Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Hogyan tervezzek meg hazaköltö...

Hogyan tervezzek meg hazaköltözni, ha anyagi csődöm lesz?

Figyelt kérdés

Kb. biztos hogy anyagi csőd lesz a vége, jelenleg szenvedek már most. Augusztus elején költöztem ki Svédországba, mert felvételt nyertem egyetemre mesterképzésre. Júliusban fel is mondtam az örömhírre és most konkrét számokkal fogok jönni: 2.000.000 Ft-om volt felmondásom idején, majd ennek a fele elment repjegyre, 2 havi kaució + lakbérre és költöztető cégre. Jelenleg van 1.000.000 Ft-om. A havi lakbérem 230.000Ft, a kaja is minimum 150.000 havonta, ha csak parizeres zsemlén és "olcsó" kifőzdén élek minden nap. Tehát ha a matekom nem csal, kemény 2 hónapom van, mire kifut a pénz.

Diákmunka meg nincs. Sehova sem vesznek fel svéd nyelvtudás nélkül, a Wolt és a Foodora is ma utasított el. LIDL is 1 hete. Az égvilágon senki nem akar alkalmazni.

Na most az a baj, hogy kiköltözésem minimum 3 hónapos folyamat lenne, annyival előbb kell ezt bejelenteni. Szüleim minimálbérből és nyugdíjból képtelenek fizetni nekem bármit is. Diákhitelen gondolkodtam, amivel pont kihúzom azt a kötelező 3 hónapot, aztán majd otthonról megpróbálom nagynehezen törleszteni, mert anyámhoz haza tudok költözni és akkor semmi másra nem kell költenem, csak a hitelre.

Nem tudom ez mennyire életképes. Azt sem tudom pontosan mikor kéne elkezdeni a hazaköltözést elkezdeni beiktatni. Káosz az egész.

aug. 14. 22:03
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%

Legutobb csak masfel milliod volt. Eddig meg az volt hogy jo lesz ott, akkor is koltozol ha belehalsz.

Na de legalabb a szamitogepezni tudtal?

aug. 14. 22:11
 2/22 A kérdező kommentje:
Legutóbb másfél millió? Az valahol májusban lehetett, mert azóta még jött 2 utolsó havi fizu. És pont, hogy fostam idejönni az időjárás miatt. Egyszerűen fázom ebben a 22 fokban, sokkal jobban élveztem a 38 fokot otthon.
aug. 14. 22:14
 3/22 anonim ***** válasza:
79%
jól megtervezted akkor, üdv Dublinból
aug. 14. 22:26
 4/22 anonim ***** válasza:
82%

Esetleg nem tudtál volna ott szobát bérelni, mással összeköltözni, mint a többi egyetemista? Nem azért ez a módi, mert annyira szeretnek együtt élni, hanem mert ahol a szülők nem tudnak pénzelni elég gyakori az egyetemista=csóró eset.

Facebookon próbálj meg inkább kérdezni, (tematikus csoportokban, szinte minden városnak van, vagy egyetemnek, szaknak, érdeklődési kör, származás) ott esetleg tudnak neked segíteni, befogadni 1-1 hétre. Persze, nem tudom milyen szinten vannak kint a dolgaid, bútorral ez lehet nehéz, de két bőrönd ruhával simán elképzelhető. Vagy kollégiumot megkérdezni, az szintén olcsóbb. Én biztos nem hazautat keresném, hanem odakint a megoldást, még akkor is ha 3 hónapig párizsis kenyeret eszek. Habár szerintem meal preppel a kaján is sokat lehet spórolni. Mindenképp keress valami közösséget odakint, más megoldást sajnos nemigen látok, hiszen te is látod hogy önerőből ez nem megy.

Alkalmi munkák még járható lehet, ha fiú vagy fizikai munka, gyár? Ha tudsz angolul vendéglátás.

Ha ennyit beleinvesztáltál a dologba, ne a hazautat keresd. Tegyél félre egy repjegynyit, és az utolsó után menj haza.

aug. 14. 22:29
 5/22 A kérdező kommentje:
Ja, vakon belevágtam ebbe az egészbe és meg is lett az eredménye.
aug. 14. 22:30
 6/22 anonim ***** válasza:
100%
meg ám, kiköltözni több éves dolog, nem is beszélve a pénzről amiből sosem elég
aug. 14. 22:31
 7/22 A kérdező kommentje:

#4 Még nyár elején láttam 150.000 ft-ért szobákat más egyetemistákkal, de már kb mind elkelt, mert csődül ide a tömeg. Aug 22-étől várnak mindenkit hivatalosan. Rá fogok kérdezni FB-on, hogy mit tanácsolnak, de nem várok sokat tőle. Bútorom nincs, csak az asztali gépem fog majd még megérkezni a hétvégén, de végül is haza tudom újra küldeni, ha úgy van. Meg 2 bőrönd ruhám van, azt ennyi.

Fizikai erőnlétem 0, gyárba képtelen vagyok menni férfi létemre.

aug. 14. 22:38
 8/22 anonim ***** válasza:
85%

:D

bro akkor te tele vagy mint a délibusz, én eladtam a pc-m és egy bőrönddel költöztem

aug. 14. 22:41
 9/22 A kérdező kommentje:
Tele, mert asztali pc-m van? Max 150-et ha ér az a gép.
aug. 14. 22:45
 10/22 anonim ***** válasza:
81%
nem, mert ki tudtad küldetni, azt még én sem csináltam :D
aug. 14. 22:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!