Milyen érzés lehet Svájcban felnőni?
1
Bírom a hozzád hasonló embereket, ez az a szint mikor kimegy valaki szart pucolni Ausztriába 3 hónapra, aztán TikTok videókat gyárt arról, hogy milyen rossz Ausztriában és nincs kolbászból a kerítés, és az osztrákok milyen hülyék, igaz, ő maga a Ja meg Mahlzeiton kívül más szót nem ismert.
Valójában te vagy az, aki azt hiszi, hogy a boldogsághoz temérdek pénz kell, nem a svájciak. A kérdés nem gondolom, hogy a pénzre vonatkozott, sokkal inkább a szociális közegre amiben egy gyerek felnő, de természetesen te rögtön az anyagi részét fogtad meg, itt pedig arról írsz, hogy nekik nincs realitásérzékük. 😀
Svájc egy szép ország, sokkal rendezettebb mint mondjuk Magyarország, már ez a környezet is sokat dob egy gyerekkoron. 100 ilyesmit fel lehetne sorolni, de a kérdésre röviden válaszolva, sokkal jobb Svájcban felnőni mint Magyarországon, ez nem kérdés.
Érdekes kulcsszavak egy helyen. Ha arra gondolsz, hogy kizárólag Orbánon és a Fideszen múlik, hogy Magyarországon nincs svájci szintű életszínvonal, akkor ki kell ábrándítsalak, ennek elsősorban történelmi és földrajzi okai vannak. Svájcban Európa más részeihez képest viszonylag hamar rájöttek, hogy nem érdemes háborúzniuk, nemzetiségi ellentéteket szítaniuk és békésen gyarapodtak évszázadok alatt, míg más népek lemészárolták egymást.
Az meg, hogy hol jobb a szociális közeg vitatható, nekem élt ott rokonom és mondta, ha eldobott egy cigicsikket az udvarán, a szomszédai feljelentették, ott tényleg nagyon szabálykövetőek, de Magyarországon ezt lehet informálisabban intézték volna el. Gyerekeknek valószínűleg ott jobb, sokkal több kirándulási, sportolási lehetőségük van, de a szülőknek nehéz lehet azért, mert ott a költségek sokkal magasabbak.
#3 te nem véletlenül lettél a sárga földig lepontozva. Értelmezni nem tudsz egy kommentet, aztán fröcsögsz összevissza teljesen összefüggéstelen hülyeségeket.
Nem szart pucolni mentem ki, hanem gyerekekre vigyáztam, mellesleg folyékonyan beszélek németül és gazdag családban nőttem fel, nem úgy mentem Svájcba, mintha még aszfaltot se láttam volna előtte, meg külföldieket csak tv-ben😂Nem estem hanyatt az élménytől, utaztam már sokat előtte is. Azt sem állította senki, hogy Svájc ne lenne egy szuper ország, nyilván minden szempontból az, VISZONT aki ott nő fel, az nagyon sokszor nem úgy éli meg, mint a világ többi nem olyan szerencsés 7,9 milliárd embere, nem úgy gondolja, hogy ő a földi paradicsomban van, nem tudják úgy értékelni sajnos, mint mondjuk egy bevándorló. Erről szólt a kommentem, hogy te miről zagyválsz, azt nem tudom xD
5
Van annak valami bája, amikor értelmezésről írsz, de te vagy az, aki nem tud szöveget értelmezni.
Az írásom hasonlat volt (ezt egyébként általános iskola 4. osztályában tanítják, biztosan a sok utazás alatt nem volt időd kijárni az általánost), és az 5-ös válaszodban még mindig tisztán látszik, hogy a kérdést sem sikerült megértened, ezen mondjuk ezek után nem is csodálkozom.
A kérdés úgy szólt, hogy milyen lehet gyerekként Svájcban felnőni, te meg másról se írtál csak így pénz meg úgy sportkocsi (természetesen te a gazdag valaki vagy, és gazdagon Svájcban jöttél rá, hogy a pénz nem minden 😅), a legutóbbi válaszodban meg földi paradicsomról meg bevándorlókról írsz.
Nincs azzal gond ha fogalmad sincs, hogy milyen gyerekként felnőni Svájcban, de akkor minek szólsz hozzá egy olyan kérdéshez, ami számodra sötét erdő?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!