Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Mennyire megterhelő évekig...

Mennyire megterhelő évekig autóval ingázni napi 110 km-t az egyetemre, majd haza, heti 5 napban? Kb. 1:15-1:25 perc út, 90%-ban autópályán.

Figyelt kérdés

Messze lakom az egyetemtől, viszont a kollégium és költözés nem jöhet szóba. Azt számoltam, hogy ebben a formában is fele annyi költségből jönnék ki, mintha oda költöznék. Illetve nem igazán szeretnék albérletben sem lakni.

Szerintetek hosszabb távon, ez mennyire meríti ki az embert?

Az órarendről annyit, hogy kb. mindennap 8tól van óra, és van, hogy 6-ig tart a nap, mert lehetnek közte lyukas órák is. (Természetesen nem ez a jellemző, általában 16:00fele végeznék)

ma 10:47
 1/9 anonim válasza:
Nincs értelme. Vagy oda kell költözni, vagy más egyetemre kell járni, ami közelebb van. De napi szinten 2,5-3 órát elb***ni az életedből a semmire teljesen felesleges.
ma 11:33
 2/9 anonim ***** válasza:

"fele annyi költségből jönnék ki, mintha oda költöznék"

Napi 110 km csak oda, vagy oda-vissza?

110x5x4 az 2.200 km / hónap ami átlag 6-7 literes fogyasztással 130-150 ezer Forint / hónap. Ennyiből már van albérlet, fele ennyiből meg szoba.

ma 11:42
 3/9 anonim ***** válasza:

Forgalomtól függ de kétlem, hogy megérné anyagilag.

Szobabérlés vagy kolesz olcsóbban kijön.

Amikor nem kaptam koleszt 3-5 órát vonatoztam naponta de fillérekért volt és útközben nyugodtan lehetett tanulni vagy aludni.

Utasként nem volt megterhelő.

ma 12:02
 4/9 anonim ***** válasza:
Fele annyi? Frissitsd a matekod. Egy autoba nem csak uzemanyag kell, gyakrabban kell szervizelni, az elpocsekolt idot ami alatt 100 mas hasznosabb dolgot csinalhatnal nem is szamolom. Akkor sem utaznek napi 2.5 orat ha az egesz autozas ingyen lenne.
ma 12:06
 5/9 A kérdező kommentje:

2.válaszoló: 110km oda, 110km vissza. 220*5*4, 4400km/hó.

kb. 5litert fogyaszt az autó. 220liter üzemanyag/hó. 620/liter áron havi 136.400 Ft. A végeredmény jó volt, a 2200km nem, csak odaúttal számoltál.

Bérelt lakásnál viszont azt is figyelembe kell venni, hogy az egyetemi szorgalmi időszak 3 hónapig tart, utána vizsgaidőszak. Egy kibérelt lakás egész évre szól.

2*3 hónap szorgalmi időszak van egy évben.

Továbbá amiket néztem albérlet, Kb. 220.000 Ft körül lenne, ami hasonló, mint a jelenlegi lakásom. És itthon nincs főbérlőm, ami szabadságot is ad.

Egy viszonylag tágas, felújított lakásban tudok lakni.

ma 12:29
 6/9 A kérdező kommentje:

Inkább tapasztalatokra lennék kíváncsi, aki ténylegesen napi szinten utazott kb. ennyit munkába/iskolába, hogy bírta, megszokható e.

Pestről Budára reggeli forgalom esetén szerintem majdnem annyi eljutni, mint egy autópályán Mezőkövesdről Debrecenbe.

ma 12:42
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Én nem vállalnám; 110 km-re lakni az egyetemről (ha jól értettem, ez egy irányba értendő) nagy táv, mindennapos vezetéssel meg főleg. Ott fejben is ott kell lenni végig, ellenben mikor utasként ülsz tömegközlekedésen, azt az időt ráadásul még másra is fel tudnád használni. Arról nem is beszélve, ha 8-kor órád van, arra oda is kell érni időben, tehát korán is kell kelni.

Volt egy félévem, még alapszakon, amikor hétfőtől csütörtökig 8-kor órám volt mindegyik nap. Hiába laktam 35km-re az egyetemtől, 5:15 felé keltem, hogy biztosan beérjek busszal, és busz mellett még sétálni is kellett. Nagyon lemerített, főleg, hogy voltak napok, amikor 6-ig óráim voltak, és utána még haza is kellett mennem, ott meg következő napra is készülni, ha úgy volt.

ma 12:56
 8/9 anonim ***** válasza:

#4 vagyok, es "csak" 40 percet ingaztam. NEM LEHET MEGSZOKNI!

Jelenleg 20 perc, es igy is soknak erzem.

Ezt az 5 litret felejtsd el. Gyorsulsz, elozol, hagora mesz, alsz a pirosnal, klima, futes, telen jeget olvasztani. Nyugodtan szamolj 6-al, inkabb 6.5 literrel. Nem tokeletes tesztpalyan fogsz vezetni.

Ha erdekel az autod allapota is, modelltol fuggoen evi 2-3x cserelhetsz olajat is. Meg a tobbi kopo alkatreszt ahogy gyulnek a kilometerek.

Es meg mindig ott a legdragabb kiadasod: maga az ido.

Mikor majd vizsgakra keszulsz, alvas/tanulas helyett utazni fogsz.

Ha nagyon akarod, meg lehet csinalni, de hosszutavol bekattansz.

ma 13:17
 9/9 A kérdező kommentje:

Mondjunk a jelenlegi munkahelyemre én is utazok kb. 35 percet, (29 km) azt azért nem érzem soknak. Nem autópályán, főúton. Ki, hogy bírja. Nekem a te esetedben a 20 perc nem lenne sok.

Volt, korábban egy munkám, ahol 4 nap home office, és 1 nap irodai jelenlét. Akkor 220km oda és 220 km vissza utaztam.

Heti 1 nap szerintem kibírható volt, élveztem is az utazást.

Itt viszont napi szinten lenne 220 km, ami egy kicsit másabb. Valószínűleg teljesen igazad van hogy, nem megszokható, nagyon leterhelne egész héten. Kb. 6:15kor kellene indulni, hogy 8ra bent legyek. (parkolóhely keresés, jégkaparás stb.) Majd kb. este 6-ra érnék haza.

+ Mellette a tanulás, és a rengeteg elutazott idő.

ma 13:41

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!