Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » A szomszéd kutyája állandóan...

A szomszéd kutyája állandóan ugat,mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

Azon kívül hogy csend háborításért feljelentés,amit nem akarok. Egy éve van még lassan két kutya,amik közül az egyik állandóan ugat. Éjjel is. Én is és a férjem is és a három illetve öt éves gyerekeink is állandóan fel vagyunk verve. Mindannyian kimerultunk. Ha kell ha nem az a kutya ugat. Vidéki kisváros,családi házas környék,de sajnos csak mi vagyunk az egyetlen közvetlen szomszédok,így minket zavar. Az összes ablakunk rájuk néz. Nagy kutya,mozgástere alig van. Igénytelenek,nem foglalkoznak a kutyával. Ezer éves lelakott ház,van pár veszélyes fa is,ami bármikor kidolhet. Próbáltam velük beszélni,de fél voltak háborodva,hogy mit csináljanak vele,nem zárhatják el,még amúgy is kevés a hely. Mondtam,hogy ez a gazda felelőssége. Azóta volt,hogy adtobtak a kutyaszrt is. Agresszív is az a kutya,a kertbe nem szívesen megyünk ki,mert igaz,erős a kerítés,de folyton lesem a gyerekeket,nehogy közel menjenek és megkapja őket az a dög. Mit tegyek? Jelentsem fel? És az hogy megy? Ha kijönnek és épp nem ugat a kutya?

UI:bocsi a hibákért,siettem

febr. 19. 14:03
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
#10 dehogy. A kutyát is sajnálom,nem élet ez neki. A gazdáját szeretném mergezni,de sajnos illegális,így álom marad.
tegnapelőtt 11:37
 12/17 Kései Sirató ***** válasza:
56%
AZ állatvédőknél jelezném, hogy nem megfelelő körülmények között vannak tartva a kutyák. Ha úgy lennének, akkor nem ugatnának megállás nélkül.
tegnap 11:29
 13/17 anonim ***** válasza:

Semmit nem tudsz tenni.

Mehetsz jegyzőhöz, azt hiszed le bármi belőle? Kijönnek - TALÁN -, ránéznek a kutyára, nem ugat, ok.

Ennyi :D - tapasztalat.

Amúgy ha nagyon zavar, tényleg el kell költözni, mert a kutya ugatni fog, hiába nem akarod.

tegnap 17:29
 14/17 A kérdező kommentje:

#13 addig kell menni míg lesz valami. Minden bejelentést kötelező vizsgálni. Ha ezerszer,ezerszer. Nyilván macera.

Elköltözni, egy kutya miatt,biztos nem.

Beszereztem már egy ultrahangos ugatasgatlot,ami elvileg zavarja. Tegnap éjjel teszteltem. Valóban kevesebb volt az ugatás.

tegnap 19:00
 15/17 A kérdező kommentje:
Harminc éve ebben a házban lakom. Nem egy kutya fog eluldozni,ehhez jóval több kell
tegnap 19:01
 16/17 A kérdező kommentje:

Még valamennyire bízom az ertelmében is. Amikor ide hónapokig mint az őrült,minket is ugatott. Most már miránk egyáltalán nem ugat.

Nem akarok feljelentesekkel baszakodni,ez csak akkor lesz ha nem változik semmi.

Olyan nincs,hogy talán kimennek,kötelességük minden bejelentéssel foglalkozni. Olyan biztos van,hogy segg falva kettőben elmismasolja valaki,ha hagyják neki,de attól még kötelessége.

Pepitaban ilyen a kamu weboldalak,ha online fizettél. Sokan azt hiszik veszve a pénzt,de ha online fizettél,webbankon,charge backot lehet intézni. Kutyára sajna nincs ilyen

Mindegy,köszi aki hozzászólt,meg fogom oldani,ha az ugatasgatlo mégse válna be.

tegnap 19:17
 17/17 anonim ***** válasza:

Kicsi élettér, elhanyagolás, agresszív viselkedés és teleszart kert szerintem már kezdi kimeríteni a nem megfelelő állattartás fogalmát.

Nem akarom elhinni, hogy nem lehet semmit se tenni :/

Viszont azzal számolj, hogy ha kijön a rendőr akkor a szomszéd tudni fogja, hogy ki hívta rá. Nehogy ebből legyen aztán bajotok.

Felvételt is készíthetsz, elhiszem, hogy nem akarnál ilyesmivel bajlódni, de talán egy kültéri kamera erre megoldás lenne, képet és hangot is rögzítsen, így bizonyítani tudnád, hogy mennyi időt tölt ugatással a kutya egy napból, és azt milyen viselkedés kíséri. Lehet ez is elég, ha beviszed a rendőrségre és ott teszel mellé feljelentést. (Nem kell profi kamera rendszer, elég egy egyszerű, éjjel nagyjából látó is)

tegnap 23:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!