Hogyan tervezzek meg hazaköltözni, ha anyagi csődöm lesz?
Kb. biztos hogy anyagi csőd lesz a vége, jelenleg szenvedek már most. Augusztus elején költöztem ki Svédországba, mert felvételt nyertem egyetemre mesterképzésre. Júliusban fel is mondtam az örömhírre és most konkrét számokkal fogok jönni: 2.000.000 Ft-om volt felmondásom idején, majd ennek a fele elment repjegyre, 2 havi kaució + lakbérre és költöztető cégre. Jelenleg van 1.000.000 Ft-om. A havi lakbérem 230.000Ft, a kaja is minimum 150.000 havonta, ha csak parizeres zsemlén és "olcsó" kifőzdén élek minden nap. Tehát ha a matekom nem csal, kemény 2 hónapom van, mire kifut a pénz.
Diákmunka meg nincs. Sehova sem vesznek fel svéd nyelvtudás nélkül, a Wolt és a Foodora is ma utasított el. LIDL is 1 hete. Az égvilágon senki nem akar alkalmazni.
Na most az a baj, hogy kiköltözésem minimum 3 hónapos folyamat lenne, annyival előbb kell ezt bejelenteni. Szüleim minimálbérből és nyugdíjból képtelenek fizetni nekem bármit is. Diákhitelen gondolkodtam, amivel pont kihúzom azt a kötelező 3 hónapot, aztán majd otthonról megpróbálom nagynehezen törleszteni, mert anyámhoz haza tudok költözni és akkor semmi másra nem kell költenem, csak a hitelre.
Nem tudom ez mennyire életképes. Azt sem tudom pontosan mikor kéne elkezdeni a hazaköltözést elkezdeni beiktatni. Káosz az egész.
Szia!
Szerintem is érdemes még egyszer körbenézni a neten, hátha van olcsóbban lakás/szoba. Lund-ban például még mindig van 80+ szoba (korridorrum) amire csak olyanok jelentkezhetnek akik most kezdik az ottani egyetemet és ezeknek a havi bére jóval kevesebb mint 230 000 forint. Biztos van hasonló a többi egyetemi városban is, ha meg nem, akkor facebookon egyfolytában keresnek az emberek lakótársakat.. Szerintem ha az öledbe hullott a lehetöség hogy külföldön tanulj, ne dobd el csak úgy :) Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!