Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Miért mossák össze egyesek,...

Miért mossák össze egyesek, teljesen azt, ha valaki rendetlen az koszos is?

Figyelt kérdés
2013. jún. 2. 23:06
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Ahhoz, hogy tisztaság legyen nem kell naponta kétszer takarítani. Két takarítás között nálam is szétdobálódnak a cuccok. Pl. üvegasztalom van, rajta a monitor, billentyűzet, egér. Tegnap letakarítottam, most így néz ki: Van itt egy pohár, amiből iszok, egy üveg víz. Egy frissen kinyitott visine szemcsepp, aminek a dobozát még nem vittem ki. Feltépett borítékok, tollal áthúzott csekkek, mert a neten befizettem őket. Itt van egy nagy fekete füzet, benne felhasználó nevekkel és jelszavakkal, van itt egy könyv is, amiben valamit kikerestem. Van itt két hajgumi és pár hajcsat, amit a hajamból szedtem ki, kivettem a fülbevalómat is és idetettem. Van még itt továbbá egy headset, mert skypoltam, tv távirányító, mert itt mindig kéznél van, szemüveg, kézkrém, nyomtató papírok, egy adatkábel. Ez mind MA került ide. Kosz az nincs. Honnan is lenne? Este takarítottam le az asztalt.

A kanapén egy kupac ruha, amit még nem szortíroztam szét, de le kellett szednem, mert kimostam az ágyneműt és elfoglalja az egész szárítót. Egy széken van a ruhám, amit addig vettem fel, míg lementem a boltba. A szőnyegen cipőfűző, kupak. Ezek a macska játékai, porszívózáskor felszedem, és amit végeztem vissza is teszem, mert játszik vele.

Nem is értem, hogy itt írogatják, hogy kupiban nem lehet takarítani. Persze, hogy nem lehet. Amit épp takarítasz, azt rendbe is teszed egyúttal. Lehet, hogy nekem a kenőcseim, flakonjaim össze-vissza vannak a fürdőszobában, mert ahányszor használom őket, annyiszor teszem le máshova, de az biztos, hogy a kád, a mosdó, a csempe, minden felület TISZTA.

Lehet, hogy takarítás után már két-három órával LOM van, és nem a helyükre vannak a dolgok téve, de kosz attól nincsen.

Ha én takarítok, akkor kihúzom a konyhaszekrényt, a hűtőt, alatta és mellette is takarítok, az oldalát is lemosom, nálam az is ki van takarítva, ami nem látszik. Én fogkefével szoktam a fugát takarítani a járólap közt. Világos színű és még mindig úgy néz ám ki, mint mikor beköltöztünk és nem csak a bútorok alatt, ahol nem járunk rajta. Nálam úgy néz ki a wc, mint ami most lett betéve. Én le szoktam szedni az ülőkét és a csavarokat is letakarítom, nem csak tessék lássék kefével turkálok benne. Mikor porszívózok felcsavarom a szőnyeget és alatta is felporszívózom a parkettát. Sőt én nem is sepregetek sehol, mert nekem az nem elég, én a lakás összes helyiségében porszívózok és utána mosok fel.

Láttam én már olyan lakást, ahol minden a helyén volt, de azt se tudtam, hogy a fürdőben mihez nyúljak, olyan igénytelen volt. Ahol úgy takarítanak, hogy közben a mindig helyükön lévő dolgok a helyükön is maradnak takarítás közben is és csak körbe vannak törölve egész évben.

Most komolyan, a "kupiban takarítani nem lehet" emberek pl. 3 óránként porszívóznak? Vagy mi? Nem egy hét kell ahhoz, hogy szanaszét legyenek a dolgok a kupleráj sokkal hamarabb kialakul, mint a "kosz".

2013. jún. 5. 23:39
 12/15 anonim ***** válasza:
50%

Nem, nem kell óránként porszívózni, meg 2 naponta takarítani.de a fenti esetben konkrétan úgy nézett ki - mindig-, mintha tornádó söpört volna végig a lakáson, leülni nem lehetett, mosogatnivaló három napig otthagyva, kuka soha kivive.volt hogy direkt nem vittem ki mert meguntam hogy

csak akkor van benne új zsák, ha én viszem ki.egy hétig ott púpoódott a szemét (külön, zárt helyen volt, bűz szerencsére nem volt), de az állítólagos tisztaságmániást nem zavarta egy cseppet sem.

2013. jún. 6. 18:59
 13/15 anonim ***** válasza:

Nem a te tisztaságmániásodról beszél itt senki.

Volt itt egy másik kérdés is, meg itt is írogatják, hogy de úgy nem lehet takarítani, ha lom van. De. De lehet. Az teljesen más, hogy valaki azt MONDJA, hogy ő tisztaságmániás, közben meg szó szerint egy szemétdombon ül és sose takarít.

2013. jún. 6. 19:07
 14/15 A kérdező kommentje:
Szerintem lehet takarítani, csak amíg az egyik részt takarítod, addig a lomokat átrakod , majd vissza teszed és a másik helyet takarítod.
2013. jún. 6. 22:38
 15/15 anonim ***** válasza:

"a, előzőhöz jár még, hogy az ágyat sosem vetem be"

Amiatt amúgy ne legyen fejfájásod, ha felkelsz és beveted, azzal jobban kedvezel az atkáknak.

2013. jún. 6. 22:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!