Hangos a felettem lévő szomszéd?
A felettem lévő szomszéd kb 18-21-ig dübörög. Olyan hangosan lépked, hogy olyan mintha folyamatosan vernék a plafont felettem.
Nyilván nem tilthatom meg hogy ne mászkáljon, de ez valami brutális.
Lenne valami ötletetek erre?

Szerintem is menj fel és beszélj vele, sokszor nem realizáljuk mennyire hangos amit csinálunk, amíg valaki nem szól. Sőt, ha senki sem szól, joggal hiheti, hogy nem zavaró vagy hangos a tevékenysége.
Lehet mondani, hogy ugyan miért gondolja bárki, hogy a hangos lépkedés zaja nem megy lefelé, de vannak jól hangszigetelt épületek, és vannak sajnos olyanok mint ahol te laksz, kispórolt emeletek közti szigeteléssel :/ Sokáig laktam olyan társasházban, ahol a felettem és mellettem lakók minden pisszenését is lehetett hallani, de itt ahol most lakom már alig jön be zaj, hallom a fenti dübögést ha nálam nagyon csend van, de akkor is olyan tompán, hogy szinte fel sem tűnik. Bár nálam már viszonyítás kérdése is.
Nincs kutyája?
Lehet akkor takarít, munka után.
Nem írtad, hogy ez mindennapos lenne, de gondolom sokszor van.
Szerintem a legjobb első körben ha megkérdezed mit csinál olyankor, csak szépen türelmesen beszélj vele. Mondd el, hogy te mit hallasz, és az is jó ötlet, amit #5 írt, hogy te fent próbálod utánozni a hangoskodást amíg ő lent nálad a lakásban hallgatózik.
Ahol korábban laktam ott minden új lakóval le kellett zongorázni ezt, sajnos a kissé hangos de még normális hangerőnek mondható zene, beszélgetés stb is úgy jött át, mintha nálam lenne bent, ráadásul körfolyosós ház, szóval még “pattant” is minden hang, de mindenki megértő volt, meg hát nem csak engem zavartak ezek. Tök jó közösség alakult ki emiatt, mindenki ismert mindenkit :) Meg ugye az közös érdek volt, hogy nyugiban lehessünk este meg hétvégén otthon, és a papír vékony falakról sem tehetett senki. (Nyilván nem minden hang volt tilos, de este 9 után és reggel 8 előtt senki nem indította el a mosógépet, vagy porszívózott, kalapált... Zuhanyzás, főzés stb meg más kérdés, ezeket “tűrtük”)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!