A szobatársam számon tartja magában, hogy mikor van órám, és ha ettől eltérően járok be/lépek le hosszabb időre, akkor szemrehányó hangsúllyal kérdéseket tesz fel. Mit kezdjek vele?
Kollégium. Nem a barátnőm a csaj, ismerősként elvagyunk, csak random kerültünk egy szobába. Szoktuk egymásnak említeni az órarendet, de csak azon a szinten, hogy online órák, meg ki hányra megy, hogy reggel ne zavarjuk egymást.
Na az a helyzet, hogy ő így megjegyezte, hogy pontosan mikor járok be egyetemre, és ha ettől eltérően megyek, akkor fintorogva kérdezget, megjegyzéseket tesz. De ilyeneket, hogy "Miért nem mentél be?", meg hogy "Azt hittem már nem vagy itt, nem mész 10-re órára?"(mindezt 8.55kor), és így tényleg majdnem azzal a hangsúllyal, mintha anyám hepciáskodna ezen.
Rettenetesen kellemetlen, nem akarok magyarázkodni, amiatt, ha reggel elalszok, és nem megyek be/valamiért kihagyok egy előadást.
A másik meg, ha elmegyek valahová, akkor hová megyek, hol voltam, mikor jövök. Vagy megyek dolgozni, nahát, nem is tudta, hogy dolgozok...
És nem a kérdéssel van baj, hanem a hangsúllyal...

Velem is volt hasonló, vicceskedésbe burkolt passzív agresszív módon valami olyasmit mondtam, hogy "na mi van, rámküldött anyám, hogy ellenőrizd, járok-e órára?". Utána volt még pár sokkal kedvesebb felkérdezés, majd maradtak a sóhajok és a szemforgatás :). Mikor jött a pasija hétvégére, már megkérdezett minket, h nem szoktunk ottmaradni és ugye most sem fogunk.
Szerintem ez azért van, mert egy embernek (az extrovertáltaknak mindenképp) szüksége van privát szférára és egyedüllétre. Egyke vagyok, mindig is volt külön szobám és iszonyú embertelennek tartom, hogy 2-3 emberrel kell egy koliszobán osztozni és így szinte folyamatosan "viselkedned" kell, nincs hova elvonulnod. Ezt viszont mindenkinek magába kell rendeznie és egyáltalán nem tartom elfogadhatónak(!!!), ha a szobatársain veri le a frusztrációját. Voltak olyan szobatársaim, akikkel erről tök jól tudtunk beszélni, sértődés nélkül, nem lett semmi beosztás vagy ilyesmi, csak egy jót ventiláltunk :)
#9 Nem, a kérdés nem baj, az még lehetne barátkozós small talk is.
#10 Én szemrehányónak érzem.
A másik szobatársam instant bejelenti, hogy hová megy. Meg ő ritkábban csinál olyat, hogy random nem megy be. Inkább zh-kkal teli időszakban. Nálam gyakoribb.
Szoktunk beszélgetni, olyankor más a hangsúly. Inkább én vagyok a kívülálló, ha hárman vagyunk. Csendesebb is vagyok, plusz ők hasonló területen tanulnak/dolgoznak, több a közös témájuk.

Kérdező, és mondtad valaha is neki, hogy téged zavarnak ezek a kérdései?
Van egy csomó szociálisan nulla ember, aki képtelen észrevenni, mit illik, mit nem illik (és milyen stílusban) megkérdezni a másiktól.

Valószínűleg introvertált, egyedül szeretne lenni.
Igaz én albérletben laktam, 1 volt gimis osztálytársammal egyetem alatt, de próbáltam az órarendemet úgy alakítani, hogy ellentétes időben legyünk otthon, mert mikor nem volt órája, folyton pasikat hordott fel, egy pasi szinte már nálunk élt.

Csak a kérdést olvastam el de úgy megmondanam neki a magamét hogy ihajjj
Mégis mi köze van hozza?

Én is fejből tudom a lakótársam heti menetrendjét, sőt, még azt is, hogy mikor délelőttös és mikor délutános, és hogy ezeken a heteken mikor szokta lebonyolitani az egyéb dolgait. Ennek az az oka, hogy összehangolva a saját beosztásommal, előre tudom, hogy mikor leszek otthon egyedül, és aszerint tervezem a hetemet. És ha otthon van, mikor nem kellene otthon lennie, akkor én is rákérdezek, hogy miért, mert nagyon nem mindegy, hogy egy napra vett ki szabit, vagy beteg, vagy hosszabb szabin van, és akkor az én terveim is borulnak (nem, nem palikat hordok föl amig nincs itthon, csak szeretek úgy főzni hogy tudom, hogy senki nem fog zavarni, meg takaritani is úgy szeretek, ha egyedül vagyok). Kényszer-együttlakás, anyagi megfontolásból.
Persze az is lehet, hogy szimplán csak kattant, vagy csevegni próbál, csak nem tudja, hogy kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!