Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Hazaköltözéssel járó gyász,...

Hazaköltözéssel járó gyász, hogyan ne legyek szomorú?

Figyelt kérdés

1 éve jöttem ki külföldre jobb élet reményében, de nem találtam meg a számításaimat. Minden félretett pénzem kifogyott és sehova sem akartak alkalmazni. Nyelvtudás hiányában jöttem ki és ámbár van egy jó papírom, szaktudásom nincs mellé és munkatapasztalatom is kevesebb mint 1 év. Sajnos olyan munkákra sem vettek fel, mint ételfutár vagy hotel, a rossz gazdasági helyzetre és a szisztematikus nepotizmusra hivatkozva.

Ennyi idő alatt nagyon megszerettem az országot, de kifogyott mindenem, még a kölcsönre felvett pénzem is hogy túléljek itt. Minden szuper modern Magyarországhoz képest, az egészségügy ég és föld, a termékek minősége kiváló, az átlagember nem búvalbaszott hanem boldog, mindenki kultúrált és edukált. Imádom a tengerpart közelségét és a levegőminőség is lélegezhető, nem úgy mint otthon a gyárvárosban.

Nagyon hiányozni fog minden. Keresek valamit, ami enyhítené a gyászt...

ma 14:04
 1/9 anonim ***** válasza:
76%

Kedves Kérdező!

Egyáltalán nem kell, hogy gyászolj. Inkább egy megvalósíthatóbb, pénzügyileg stb alátámasztott, új tervet kovácsolj, minthogy feladd az álmod. A jelenlegi hazaköltözésed oka a projekted fel nem építettsége, az előzetesen a részletekben el nem mélyülés stb . Semmi nem veszett el véglegesen.

A tengerpart visszavár.

ma 14:12
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm első, remélem igazad van. Miért lettél így lepontozva? Másoknak más a véleménye a sikertelenségemről?
ma 14:21
 3/9 anonim ***** válasza:
68%

Nemtom, miért lettem lepontozva, de nem is fontos.

Akkor lesz igazam, ha igazzá teszed: tessék az eddigi tapasztalataid alapján új tervet készíteni. Sztem tudod, hol bukott meg az ügy, és vsz tudat alatt már van új, életképesebb terved is.

ma 14:23
 4/9 anonim ***** válasza:
66%

Nyelvtudás hiányában jöttem ki és ámbár van egy jó papírom, szaktudásom nincs mellé és munkatapasztalatom is kevesebb mint 1 év. - nem bunkóságból, de őszintén, mit vártál???

Az az idő már régen elmúlt, hogy fogod az érettségidet, és nyelvtudás nélkül elmész kulimunkára :D

Vagy azt gondoltad, hogy munkatapasztalat ÉS nyelv híján majd érdekelsz bárkit odakinn? Mégis mire fel kellene alkalmazniuk?

Nem sírni kell, hanem dolgozni Mo-n, tanulni a nyelvet és majd azután próbálkozni.

ma 14:36
 5/9 anonim ***** válasza:
85%

Ha tényleg annyira vágyol vissza, akkor kezdd el még ma a nyelvet igen alaposan megtanulni, a szükséges szaktudást, tapasztalatot megszeretni, közben spórolni, utána mehetsz vissza.

Nem egészen értem, mit vártál (nem bántani akarlak, csak érdekel), mindenféle nyelvtudás és szakma nélkül miért kellenél ott? Ilyen ember van elég, ha valamit akarsz, azért tenni is kell. (Meg nem szabad elhinni azolyen sztorikat, hogy "kimentem nyelvtudás nélkül mosogatni és egy év múlva annyi pénzem összejött, hogy MO-on építettem egy kacsalábon forgó palotát")

ma 14:48
 6/9 A kérdező kommentje:
Hát felvettek itt egyetemre és mivel mindig is akartam itt élni, kijöttem, tudvbán hogy szüleim nem tudnak eltartani. Gondolkodtam diákhitelen, de ahhoz is kell itt kint dolgozni részmunkában, hogy kapjak.
ma 15:30
 7/9 anonim ***** válasza:
49%
Gondolom, a szisztematikus nepotizmust nem mondák az arcodba, csak következtetsz. Melyik ország ez?
ma 15:36
 8/9 A kérdező kommentje:
Skandinávok egyike a 4 közül. Nem szeretnék specifikus lenni. A nepotizmust nem a munkáltatók, de a haverok mondják.
ma 15:48
 9/9 anonim ***** válasza:
Értem, köszi.
ma 15:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!