Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Külföldön dolgozó magyar...

Külföldön dolgozó magyar fiataloknak mi az életcéljuk pl. a következő 5-10 évben? Letelepedni és párt keresni vagy haza jönni?

Figyelt kérdés

2013. aug. 30. 07:23
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
Még gondolati szinten se fordult meg bennem az a rossz vicc, hogy visszamenjek. Tudod egy dolog csak a gazdasági helyzet, és hogy Nyugaton legalább van értelme a munkádnak, de igen nagy visszataszító erő a magyar mentalitás is. Még tegyük hozzá, hogy esetemben a "Nyugat" egy állítólagosan harmadik világbeli országot jelenti, és mégis olyanokkal találkozok nap mint nap, amire Maon még évtizedekig se lehet számítani. Ez ám az igazán durva ...
2015. jún. 19. 14:58
 22/28 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem sok "épelméjű" nem "menekül" innen, csak az, aki a maga területén Itthon eddig nem tudott boldogulni avagy neki nincs kilátása. De sokaknak van, nekem is. Ezért eszem ágában sincs elmenni.
2015. okt. 7. 18:15
 23/28 anonim ***** válasza:
egyértelmű, egyről beszélünk ... az "Itthon" és az épelméjűség nem igazán összeegyeztethető fogalmak
2015. okt. 8. 09:35
 24/28 anonim válasza:
Oda költözni ujj életet kezdeni egy idő után már az a másik ország lesz a hazájuk . Aki okos annak ez pl nekem ez .
2015. dec. 24. 22:42
 25/28 anonim ***** válasza:

azért a balkáni mentalitás után egy civilizált ország életvitelét nem olyan nehéz ám megszokni ... én nem nagyon hiszem h van aki vissza szeretne menni, nyilván megvolt az oka amiért elhúzott az országból.

de ha figyelitek a tendenciát, egyre jobb a helyzet, ugye régebben csak arról beszéltünk h jaj ezek a csúnya fiatalok menekülnek külföldre, most már nagy részük (mármint az a bizonyos felső pár % értelmes réteg természetesen) eleve az egyetemet is kint kezdi, aztán már ezt is túlhaladtuk, ugyanis jelenleg már az a folyamat indult meg h a középiskolát is igyekeznek civilizált helyen kezdeni. szóval .... most akkor mi is a kérdés?

2015. dec. 25. 09:39
 26/28 anonim ***** válasza:

Olyan ez a dolog, hogy az ember kimegy "szerencsét próbálni". Aztán szenved egy kicsit, majd kezd belejönni a kinti létbe, és dolgozik, és azt látja, hogy kezd normális életet élni. Észrevétlenül kezd a helyzete javulni. Kiegyensúlyozott, nyugodt lesz...

Aztán egyszer hazamegy: és látja, hogy a haverjai hogy vergődnek (már amelyiknek nem volt gusztusa a nyalakodáshoz) és milyen bánatos és frusztrált mindenki. Aztán visszamegy, dolgozik, és azt veszi észre, hogy egész jól megvan kinn!

Minek menjen haza, a bizonytalanba?

Innen kintről nagyon más az ország megítélése, mint amit a honi sajtóban olvasni lehet...

Ha a gyerekeim boldogságát/boldogulását nézem, akkor teljesen biztos, hogy nem költözünk haza - ha csak valami nagy csoda nem történik otthon!

2016. jan. 11. 17:42
 27/28 anonim válasza:
54%
Sokan mondják "hogy elhúzok innen a p*csába és vissza se jövök" Ez nem így van. Lehet most így gondolod és lehet sikerül kimenni külföldre. Sokan úgy mennek ki hogy "én vagyok az ász hogy kimegyek dolgozni és majd miliomos leszek". Kimegy jó esetben kap munkát de a munkahelyen te egy senki leszel. A sok ottani munkás lenéz hogy mi fa*nak jöttél te ide.Ez a reakció. Egyszer belefáradsz és hazajössz.
2016. máj. 8. 19:59
 28/28 anonim ***** válasza:

27-es, te nem tudod miről beszélsz - ezért sok sületlenséget összehordasz!

Az otthoni viszonyoktól (közmunka diplomával, "jogállamiság", "szabad piaci verseny" stb.) nincs megalázóbb helyzet!

Tragédia, ami 26 év alatt történt az országgal!

2016. máj. 9. 10:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!