Mennyire megterhelő évekig autóval ingázni napi 110 km-t az egyetemre, majd haza, heti 5 napban? Kb. 1:15-1:25 perc út, 90%-ban autópályán.
Messze lakom az egyetemtől, viszont a kollégium és költözés nem jöhet szóba. Azt számoltam, hogy ebben a formában is fele annyi költségből jönnék ki, mintha oda költöznék. Illetve nem igazán szeretnék albérletben sem lakni.
Szerintetek hosszabb távon, ez mennyire meríti ki az embert?
Az órarendről annyit, hogy kb. mindennap 8tól van óra, és van, hogy 6-ig tart a nap, mert lehetnek közte lyukas órák is. (Természetesen nem ez a jellemző, általában 16:00fele végeznék)
És ezt ki állná neked, vagy nyertél a lottón? :D
Ez úgy "csinálható", ha vállalkozó vagy, és nem kell pontba 8:00-ra ott lenned. Bármi közbejöhet, rá kell egy jó 20 percet számolni minden indulásra, este halál lesz hazamenned, csúcsforgalomban mire kizötykölődsz a városból, fáradt vagy, de előtted laza 1.5 óra vezetés.. gondold ezt át
2 évig jártam dolgozni szinte teljesen hasonlóan.
Akkor közben nem is tűnt fel mennyi idő, energia elment rá, az időről nem is beszélve.
Ma már nem csinálnám.
Azt mondjuk nem tudom hogy számoltad ki, hogy megérná anyagilag
Kivitelezhető, en evekig ingaztam pestről napi 2x80 km-t. (hogy egyertelmű legyen)
Meg lehet szokni, de nem 2 hét alatt... Illetve legyalulsz egy szett gumit évente atlag, meg járhatsz 2-3 havonta minimum olajcserére, de lesznek nagyobb tételek is legyél biztos benne.
Ha szeretsz vezetni, és el tudod viselni azt a stresszt, hogy elmegy az időd és hetente elpattintasz meg egy 40 ropit pluszba akkor ok.
De ha ennyire okos vagy és szerinted ez a megoldás tökéletes, miért minket kérdezed?
Dehogy éri meg 110kmt utazni mindennap. Semmi szociális élet főzni, akàrmit csinálni mikor akarsz?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!