Ez szerintetek is a pofátlanság határát súrolja? Vagy én gondolom rosszul?
Szomszédom megkért, hogy amíg nyaralnak öntözzem meg a virágait. Ezt meg is tettem, ráadásul nem is pár darabról van szó. Nagyon pedáns, úgyhogy fokozottan ügyeltem, nehogy belekössön az öntözésbe. Még azon sem akadtam fenn, hogy csak annyi vizet hagytak a hordóban, ami 1 napra volt elég, a további 4 napban kannázhattam a vizet tőlünk. Erre ma hazaérkeznek, és azt mondja:legalább élnek a virágok.
Lehet én vagyok túl érzékeny, de nagyon szíven ütött, amikor nem kevés időmet szántam rá, hogy szívességet tegyek neki. Első reakciómban köpni-nyelni nem tudtam, csak eljöttem, de azóta is ezen kattogok. Erre ti hogy reagáltatok volna?
"hááát, Mari néni, pedig azt a petúniát ott a sarokban véletlen leborítottam ecettel, de látom, még nem pusztult meg a csóóri"
na így.
kedves első.. Akármilyen pocsékul alakul a nyaralása akkor is illik megköszönni a szomszédnak hogy a kérésemre meglocsolta a virágokat.
Én tuti sértve éreztem volna magam, és bizony rákérdeztem volna ott helyben.
"miért ne élnének??"
De jó tanulság. Legközelebb nemet kell mondani ha újra szívességet kérnek..
Hát nem tudom, nem értetted félre, ahogyan az első írja?
Mert különben tényleg elég parajság így viszonozni a szívességet. :S
Köszönöm a hozzászólásokat! Sajnos nem bírtam semmit kinyögni, de nagyon bánt. Főleg azért, mert nem pár virágra kellett csak löttyinteni. Azért egy köszönöm jól esett volna. :(
A nyaralás biztos jól telt, kérdeztem, de ennyi választ kaptam :Jó volt! Semmit nem lehetett "kiszedni" belőlük. Férjem szerint máskor el ne fogadjam tőlük a felkérést, találjak ki valamit. De sajnos nekem a hazugság, még ilyen piti dologban is nagyon nehezen megy.
Neked is jó szomszédaid vannak, kb egy szinten vannak az enyémmel.
Én már 6 éve csak diplomáciai viszonyban vagyok velük, de úgy nézem mások is.
Sajnos legközelebb már megmondod, amit kell, így fejlődik az ember, csak az is lehet, a gyerekednek is meg fogod mondani azt, amit nem szeretnél...mindezt egy neveletlen, tapló szomszéd miatt. :(
Ügyes légy.
Jó tett helyébe jót ne várj! Sajnos ez a mai magyar valóság.
Legközelebb nehogy tegyél neki bármilyen szívességet is! Ha rákérdez hogy miért, akkor szépen elmondod neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!