Új lakóként mit kezdjek akadékoskodó szomszédaimmal?
Az én szomszédom egyszer érvelt azzal költözés után, hogy ő már 30 éve itt lakik, én meg csak most jöttem. Hasonló volt a szitu.
Annyival lezártam, hogy ha Ő 100 éve lakna itt, én meg fél perce, akkor is ugyanannyi jog illetne meg minket a saját lakásunk használatával kapcsolatban, úgyhogy lesz szíves tudomásul venni, hogy szomszédok vagyunk.
Hívd fel a figyelmét a jogaidra. Tetszik nem tetszik, ez van.
A csendháborítás az, ha a lakásodban, kertedben, az ingatlanod előtti közterületen vagy máshol indokolatlanul hangoskodsz - ilyen esetben jogosan hívhatnak rád rendőrt, akár pénzbüntetést is kaphatsz.
Az, hogy normális hangerővel beszélgetsz valakivel a lakásban, nem számít csendháborításnak, bár rendkívüli esetekben (pl. ha kisbaba van a szomszédban) megkérhetnek rá, hogy ne tedd, és akkor neked illik tényleg csendben lenned 8 után.
Szóval jogilag csak akkor packázhatnak veled, ha túl hangosan hallgatod a zenét (ezt még nap közben is tilos), kiabáltok, vagy más módon indokolatlanul hangoskodtok (füvet nyírni például természetesen szabad, bár azért lehetőleg nap közben tedd).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!