Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Mik az előnyei-hátrányai...

1112 kérdése:

Mik az előnyei-hátrányai panelban felnőni?

Figyelt kérdés

akár lakásban helyileg,mit nem tudtál csinálni a lakásban helyhiányból adódóan,amit szerettél volna?

akár emberileg bármilyen értelemben

-lehet saját élmény,megtapasztalás

-lehet ismerőseid véleménye

-lehet saját vélemény nemcsak megtapasztalásokból , hanem külső szemlélőként is meglátások,hogy pl nem laktál panelban,és most se laksz,csak vannak ide gondolataid a témához.

nov. 18. 17:28
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm ezeket is
nov. 19. 23:33
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Én panelben nőttem fel. Iszonyat szerencsés voltam, mert 5 emeletes volt, csendes, normális szomszédokkal, 83m2 két erkélyes, rendes méretű szobàkkal.

Szüleim gyönyörűen felújították a 90-es évek elején (méretre gyártatott boltíves tömör fa ajtók, óriási fürdő sarokkáddal meg ilyenek. Belülről meg nem mondta volna senki, hogy nem egy családiházban van. Bàrmikor visszamennék, sajnos, pár éve el lett adva.

Most családiban vagyok, hangosabb mint a panel valaha(autópálya közelében van, nagy a forgalom, szmog), az udvar csak van, tele gazzal meg porral(mi is beleestünk ebbe, hogy családi ház kell, de mindketten panelgyerekek vagyunk, se érzékünk, se kedvünk a ház körül molyolni)

Én nagyon nem szeretem. Mindig van valami a kazánnal. A panelben természetes dolog volt, hogy meleg a radiátor, itt meg folyton szopókázunk valamivel. Fú, én nagyon bánom, hogy nem lakást vettünk. Az udvaron konkrétan 0 percet ücsörögtem csak úgy idén, ennél anno az erkélyen is több időt töltöttem anno. Ja, és ott nem kellett figyelni, hogy nehogy nyitva maradjon az ajtó, mert betéved az egér. Itt már 2x előfordult, úgyhogy azóta nem is szellőztetek nyáron este az ajtón keresztül, pedig azt pont szerettem, de annyit nem ér, hogy aztán napokig kergessem az egeret.

nov. 20. 21:26
 13/17 anonim válasza:
23%
A 10 emeletes panelok erősebb alappal épültek, hogy kibírják a nagyobb terhelést,de vajon a földrengésnek tudnak-e úgy ellenállni mint a 4-5 emeletes panelok amelyeknél kisebb a kilengés? Főleg a szalag 10 emeletes panelokra gondolok, ahol az épület szélessége csak 11 méter.
nov. 22. 19:12
 14/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm ezeket is
nov. 27. 23:56
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
13 Na,a szokásos földrengéses hülyeség..túlméretezve vannak tervezve,akkora földrengést is kibir ami még itthon soha nem volt,és nem is lesz.Hidd el a 100 éves 2-3 emeletes ex bérházak dölnének össze egy földrengésben,nem a panel.(mikor azokat tervezték nem igen kalkuláltak földrengéssel pl).
dec. 14. 09:31
 16/17 anonim válasza:
Valamennyire megnyugodtam, de a 10 emeletes szalag panel(amiben lakunk,amúgy imádjuk,nagyon szeretünk itt lakni a 10.emeleten) oldalról csak 11 méter széles és számomra kicsit para hogy ha 10-20-30-40-50 év múlva(lehet hogy megérem,nem szívesen adnám el) esetleg lesz egy komolyabb földrengés Szegeden akkor megdől-e, főleg ha a rengéshullám a hosszára merőlegesen éri, az a 11 méteres vastagság nekem kicsit kevésnek tűnik.
dec. 14. 17:49
 17/17 anonim ***** válasza:

Tegnap voltunk vendégségben nagynénémnél, nem szigetelt 2 szobás panelban. 6-an voltunk, és az ő elmondása alapján állandó 24 fok van ilyenkor, de annyira beleheltük, hogy pár óra leforgása alatt 27,4 fokot mutatott a hőmérő. Irdatlan meleg volt.

4 emeletes tömb, 2. emelet.

Amúgy nem zajos, néha a felső emeleten hallja az unokát trappolni.

dec. 29. 20:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!