Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Külföldön dolgozó magyar...

Külföldön dolgozó magyar fiataloknak mi az életcéljuk pl. a következő 5-10 évben? Letelepedni és párt keresni vagy haza jönni?

Figyelt kérdés

2013. aug. 30. 07:23
1 2 3
 11/28 anonim válasza:
94%

Én idén fogok végezni a gimnáziummal, de már 1-1,5 éve úgyvagyok vele, hogy nem fogok ittmaradni. Érettségi után még szeretnék megszerezni egy szakmát(remélem sikerül valami vendéglátói suliba bejutnom)..

Páran már próbáljuk szervezgetni, hogy többen megyünk ki, így legalább pár ismerős legyen a környéken.

Utána hazajönni? Nemtudom. Maximum családlátogatásra, meg rávenni őket, hogy költözzenek ki ők is.

Családalapításról pedig még nekérdezzetek. De azzal is majd külföldön szeretnék majd foglalkozni. Ne vegye senki magára, de talán ott vannak értelmesebb lányok :)

2013. szept. 6. 23:12
 12/28 anonim ***** válasza:
100%
na igen :XD
2013. szept. 7. 09:07
 13/28 A kérdező kommentje:
Azt jelenti, hogy a fiúk is sokkal értelmesebbek ott :)
2013. szept. 9. 14:24
 14/28 KovA1963 ***** válasza:
84%

Jellemzően annak aki csakugyan kimegy az a célja, hogy kimegy és majd visszajön. de a többsége ott marad.

Jellemzően annak, aki azt mondja utálja az országot és el innen - azok többsége nem megy ki, csak a szája jár.

Vagyis jellemzően mindkettőnek a kezdeti céljától eltérően alakul a sorsa.

Tegyük hozzá: szerintem.

Függ attól ki milyen élethelyzetben van...

Mielőtt kimenne sokminden ideköti azért visszatérésben gondolkodik.

Ha már huzamos ideje kinn van egyre többminden köti oda (is). Ha jó helyzete van nehéz lemondani sokkal több fizetésről sokkal nagyobb biztonságról a nosztalgia kedvéért. Ha társtalan még - jó eséllyel ott talál társat.

És azon kapja magát, hogy már ott is otthon van de méginkább: sehol sincs otthon és ebbe törődik bele.

Az is igaz, hogy az ember a saját istállója szagát észre sem veszi. Majd egy másikat megismerve mindkettőt érzi - mindkettőt van mihez viszonyítani.

És azért se egyik se másik istállóban nem értik meg, ő pedig megérti, hogy sehol sem értik meg.

Így van ez. Én a kevesebbek közé tartozom egyébként akik (mégis) hazajöttek. Két részletben 5+6 év után - saját elhatározásból.

2013. szept. 12. 10:58
 15/28 anonim ***** válasza:
100%
Bocsánat, hogy én is megszólítva érzem magam, pedig fiatalnak aztán végképp nem vagyok mondható. Egy éve jöttem ki, (feleségestől) miután elvették a rokkantnyudíjamat. Két választásunk volt, a híd alja, vagy Németország. Utóbbit választottuk. Tíz év a terv, hogy valamicskét félretegyünk öreg napjainkra.
2013. szept. 12. 23:41
 16/28 A kérdező kommentje:
Kedves 15-ös, köszönöm válaszodat, nagyon sajnálom ezt a helyzetet, nagyon remélem, hogy egy kicsikét összeszeditek magatokat, a ti generációtok (valószínűleg) nagyon megkapta a politikától és a rossz gazdaságtól már fiatal korotok óta ... Értem itt a 90-es évek legelejét.
2013. szept. 13. 12:59
 17/28 KovA1963 ***** válasza:
100%

Mondjuk az érdekelne,

hogy rokkantnyugdíjasként mit lehet kezdeni Németországban ?

Ott másképp bírálnak el és rokkantnyugdíjat kapsz ?

Avagy rokkantnyugdíjas-munkalehetőséget ?

Avagy a feleséged gyűjt tartalékot ?

2013. szept. 13. 16:19
 18/28 anonim ***** válasza:
100%
Sem rokkantnyudíjért, sem álláslehetőségért nem folyamodtam. (Szerintem nem is kaptam volna.) Ellenben egymást érik a beckereiok, aki éjjeli kiszállítót keresnek. A kocsiban ülni tudok, egy-egy pakolás után megpihenek, amíg a következő lerakathoz érek. A németek nem szeretnek éjjel dolgozni, az ilyen munkát általában a külföldiek végzik. Otthon egy 55 éves férfi már nem számít embernek, (főleg nem, aki amúgy is beteg,) de itt kint senki sem talál kivetnivalót abban, ha egy 70 éves ember dolgozik.
2013. szept. 14. 14:56
 19/28 KovA1963 ***** válasza:

Ez igen jó, gratulálok hozzá.

Összességedben nyereségetekké lesz amit elvettek.

Sajnos Magyarországon ez az új rendszer azt hozta hogy még 100%-os épséggel is szinte lehetelen megélhetést fedező munkát találni egy bizonyos kor felett.

Egyszerűen megromlott az élettér az érdekek rosszul szervezik az erőforrásokat.

Az elmélet, hogy a profit, meg a szabad gazdaság hatékonyra szervezi a gazdaságot megbukott.

A profithatékonyság nem esik egybe a társadalmi/közösségi hatékonysággal - főleg nálunk a mi nemzetközi gazdasági helyzetünkben a mi közösségi értékrend(telenség)ünkben nem. Ez az alapvető baj. A verseny piac profit szentháromsága lett az Isten - a versenypiacképtelenség meg a főbűn. A természetes haszon, ha az ember megél és kölcsönösen másokkal együttműködőképes - nem az hogy valakiknek végtelenségig felhalmozható vagyonokat halmoz, mely mögött egyre inkább az elnyomottak felhalmozott adóssága a fedezet - jelenben nem létező - elzálogosított jövő.

2013. szept. 17. 09:44
 20/28 anonim válasza:

Ha sikerül összegyűjteni egy szép budapesti garzonra, akkor szerintem hazamegyek.

Ha nem sikerül akkor meg Nyugaton maradok.

2015. jún. 19. 01:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!