Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Rákospalota milyen környék?

Rákospalota milyen környék?

Figyelt kérdés
Biztonságos, van ott sok c típusú egyén, milyen a környék? Mennyire könnyen megközelíthető tömegközlekedéssel Zugló állomásról és a Nyugati pályaudvarról?

dec. 13. 14:29
 1/8 anonim ***** válasza:
48%
Vannak ott is c tipusúak, egyik ismerősöm ott dolgozik abban a kerületben. Zuglói vasútállomástól a nagylajos erzsébetkirályné útja aluljáró onnan meg 69-es villamos visz oda. Sem a 62 sem az 5-s busz nem visz oda teljesen. A nyugtatitól meg legegyszerűbben vonattal menj a zuglói vasútállomásig. 10 sem az út. Nekem úgy még bajom nem volt abban a kerületben, nem támadtak még meg. Én nem szeretem azt a kerületet, mert nincs levegő. Főleg nyáron annyira panelzsungel. De lehet csak nekem.
dec. 13. 14:49
 2/8 anonim ***** válasza:
75%

Az első hozzászóló nagyon el van tévedve, 15 éve van lakásom Rákospalotán és az 5-ös busz a házunk előtt tesz le, konkrétan a Rákospalotai Kossuth utcán van a végállomása. 62-es villamos szintén Rákospalotára megy, egészen pontosan a MÁV telepig, nekem onnan 5 perc sétára van a lakásom.

Az első Újpalotára gondolt, Nyírpalota utca és társai, az valóban borzalmas.

Kérdező, sok mindenben függ attól, hogy melyik részére szeretnél költözni, de Rákospalota nem olyan rossz hely. Nekem a Rákos úti lakótelepen van lakásom, nyugis, csendes környék. Édesanyám a Dobó utcában lakik, az talán még jobb, újabb építésű házak vannak arra. A kertvárosi részeken van 1-2 problémás család, de azt leszámítva az sem olyan rossz környék.

Zugló vasútállomásról az 5-ös busz tökéletes választás, én is évekig azzal jártam, illetve a Nyugatiból Istvántelek vasútállomáson lehet leszállni, de itt is kérdés, hogy melyik részén nézelődsz.

A fentebb említett Nyírpalota úti panelrengeteg a 7-es vagy a 133-as busszal közelíthető meg, ezek is megállnak Zugló vasútállomásnál. Ezekben egyedül az a jó, hogy közel van a Pólus Center és az Asia Center, de én semmi pénzért nem laknék arra.

Ha komolyabban tudni szeretnéd, milyen a környék, lépj be facebookoon az Újpalotai csevegő csoportba vagy a Szeretem a XV. kerületet csoportba.

dec. 13. 15:15
 3/8 A kérdező kommentje:
2# Akkor panellakást nem érdemes Rákospalotán venni?
dec. 13. 15:24
 4/8 anonim ***** válasza:
73%

1.vagyok. tényleg. Nem jót írtam, összekevertem. Köszönöm hogy kijavított a második válaszoló.

Elnézést kérdező. Ne vedd figyelembe a válaszom.

dec. 13. 15:25
 5/8 anonim ***** válasza:
25%
#3 Rákos úti lakótelep, Mozdonyvezető utca, MÁV telep, ezek nyugis és csendes részek. A Szentmihályi út felől is vannak jó házak, ott van a Dobó utca, amit írtam az első hozzászólásban, de az már kicsit zajosabb, lévén, hogy a Szentmihályi nagy forgalmú út.
dec. 13. 15:29
 6/8 anonim ***** válasza:
20%

Én olyan békésebb putris embereknek látom őket, ahogy elhaladok arrafele.

Ilyen kulturált gettó. :)

dec. 13. 17:35
 7/8 anonim ***** válasza:
36%
Én nem odavalósi vagyok, én csak oda feljártam (dolgozni). Rákospalota elég nyugis környéknek tűnt, de a szomszédos Újpalota sem annyira vészes, egy, a régi rossz hírét mai napig viselő lakótelep, annak minden vibejával, ami vagy bejön valakinek, vagy nem.
dec. 13. 18:33
 8/8 anonim ***** válasza:

"a régi rossz hírét mai napig viselő lakótelep"

Lépj már be a helyi csoportba kérlek! 30-40 éve ott élő emberek írják folyamatosan, hogy az utóbbi években mennyit romlott Újpalota, tele lett csövessel, mindenhova odaf*snak. És nem, nem csak ott olvastam, magam is megtapasztaltam jó pár évig, tavaly költöztünk el onnan.

dec. 17. 08:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!