Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Érdemes várnom a csodára?...

Érdemes várnom a csodára? Mikor kezdjem el megtervezni a hazaköltözést?

Figyelt kérdés

Augusztusban költöztem ki ide tartalékaimból egyeteen tanulni, reménykedtem hogy vaalhogy majd lesz, de kifogytam pénzből csontra túl korán. Nem tudom fizetni a decemberi lakbéremet, munka meg addig nem lesz. Haza kell mennem szülőkhöz, kb 1500km-ről beszélünk. November 30-ig vagyok kifizetve itt. Repülőre és a cuccaim hazavitelére épp csak van pénzem ha minimálisan eszek csak a hónapban.

Kérdés az az, hogy van-e értelme még várnom a csodára, ha se nem beszélem az ország nyelvét, se nem értek semmihez? Van értelme még az egyetemen tanulni vizsgákra ha majdnem 100% hogy haza kell menni? Vagy inkább a hazaköltözéssel foglalkozzak?

nov. 9. 19:17
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
90%
hagyjátok rá, ez valami sérült gyerek, akit a szülei csesztek időben gondnokság alá vonni, svédországba vagy hova ment ki valami egyetemre, a kezdetektől tudta ő is hogy nem fog működni a dolog, csak "vár a csodára"... vissza lehet keresni külföld-egyetem kulcsszavak alatt, "kimegyek-nincs-pénzem-csoda" tematikában írt, vannak nála viccesebb nyomorékok is, de egynek elmegy végigolvasni, ha valaki nagyon unatkozik.
nov. 9. 20:59
 12/15 anonim ***** válasza:
72%
nem kéne az ilyet jelenteni valami hatóságnak, hogy nem beszámítható, ön- és közveszélyes...?
nov. 9. 21:09
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Szia Martin. Rég láttunk.
nov. 10. 11:02
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Ne várj a csodára. Ha valamit szeretnél, ne adj isten akarsz, tegyél érte valamit.

Tudod, aki nem játszik, az nem is nyer.

nov. 10. 13:21
 15/15 anonim válasza:
Már meg ne haragudj, de elég hülye voltál, alapból kiakarok költözni, de az lenne a minimum, hogy megtanulod az ország nyelvét, esetleg költözz haza utána meg vissza ki, de kicsit okosabban, nincs értelme így kint lenni, hogy nincs semmi ötleted, hogy mit csinálsz, mit hogyan csinálsz, akkor ez lesz végig, egyetem mellett munka, az nem feltétlen fsza, és sok nyugati országban elég nehéz a munkavállalás, mert túl sokan vannak, pl. spanyoloknál, svájcban, spanyoloknál 12%, ezért jobban ajánlják, hogy a szomszédos portugáliát válaszd, ahol kevesebb a fizetés, de jobb a foglalkoztatottság, svájcban úgy hallottam, hogy a külföldieknek nehéz munkát keresni.
nov. 24. 03:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!