Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mit tehetnék a szomszédaimmal?!

Mit tehetnék a szomszédaimmal?!

Figyelt kérdés
Oda költöztek, nagyon mézes-mázosak voltak. Fitness terem lett. Ablakunk alatt parkolnak a vendégek-rezeg a ház-, bőgetik a motort (nem csak az auto motorját), csapkodják az ajtókat, bömböl a zene. MERÉSZELTEM szólni, de a válasz meglepett: "-én is hasonló helyen lakok (kocsma), én is kibírom, nem tudok mit csinálni. Ha nem tetszik az ügyvédemmel lehet beszélni". Kérek olyan tanácsot, ami miatt a végén nem én kerülök börtönbe (egyébként lehet bármi). Köszi előre is.
2010. nov. 11. 14:23
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Ha van rá engedélyük, akkor semmit sem tehetsz.
2010. nov. 11. 14:24
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Családi ház ez? Vagy társasház? És késő este, illetve éjszaka is gond van velük?
2010. nov. 11. 14:31
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
Mielőtt a kóceráj felépült te kaptál tértis papírt, mikor kiadták az ép engedélyt, hogy ott fitness terem fog épülni. Ha azt aláírtad akkor semmit nem tehetsz. Ha tíz után zajonganak akkor szabálysértésre bemehetsz, de egyébként semmit.
2010. nov. 11. 14:32
 4/18 anonim ***** válasza:
85%
A leirásból nem derül ki, hogy kaptak volna engedélyt az üzletre. Ha igen, akkor jogod lett volna tiltakozni. Egyébként az önkormányzatnál érdeklődj, hogy van-e engedély, mit tehetsz, ők mit tudnak tenni..
2010. nov. 11. 14:33
 5/18 anonim válasza:
100%
Ha 10 után is előfordul, bátran hívd fel a rendőrséget. Ilyenkor csak figyelmeztetik őket. De ha továbbra is ugyanúgy folytatják a zajongást, újra hívd ki a rendőröket, akkor már nem fogják annyiban hagyni. Legalábbis ha rendes rendőrt fogsz ki. Tapasztalat.
2010. nov. 11. 14:35
 6/18 anonim ***** válasza:
3-adik! mikor kiadnak egy építési engedélyt, és azt megküldik a szomszédoknak, abban nincs leírva, hogy mi lesz (lakás, fitnessterem vagy fogorvosi rendelő). Amúgy meg lehet, hogy nem építkezett, hanem megvette pld. a kérdező melletti (fölötti) lakást, akkor nem kell a szomszédoknak bemutatni semmilyen engedélyt, viszont rá lehet kérdezni (önk.nál) hogy van-e?
2010. nov. 11. 14:36
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
De, pontosan leirják az özemeltetési engedélyben, ami kell egy fitness-terme özemeltetéséhez, hogy mi lesz ott. És a szomszédokank tuti küldenek az engedélyből, akiknek ezután x napjuk van a jogorvoslatra. Azaz megfellebezheti az engedélyt. Ha a kérdező nem kapott a határozatból, akkor ott nincs is engedély, azaz jogellenesen működik az üzlet.
2010. nov. 11. 14:43
 8/18 anonim ***** válasza:
100%
És ha lakásként vette meg, és utólag intézte a fitness terem ügyintézését? Simán nem kapnak a szomszédok róla értesítést.
2010. nov. 11. 14:44
 9/18 anonim ***** válasza:
100%
Már hogyne kapnának a szomszédok arról értesitést, hogy BÁRMIRE özemeltetési engedélyt adnak ki a szomszédjukban. Bizony, hogy kapnak. Pont erről beszélek. Vagy nincs engedély, vagy lehetett volna fellebbezni.
2010. nov. 11. 14:56
 10/18 anonim ***** válasza:
100%

14:36-os!

Hát ez érdekes.. én is adtam már ki ép engedélyt, és képzeld felénk bele kell írni, hogy mi épül, családi ház, szórakoztató egység miegymás.. Fura is volna ha nem lenne benne...

Kizárt, hogy a kérdező nem kapott volna ilyet.

2010. nov. 11. 14:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!