Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Hogyan tervezzek meg hazaköltö...

Hogyan tervezzek meg hazaköltözni, ha anyagi csődöm lesz?

Figyelt kérdés

Kb. biztos hogy anyagi csőd lesz a vége, jelenleg szenvedek már most. Augusztus elején költöztem ki Svédországba, mert felvételt nyertem egyetemre mesterképzésre. Júliusban fel is mondtam az örömhírre és most konkrét számokkal fogok jönni: 2.000.000 Ft-om volt felmondásom idején, majd ennek a fele elment repjegyre, 2 havi kaució + lakbérre és költöztető cégre. Jelenleg van 1.000.000 Ft-om. A havi lakbérem 230.000Ft, a kaja is minimum 150.000 havonta, ha csak parizeres zsemlén és "olcsó" kifőzdén élek minden nap. Tehát ha a matekom nem csal, kemény 2 hónapom van, mire kifut a pénz.

Diákmunka meg nincs. Sehova sem vesznek fel svéd nyelvtudás nélkül, a Wolt és a Foodora is ma utasított el. LIDL is 1 hete. Az égvilágon senki nem akar alkalmazni.

Na most az a baj, hogy kiköltözésem minimum 3 hónapos folyamat lenne, annyival előbb kell ezt bejelenteni. Szüleim minimálbérből és nyugdíjból képtelenek fizetni nekem bármit is. Diákhitelen gondolkodtam, amivel pont kihúzom azt a kötelező 3 hónapot, aztán majd otthonról megpróbálom nagynehezen törleszteni, mert anyámhoz haza tudok költözni és akkor semmi másra nem kell költenem, csak a hitelre.

Nem tudom ez mennyire életképes. Azt sem tudom pontosan mikor kéne elkezdeni a hazaköltözést elkezdeni beiktatni. Káosz az egész.

aug. 14. 22:03
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Az a 30.000 ft? Azon akarsz meggyőzni, hogy ki vagyok tömve?
aug. 14. 22:50
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

Ugyan, nem kerul olyan sokba.

Az en gepem is 3500 kilometert utazott Cork-ig, pedig nem valami csucs masina. Inkabb a csomag mint laptopon jatszak...

aug. 14. 23:03
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

A Wolt miért ne alkalmazna?! Nem kötekedni akarok, de a budapesti Woltosok egy része szerintem azt se tudja, milyen országban van, nem hogy magyarul vagy akár angolul beszélne.

Sok sikert, azért ne add fel azonnal!

aug. 14. 23:12
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

Hát nem tudom hogy a búbánatba lett neked 1 milka a kiköltözés.

Amúgy meg kérj segítséget az egyetemtől, keress fel munkaerőközvetítőket. Hülyeség, hpgy kelljen kötelezően a svéd nyelvtudás egy olyan országban, ahol a lakosság 90+%-a megérti az angolt. Valamit nagyon elnézel...

aug. 14. 23:18
 15/22 anonim ***** válasza:
90%
Ugyan már, tenyleg elhiszitek hogy kulfoldon van.
aug. 14. 23:24
 16/22 A kérdező kommentje:

Én sem tudom 13. De megpróbálom még egyszer más önéletrajzzal, hátha...

14. Kerestem az egyetemet ezzel kapcsolatban, de nem tudnak mit mondani.

aug. 14. 23:32
 17/22 anonim ***** válasza:
93%

"Sehova sem vesznek fel svéd nyelvtudás nélkül, a Wolt és a Foodora is ma utasított el. LIDL is 1 hete."

Erre muszáj megjegyeznem, hogy micsoda kirekesztő nemzet vagyunk mi náci magyarok, a sok magyarul egy szót nem beszélő indiai meg néger meg mindenféle Wolt meg Foodora futárral.

Amúgy egyetemistaként (nem tudom milyen mesterképzés) tényleg ennyire életképtelen a mai generáció?

aug. 14. 23:46
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
azért külföldön ám más a munkaerőpiac, nem a prosztó, magyar helyzetből kell kiindulni, ott felveszik mert az van, a többi már elment rég hetedhétországba, namármost külföldön azért iskolázottabb az átlag + oda vándorol a sok képzett ember is
aug. 15. 00:01
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
Akkor volt 2 millád kimentél tanulni aztán se suli se 2 millio de még tartozás hitel is.
aug. 15. 04:41
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

#18: Nem mondod, hogy ami lokálisan is működik és működött a történelem kezdete óta (csak útlevél, majd később Unió meg Schengen előtt körülményesebb volt és többnyire Edward Tellerek meg John Neumannok, illetve George Soros-ok oldották meg, de ők se úri passzióból vagy, hogy több csirkefarhátat vehessenek a kinti életszínvonalból, hanem mert forró volt a talaj), akárcsak Mucsaröcsögén, mikor a menyezet repedezik, a közmunkáért meg több tízen állnak sorba és innen nézve nem rossz egy gyártósor sem Soroksáron, munkásszállón 170 nettóért.

A diplomának is ez az egyik aspektusa többek között. Nem a hű de 7 pecsétes speciális tudás, de még nem is a józan paraszti ész és az életképesség (lásd még: kérdező vs. random Dzsesszika vagy Nintendó, akik megcsinálták a saját szerencséjüket 4 általánossal is osztrákba', németbe' vagy svájcba'.

Egy VIP sort jelent, pláne ha még neve is van a "gyereknek" (pl. Harvard, Yale, Oxford, vagy itthon csak ELTE, BMW, Corvinus

Így nagyobb esélyed van, hogy a tombolán téged is kihúz a HR-es kisasszony, aki 3 körön keresztül kérdezgeti, hogy milyen állat lennél szívesen meg szerinted hány teniszlabda fér bele egy furgonba, ja és persze bérigény, motivációs levél és hosszútávú tervek, kb. jobban átvilágít, mint egy üzemorvos meg a nemzetbiztonság együttvéve, mindezt valami csoffadék pozícióért.

aug. 15. 11:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!