Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Ebben a borzalmas, szürke,...

Ebben a borzalmas, szürke, szmogos időben miért égetnek minden nap leveleket a falusiak??

Figyelt kérdés

Ahol lakunk vidéken még sosem égettek ennyit, hatalmas szmog van és már marja az ember torkát, köhögni lehet. Ráadásul naponta égetnek, a kémények okádják a fekete füstöt. Itt aztán nem igaz, hogy de friss a vidéki levegő, nagyobb a bűz, mint egy nagyvárosban! Tegnap 1 napra kisütött a nap, eltűnt a köd, majd akkora füstöt csináltak, hogy nem lehetett látni, ablakot nyitni, égették a diófának a leveleit, és amit tudtak szemetet az udvaron, régi vetemény, paradicsom, paprika szárait, de még nedves volt és füstölt veszettül.

Komolyan ennyire buták az emberek, hogy ezzel magukat is mérgezik? Ez azért alapból is káros, nincs szél hetek óta, áll a levegő!

ma 21:42
 1/9 anonim ***** válasza:

Uhh, tudom, rettenetes szaga van, maró füst. Mondom ezt úgy, hogy az én szüleim normálisan égetnek, fával, ők szerencsére megengedhetik maguknak.

A többség sajnos spórolás miatt égeti. Olcsóbb, mint a fa. Hiába rettentő káros.

Egyszerűen nincs pénzük egyáltalán fára.

Vagy csak kevés fát vesznek, spórolnak vele, amennyire lehet.

Vagy ezt tanulták, látták a szüleiktől, nagyszülőktől, ezzel is lehet égetni, sőt, spórolni, "jóvanazúgy", "nem dobunk ki semmit, a szemét is legyen hasznos valamire, tüzeljük el"...

Sokan sajnos nem is tudják, hogy ez káros. Vagy egyszerűen nem engedhetnek meg anyagilag mást maguknak.

ma 22:15
 2/9 A kérdező kommentje:
Ezt értem, de kertekben méteres magasságban falevélkupac és azt vizesen étolajjal próbálják égetni ami brutálisan füstöl, rendesen eltakarta a napot tegnap, felhős lett tőle az ég.
ma 22:19
 3/9 anonim ***** válasza:
Érdekes, én nem tapasztaltam ilyet, pedig falun élek...
ma 22:59
 4/9 A kérdező kommentje:
Jó neked, ott felétek biztos másak az emberek. Itt szörnyű ami megy az utóbbi 1 hétben mióta ez a trutymó idő van állandó köddel és meg se lebben a szél.
ma 23:06
 5/9 anonim ***** válasza:

Magyarország jobban teljesít...

Nem a falevél égetéstől kapar a torkod, hanem attól, hogy az embereknek nincs pénzük tüzelőre, ezért minden szemetet elégetnek

ma 23:10
 6/9 anonim ***** válasza:
Valóban, sokkal hasznosabb lenne, ha a falevelet nem elégetnék, hanem összegyűjtenék, mert értékes humusz kerülhet így a talajba vissza. Nyáron nincs ennyi falevél, és valószínű tűzveszélyes is lenne ilyet csinálni. Nyilván nem az összes faluban csinálják ezt, szerintem ezt a helyiekkel kéne megbeszélni. Nem tudom, hogy milyen jogszabály van a falevelek elégetésére, szerintem jobb, ha az emberek szabadok, és nincsenek fölösleges jogszabályokkal terhelve. De ha ilyen mértékben szennyezett arrafelé a levegő, akkor érdemes lenne megbeszélni velük, hogy ez veszélyes lehet, azoknak, akiknek van valamilyen légúti betegségük. Illetve amúgy is egyszerűbb, ha visszakerül a talajba a tápanyag, és nincs elégetve. Ettől függetlenül, a jogszabályok fontosak, és az emberek, és a természet szennyezése nagyon káros lehet, és az élőlények, a levegő, víz, talaj szennyezése komoly dolog, és lényeges betartani a jogszabályokat, sőt, a legjobb, ha egyáltalán nincsenek szennyezve. Nem ismerem a jogszabályokat, és nem jó, ha az emberekre fölösleges terhet raknak, de az ilyen szabályok a természet szennyezésének megakadályozására vannak, és nem tehernek, és senkinek nem lesz tőle baja, szóval szerintem érdemes betartani őket. És mindenkinek lényeges, hogy ne legyünk szennyezve méreganyagokkal, és az élelmiszerek, víz, és a levegő is tiszta legyen. Az egészség nagyon lényeges. Imádkozzatok Istenhez, hogy adjon bölcsességet, egészséget, szeretetet, és hogy ne szennyezzék az emberek így a természetet. Higgyetek Istenben, imádkozzatok Istenhez, kövessétek Jézus Krisztus szavait, és olvassátok az Újszövetséget.
ma 23:26
 7/9 anonim ***** válasza:
Ennek nincs köze a kormányhoz, ez az ott élő emberek döntése, hogy elégetik. Keresztényként nem szidom a kormányt, és amúgy is meg vagyok velük elégedve, de ezzel kapcsolatban még az ellenzéket sem, hiszen nem politikai dolog ez, hanem a szokásuk miatt van ez. Érdemes lenne ezen változtatni, hogy ne legyen ilyen szennyezés, mert sajnos a levegő tisztasága lényeges, és az embereknek nagyon fontos, hogy egészségesek legyenek. Isten segít, hogy jó döntést hozzanak az emberek. Higgyetek Istenben, imádkozzatok istenhez, kövessétek Jézus Krisztus szavait, és olvassátok az Újszövetséget.
ma 23:34
 8/9 anonim ***** válasza:

*Istenhez

Imádkozzatok Istenhez, hogy a kormány találjon jó megoldást, és Isten segítse őket, hogy ne legyenek szennyezve az élőlények, és a természet. Imádkozzatok Istenhez, hogy ne legyen szennyezve a víz, a talaj, és a levegő. Higgyetek Istenben, imádkozzatok Istenhez, kövessétek Jézus Krisztus szavait, és olvassátok az Újszövetséget.

ma 23:39
 9/9 anonim ***** válasza:

Avart és zöldhulladékot égetni konkrétan tilos, bírság jár érte. Ti vagytok a hülyék, hogy nem hívtatok rájuk rendőrt/közterest/akármit. Jegyzőkönyvet kell felvetetni, és azt nem lehet megúszni onnantól. Kétszer is meggondolják, hogy mit égetnek...

Amúgy meg kb mindegy, mert aztán bemegy a lakásba, ott meg a vizes fával meg szeméttel fűt, ami ugyanúgy a falura hullik vissza. A tehetősebbje meg száraz fával, ami tényleg kevesebbet kormol, de az is bebüdősít, nem száll a köd fölé még az se, beszorul a talajmenti ködbe, sőt ugye tovább növeli és tartósítja is, hiszen a hamura könnyebben rátapad a vízpára..

Én már rég betiltottam volna az ilyet, nekünk meg ilyen csodás fidesz kormányunk van, ami még tűzifát is osztogat, ahelyett, hogy fűtéskorszerűsítést támogatna.

Vagy amúgy lehetne fával is tisztán tüzelni-fűteni, vannak rá technológiák...

Ez van, ezt szavazzák meg a falusiak. Nekik a filippínó migráncsok kellenek, az örök csóróság, a cigányszaporulat, az elérhetetlen szolgáltatások, az ellehetetlenített közlekedés....nameg a büdös szennyezett levegő.

👏👏👏👏👏👏

ma 23:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!