Környéketeken milyen sűrűn kell rendőröket hívni a lakókhoz?
Nálunk szerencsére nem vészes a helyzet, legalábbis lehetne rosszabb is.
Az utcában évente 1-2 alkalommal megesik, hogy van családi veszekedés. Úgy tűnik mintha meg akarnák ölni egymást, az egész utca zeng az ordibálástól. Autók jönnek-mennek (hívják a többi rokont), nem sokkal később kijön a rendőr is és akkor lenyugszik mindenki.
Senki nem szokott beleavatkozni a vitájukba, mindenki visszavonul a házba inkább és csak hallgatózik.
Panelban évente egy-kétszer megesik csendháborítás esetén, szerencsére ritka, hogy valaki partit rendez és nem tud kulturáltan viselkedni. Komolyabb balhéra nem emlékszem.
Régebben albérletben laktam, jó környék volt. Egy idős néni meghalt, odaköltözött a drogdíler unokája. Na az kemény volt. A kutyája széttépett másik kutyát, embereket harapott meg, a drogos haverjai felgyújtották majdnem a házat mert a pincében szívtak egy régi kanapén, a srác csaja rendszeresen üvöltözött a ház előtt. Rendszeres volt a hangos fenyegetőzés, néha lövések is dörrentek riasztó pisztolyból.
Rendszeresen jöttek a rendőrök, nem tettek semmit. Cserébe a gyerek megfenyegetett minden lakót, hogy össze karcolja a kocsijukat, elkapja őket az utcán stb.
Aztán egy hozzá hasonló arc lakó közölte a sráccal, hogy vagy megy innen, vagy megöli. Konkrétan ezt mondta neki. A srác onnantól csendben volt, hamarosan elköltözött a lakást meg eladta.
Soha
Meg amugy is amilyen toketlen rendorok vannak errefelé senkit se tudnanak elkapni
A felettünk lévő háromgyerekes család ellen néhányszor már ment a feljelentés.
Nem vagyok ennek a híve, de amikor kérem szépen, kérem csúnyán, és nincs változás, megy a rohangálás meg visítozás este 10 után is (reggeltől!), akkor azért álljon meg a menet.
De nem csak én; a falszomszédjuk is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!