Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Székesfehérváron egyre több...

Székesfehérváron egyre több ázsiait látok mászkálni! Ők vendégmunkások?

Figyelt kérdés
1 éve még szinte alig lehetett találkozni velük a városban, most meg szemmel láthatóan megnőtt a számuk.

ápr. 10. 09:58
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
83%
Ha nincs a nyakukban fényképezőgép és nem a helyi nevezetességek körül vannak, akkor kizárásos alapon nem turisták, hanem valami céljuk van itt. Hosszú távon lehet megérné nyelvet tanulnunk, mert ha 100 akkugyár nyitását tervezik, akkor még 20-25 millió 'vendég' bejöhet az országba életvitelszerűen. Milyen vicces visszagondolni a 20 évvel ezelőtti turbómagyar riogatásra, hogy mi leszünk kisebbségben, mert a cigányok túlszaporodnak majd. Ehhez képest tízezrével jönnek ázsiából elvenni a munkahelyeket.
ápr. 10. 10:05
 2/14 A kérdező kommentje:
#1 Nem vagyok rasszista, de engem már rohadtul irritál a jelenlétük. Lehet tudni, hogy pontosan hol is dolgoznak Fehérváron belül?
ápr. 10. 10:11
 3/14 anonim ***** válasza:
88%
Sajnos az vagy. Ha nincs konkrét okod rá, csak egy másik ember létezése zavar, akkor veled van probléma. Szerencsétlenek nem csinálnak semmit, nem balhéznak, nem vergődnek, nincs közös nyelv amin konfrontálódhatnak. Elmegy a gyárba, kidolgozza a belét a túlóra mellett is kevesebb pénzért mint te kapnál, majd elvonul a szállására.
ápr. 10. 10:20
 4/14 A kérdező kommentje:
#3 Ez nem rasszizmus. Egyszerűen csak nem szoktam még hozzá a jelenlétükhöz. Utálni viszont nem utálom őket!
ápr. 10. 10:22
 5/14 anonim ***** válasza:
Densonál pl. Én attól biztosan nem félek, hogy tízezrével jönnek majd, max az akkugyárakba, ami nem Szfv. Magyarul sem tudnak egy mukkot sem, angol sem az erősségük, 99% nem tudna letelepedni ilyen körülmények között, max átmenetileg. A Denso meg lassan ott tart anyagilag, hogy bezár, de legalábbis leépítések esélyesek.
ápr. 10. 10:25
 6/14 A kérdező kommentje:
#5 Kíváncsi vagyok, ha a Tisza nyer 26-ban, hazatakarodnak?
ápr. 10. 10:30
 7/14 anonim ***** válasza:
58%

Érdekes meghatározás ez a "vendégmunkás" mondjuk egy olyan cégnél ami eleve kínai tulajdonban van. Pákozdon is van egy ilyen, meg a Sóstói ipari parkban a Himile is sok kínai dolgozik, utóbbiban voltam felvételizni, és nem kuli szalagmunkát csinálnak hanem vezetők, CNC gépkezelők stb.

Ahogy egyre több kínai cég telepedik ide, azok hozzák a saját embereiket is.

#5 A Densoban most is veszik fel az embereket, akkor miből gondolod, hogy leépít?

ápr. 10. 11:03
 8/14 anonim ***** válasza:
7: Az semmit nem jelent, recesszió van, nem állnak ők (sem) valami jól, de nyilván ezt nem lehet biztosra megmondani. Mint írtam esélyes, nem azt hogy biztos.
ápr. 10. 11:16
 9/14 anonim ***** válasza:

8 az tökmindegy hogy jól áll e, ha egy egymilliárd emberes diktatúra áll korlátlan erőforrásokkal mögötted.

Amúgy tudja valaki, hogy a budai úton meddig fognak építkezni? A fos stadiontól, egészen a budai útig el fognak terjeszkedni ezek az ótvar gyárak, vagy mostmár megáll a dolog?

ápr. 11. 04:53
 10/14 anonim ***** válasza:
A Sóstói ipari parknál, csak az elkerülő másik oldalán is most építenek egy csarnokot. De ezek sok esetben csak azért épülnek, hogy aztán kiadják őket, nem egy konkrét cég gondolja, hogy oda építkezik, így sajnos ameddig kiadás a cél, és találnak rá bérlőt, addig épülnek új csarnokok.
ápr. 11. 08:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!