Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » A szomszédunk a közös kert...

A szomszédunk a közös kert területére temeti az állatait mit lehet lépni?

Figyelt kérdés

Adott egy 3 hazas telek (tarsashazkent van bejegyezve)amibol megvettuk az egyiket

1honap utan megtudtuk a szomszedtol hogy a masik szomszedunk evek ota oda temeti a macskait ezt be is vallotta nekunk hangfelvetel is keszult rola.

Mivel sajnos nem igazan lehet veluk szot erteni hiaba kertuk meg oket nem hiszem hogy abba hagyjak.

A legnagyobb problema hogy 11 macskaval elnek egyutt es gyujtik is oket igy rendszeresen a kozos udvarra temetik. Milyen jogi lepeseket lehetne tenni ez ugyben?

#macska #szomszéd #Kozos telek #Eltemetes
jan. 29. 20:28
1 2 3 4
 21/34 A kérdező kommentje:

20as

Nem szo szerint ertettem hanem peldakent mondtam

Igy nem igazan foglalkoztat milyen a talaj minosege

De koszonom a valaszod😊

jan. 30. 09:10
 22/34 anonim ***** válasza:
74%
Mondjuk ilyen típusú embereknél kétlem, hogy elég mélyre temetnék, a gyakoriság is aggasztó. A beleegyezésetek nélkül nincs hozzá joga, mert nem kizárólag az ő tulajdona. Birtokvédelmi eljárást kezdeményezhetsz a jegyzőnél. Nébihnél, állatvédőknél is jelezni kell a problémát.
jan. 30. 09:31
 23/34 anonim ***** válasza:

A probléma ott kezdődik, hogy ennyi macskája van. Ez nem vall normális meberre. Kell tartani egy közgyűlést, ahol módosítani kell a házirendet, amiben szabályozzátok, hogy maximum hány állat tartható egy lakásban. Ez rengeteg helyen így van, nálunk is benne van, hogy maximum két kistestű, vagy egy nagytestű állat tartható.

Aztán lehet szólni az ántsz-nek, mert ennyi macska amúgy is problémás, akárhogy is tarják.

jan. 30. 19:16
 24/34 anonim ***** válasza:
26%

Hmmm...

Kérdező, eléggé buta vagy- már bocs.

Nekünk sok állatunk volt, és mind a kertben lett eltemetve az évek során. Soha nem volt büdös, vagy dögszag nálunk, a kertünk pedig mindig tele lett ültetve és soha nem került elő egyetlen egy csont sem.

Tudod..nincs olyan négyzetméter ezen a bolygón, amely valamilyen formában ne tartalmazna emberi vagy állati maradványokat.

Merek fogadni, hogy neked erről az egészről fingod sem lenne és nyugodtan telnének a napjaid, ha nem jut a füledbe az információ.

A szomszédot pedig lehet, hogy majd a virágaid zavarják.

febr. 4. 03:33
 25/34 A kérdező kommentje:

24es

Kis csekely ertelmu😊

A buta az aki ugy ir velemenyt hogy elotte hasznalna azt a paranyi agyacskajat

Az hogy ti a sajat (magantulajdonu nem gyozom hangsulyozni hogy ebben a sztoriban az ellekozoje tehat a kozos tulajdonu kert a problema) kertetekbe temetitek a macskatokat azt a kutya nem kerdezte elso sorban es az a ti dolgotok

Mar irtam fentebb is ha olvastad volna gondolom odaig nem jutottal el mar 😅 hogy nem a tetemnek a macska alomnak van szaga

Mellesleg egy kozos terulet szepitese,vagy buncselekmeny elkovetese kozott azert van kulombseg tehat az en viragaim senkit nem zavarnanak de ezt is csak feltetelesen irtam de ezt is mondtam gondolom ezt sem sikerult elolvasni😕

Tehat mielott leirsz valamit javaslom hogy az elozmenyekkel is legyel tisztaba kulomben kettonk kozul nem en leszek aki butanak latszik majd

Puszillak

tegnapelőtt 08:42
 26/34 A kérdező kommentje:
Kulonben*☺️
tegnapelőtt 08:46
 27/34 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem objektiven nezve inkabb kisajatitasa a kozos kertnek amikor valaki viragagyast alakit ki maganak benne, mint amikor valaki doglott macskat as el a teruleten.
tegnapelőtt 10:19
 28/34 anonim ***** válasza:

#27: Ha megbeszéli a többiekkel, akkor nem. A macskaelásást is egyeztetni kellene a többiekkel.

Bár igazából csak azt nem értem, hogy miért nem szabályozzák a társasházban a tartható állatok maximális számát.

tegnapelőtt 13:21
 29/34 anonim ***** válasza:

Ah a Kérdező átáll a macska alomra.

Hajrá szomszéd! Módszeresen kell kicsinálni az ilyen fontoskodó jött -menteket, akik azt hiszik, hogy körülöttük forog a világ. 🧠🤏🏻

tegnapelőtt 14:36
 30/34 anonim ***** válasza:
28 Elasott doglott macska miben akadalyozhat? Abban ha te is askalni akarsz. Viragagyas miben akadalyozhat? Barmiben amit a felszinen muvelsz, PLUSZ abban is ha askalni akarsz (felteve hogy nem alaguton keresztul askalsz). Ezert gondolom hogy nagyobb foku kisajatitas a viragagyas (mar persze ha az az elvaras hogy a tobbiek vegyek figyelembe, ha szabadon ossze lehet taposni akkor nem zavaro). Ha meg van beszelve tarsashazilag, akkor mindketto lehet szabad vagy egyik se, nyilvan.
tegnapelőtt 16:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!