Mennyire szokás még hogy az új beköltözők átmennek bemutatkozni a szomszédoknak?
És egyáltalán ezt hogy kell elképzelni? Mit érdemes vinni ajándékba?
Most fogunk az első házunkba költözni lakásból. Gondolom érdemes lenne majd átmenni köszönni a szomszédoknak, bemutatkozni :)
Viszont nem tudjuk szokás e még.
(Ha ez számít nem vidék, hanem konkrétan Érdre költözünk)
Sem vidéken kertes házba, sem városban lakásba való költözéskor nem vittem át semmit a szomszédnak.
Egyrészt napjainkban az emberek többsége hazaérve a munkából nem szívesen fogad vendéget, hiába kedves gesztusból mennél át.
Úgyis találkozol velük összefutva, majd akkor bemutatkozol, beszélgettek, esetleg felajánlod, hogy behívod egy kávéra\teára (úgysem fogadják el), vagy pont ők ajánlják fel hogy menj át hozzájuk.
Én albérleteket váltogattam, általában nem kopogtam át a szomszédhoz, hanem mikor elcsíptem a lépcsőházban, akkor megkérdeztem, siet-e, és ha nem, akkor gyorsan bemutatkoztam, hogy xy vagyok, én költöztem a 30-as lakásba. Ha ez nem történt meg az első 1-2 hétben, akkor mentem át bekopogni olyankor, mikor a hangok alapján tudom, hogy otthon vannak. Illetve egyik szomszédom mindig dörömbölt, ha főzés közben rádiót hallgattam (nem voltak még elterjedve a vezeték nélküli fülhallgatók), hozzá átmentem, megbeszéltem vele, hogy egyre hangosabbra fogom tekerni a rádiót, és dörömböljön, ha már hallja, mert elébe menve a további kellemetlenségnek szeretném tudni, hogy mi az, amivel már zavarok, hogy a jövőben el tudjam kerülni.
Én kevésszer tapasztaltam, hogy új beköltözők bemutatkoznának, általában aki vette a fáradtságot, hogy valamit kommunikáljon, az cetlit rakott az ajtómra, hogy ő jött és ezeken a napokon ettől eddig fog költözködni/felújítani, bocsika előre a zajért. Egy szomszédom kopogott be random, vele már a lépcsőházban összeismerkedtünk, beszélgettünk is néha kicsit, ő barátkozni jött.
IGen, amerikaiaknál biztos jellemző, mert ők zömében értelmes, erkölcsös, etikus emberek, jó neveléssel.
De itt magyarországon akkor tahó a többség, hogy inkább kiröhögnének, ha átmész papucsoskodni hozzájuk.
Valószínű egy lehúzható, kunyerálható közeget fognak majd látni benned.
Az én szomszédaim körbe:
mind tart egy rakás kutyát, amik éjjel nappal ugatnak, vonyítanak.
Tüzet raknak bármikor, dől be a füst a házunkba, teregetni kizártz.
Folyamatosan a dudát nyomkodják azok, akik jönnek mennek hozzájuk.
Egyik szomszéd felhalmaozott több köbméter szemetet, miatt van egy rakás patkány.
Budapestről jöttem egy ideje vidékre, de nagyon megbántam emiatt a sok tapintatlan, tanulatlan büdös bunkó miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!