A Budapest 8. ker mitől annyira nagyon szörnyű hely? Nem
igazságos előítéleteket alkotni amiatt mert valaki ott
lakik igaz?
A 8. kerület Palotanegyed része az turistalátványosság. A klasszikus Józsefváros, az tényleg szörnyű egy hely. Néha kalandvágyó kedvemben átvágok rajta valamilyen közlekedési eszközzel, mert éppenséggel arra is lehet hazafelé menni munkából. A 24-es vilit ajánlom(!) mindenkinek. Rohadt bűz árad egy-két figurából. A kapaszkodók-korlátok "nyálkásabbak" (valamiért ilyen zsíros tapintásúak), mint a normál bkv járatok, otthon sokáig kell kezet mosni utána. A múltkor egy szipus gyerek (rendesen szívta a zacskóból a technokolt) miatt álltunk a Nagyvárad téren, aztán meguntam és inkább átszálltam a metróra.
És még akkor nem is járkálsz a dzsumbujban.
2013. szept. 18. 12:38
12/19 Angeleyes válasza:
Azért a Tisztviselőtelepet se felejtsük el, ahol zuglói színvonalú utcák és árak vannak.
2013. szept. 18. 14:27
Oké. A Tisztviselőtelep se egy olyan rossz hely, bár az már nem annyira turistalátványosság, legalábbis oda nem nagyon keverednek el. :) Sőt a Corvin-negyed is "elit" hely, de 50-100 méterrel beljebb már nem szívesen sétál az ember még nappal se. A Hungária lakótelepet meg nem ismerem. Szóval bizton lehet állítani, hogy a nyócker legxarabb része a Józsefváros, a többi még jó is lehet.
2013. szept. 18. 22:44
14/19 anonim válasza:
Én laktam a 8. kerületben nem olyan régen, de ahol én laktam, ott teljesen normális körülmények voltak. Igaz én a Nagykörúton laktam, de onnan beljebb is lehet menni és kb a Dankó-Diószegi a leggázosabb rész. Attól eltekintve nem olyan rossz mint régebben. Már lassan tolódnak ki a "brazilok" a 9. kerület kültelepeire. A 9. kerületben is 10 éve a Mester utcán nappal is veszélyes volt végig menni, de ma már mióta rehabilitálták, a legjobb helye lett (majdnem). Így van ez a 8. kerülettel is. Ha bírod a zajt, a Nagykörútra kell költözni. Az amúgy nyugis.
2013. szept. 19. 13:07
15/19 A kérdező kommentje:
Kedves 2., nem jártam még ezeken a helyeken, de ahogy fentebb megfogalmazták, nem minden rész 'olyan'
Amúgy az 1es vagyok.
2013. szept. 27. 15:22
17/19 A kérdező kommentje:
Minden kerületben van egy "olyan" rész, nem igaz?
A 8kerben is biztos van olyan, ahol nem olyan brutális a dolog...
Persze, van. A körúton belüli része normális, élethető hely, illetve a körúton kívül semmi minden rész életveszélyes.
2013. okt. 13. 10:42
19/19 anonim válasza:
érdekes engem eddig budapesten csak a 8 kerben rugtak hátba járókelők. országosan meg összesen két helyen.
2013. nov. 16. 15:52
Kapcsolódó kérdések: