni,mert az is sok pénz.Mondjuk az összeköltözést pedig nem ártana kipróbálni,mert akkor legalább gyorsan kiderülne hogy passzolunk-e együtt lakva,vagy inkább hagyjuk az egészet.Igazából azért vagyok erre kíváncsi,mert én higgadt tudok lenni,ő viszont 1perc alatt a plafonon van,kíváncsi lennék rá mennyire tudnám ezt tolerálni,mert nekem fontos a nyugodtság,nem szeretem ha bestresszelnek a kis világomban.
2009. aug. 20. 09:57
 9/18 igabcsy ***** válasza:
100%
NE,ne,ne..... eszedbe ne jusson!! Mi az esküvőnk után az énszüleimhez költöztünk. Tudtuk (és meg is mondtuk nekik), hogy csak átmeneti jelleggel, mert szeretnénk lakást venni. Fél évig laktunk egy hatalmas családi házban, ahol bőven elfértünk. Megjegyzem én nagyon - nagyon szerettem a szüleimet. (a múlt idő nem azért van, mert megváltozott ez a dolog, hanem azért mert sajnos már nem élnek) De ebben a fél évben már elkezdődtek a problémák. Mindig csak apróságokon, de ezektől állandóan telítődött az a bizonyos pohár. Szerencsére nem csordult túl, mert a lakásvásárlásunk gyorsan lezajlott. Így sírva hagytuk ott őket, és nagy nagy szeretetben váltunk el. De ha maradtunk volna, ezer százalék, hogy veszekedések és marakodások lettek volna. Tudod mit szoktam mondani??? "Jobb távolról szeretni egymást, mint közelről veszekedni." Szerintem is ezt tartsd szemelőtt. :-)
2009. aug. 20. 10:07
 10/18 igabcsy ***** válasza:
100%
Még az előző vagyok, de csakmost láttam meg, hogy még írtál. Azért ez érdekes.... Az nem volna baj, hogy ha Neked kellene másik városba költöznöd, és neked lenne messze a munkahelyed???? Hmmmm.... És més egy valami eszembe jutott, ha egyedül tudod fizetni az albérletet, akkor költözzön oda hozzád, és fizesd továbbra is Te. A többi költséget, pedig nagyjából felezzétek. Mondd meg neki, hogy nem kell véglegesen, csak próba jelleggel. Azután ha beválik akkor majd ráértek gondolkozni a végleges megoldáson. Sok sikert!!
2009. aug. 20. 10:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!